Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Παναγόπουλος: Φοβού τους... Γερμανούς και δώρα φέροντας

«Δεν θέλουμε χρηματικά δώρα, μόνο αέρα για να ανασάνουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μετά τη χθεσινή συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας μας είναι η ύφεση και τόνισε ότι με την εξοντωτική λιτότητα δεν θα βγούμε από την κρίση.

Στη χθεσινή συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξέθεσε στη Γερμανίδα καγκελάριο τα «δυσμενή αποτελέσματα» των μέτρων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας.


Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι επιβάλλεται να δοθεί οριστικό τέλος στη συνεχή συμπίεση μισθών και συντάξεων και στην επιβολή νέων φόρων, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένες και επικίνδυνες πολιτικές αργού θανάτου».

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ την Πέμπτη στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος «παραδέχτηκε» πως έχει τις επιφυλάξεις της όσον αφορά σε ένα ταξίδι στη χώρα μας.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι η κυρία Μέρκελ του επισήμανε ότι, παρά τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν, δεν έχει πρόβλημα να έρθει στην Αθήνα και να ακούσει από κοντά την άποψη των συνδικάτων.

Όταν όμως ο κ. Παναγόπουλος την ρώτησε αν όντως πρόκειται να μας επισκεφτεί, εκείνη τον ρώτησε με νόημα «Μα μπορώ να έρθω;», υπονοώντας πως το άσχημο κλίμα που επικρατεί, δεν θα της επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε την Άνγκελα Μέρκελ «ευγενέστατη, αλλά αμετακίνητη στις απόψεις της, πολύ σκληρή και απόλυτα ενημερωμένη».
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου