Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Συγκλονιστικοί οι Πόντιοι Εύζωνες στο Σύνταγμα(Βίντεο)


Ο ΕΛΔΥΚάριος που επιστρέφει στη γενέτειρά του μετά από 45 χρόνια Τα λείψανα του Γιάννη Παπαδόπουλου από το Λάνθι της Ηλείας θα ταφούν με τιμές ήρωα

Το τελευταίο επεισόδιο στο δράμα που ζει εδώ και 43 χρόνια η οικογένεια Παπαδόπουλου από το Λάνθι,  θα εκτυλιχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Μαΐου, καθώς θα μεταφερθούν στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε τα οστά του Γιάννη Παπαδόπουλου, ενός εκ των δεκάδων θυμάτων της κυπριακής τραγωδίας.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία.

O Γιάννης Παπαδόπουλος, παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, κλήθηκε το 1974 να υπηρετήσει την πατρίδα ως οπλίτης στον στρατό ξηράς.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Όταν παλεύει ο Πόντος, παλεύει και η Ανθρωπότητα"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Όταν παλεύει ο Πόντος, παλεύει και η Ανθρωπότητα". 
Πλατεία Ελευθερίας Δράμας. 
Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η διάσπαση των Ελλήνων του Πόντου

Του Ν. Λυγερού

Η διάσπαση των Ελλήνων του Πόντου ακόμα και για τις πιο επίσημες εκδηλώσεις δεν βοηθάει καθόλου στην προώθηση του αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ουσιαστικά στηρίζει την προσπάθεια της ακραίας Τουρκίας που θέλει να αφοπλίζει το έργο που παράγεται στην Ελλάδα. Κι όσο συνεχίζουμε αυτή τη διάσπαση τόσο πιο βαθιά είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται διότι δεν είναι πια μόνο και μόνο οικονομικά αλλά και στρατηγικά. Ένα μέτωπο που έχει κάποια διάσπαση δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό και αυτό το ξέρει ο καθένας που κατέχει ακόμα και ελάχιστες γνώσεις στη στρατηγική.

Αμερικανοί Πεζοναύτες στα «βήματα» του Λεωνίδα: Περπάτησαν για 8 ημέρες από την Σπάρτη στις Θερμοπύλες διανύοντας 370 χλμ.

Ήταν ξημερώματα Κυριακής όταν 19 Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν γύρω από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.
Σε λίγα λεπτά θα ξεκινούσε για αυτούς μια περιπέτεια για την οποία προετοιμάζονταν μήνες. «Ανδρεία! Αυτό έπρεπε να έχουν οι 300 του Λεωνίδα για να πολεμήσουν τους Πέρσες», τους είπε ο Λανς Κάμινγκς, ο επικεφαλής τους.
Έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, φώναξαν «Μoλών λαβέ» σε σπαστά ελληνικά και συνοδευόμενοι από ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας ξεκίνησαν.

Θέμα τήρησης της συνθήκης της Λωζάνης για Ιμβρο και Τενέδο έθεσε για πρώτη φορά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος! - «ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ»!

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για πρώτη φορά θέτει θέμα τήρησης της συνθήκης της Λωζάνης για την Ιμβρο και την Τένεδο1 Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του PRONEWS μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, όπου ακριβώς αναλύονται τα άρθρα της συνθήκης περί αυτονομίας των νησιών, κάτι που καταπάτησε η Τουρκία, ο Πατριάρχης έθεσε το ζήτημα!
«Κάνω έκκλησιν προς τας εφ’ ημάς τετεγμένας αρχάς επιτέλους να πάψει και αυτή η αδικία της μη δυνατότητος διεξαγωγής εκλογών που είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα.

Τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας το φθινόπωρο

Τριμερή συνάντηση και με την Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία το προσεχές φθινόπωρο, αποφάσισαν πριν από λίγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας.

Σε δηλώσεις τουστο Αμάν, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ιορδανία, είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε πρόσκληση του ιδίου του Βασιλιά της Ιορδανίας, για να παρευρεθεί στο διεθνές οικονομικό φόρουμ, για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική,

Ηχηρό μήνυμα του αρχηγού ΓΕΝ: Έχουμε τα μέσα και την ετοιμότητα να νικήσουμε

Ο ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ ΔΙΕΜΗΝΥΣΕ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ EINAI ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Έχουμε τη βούληση, τα μέσα, τη γνώση και την ετοιμότητα, αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που έχουμε εκπαιδευθεί μία ζωή, θα νικήσουμε», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης
Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη»,