Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων;(Βίντεο)

Στα μέσα Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ότι Ελληνίδα καθηγήτρια στη Β’ Γυμνασίου εξοργισμένη φώναζε στους μικρούς μαθητές της ότι είναι ανοησία να πιστεύουν πως είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και του μεγάλου Αλεξάνδρου.
Και όταν κάποιοι από τους μαθητές της ανέφεραν την έρευνα του καθηγητή μοριακής βιολογίας, κ. Τριανταφυλλίδη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η μεγάλη αυτή καθηγήτρια που παρεμπιπτόντως δίδασκε γεωγραφία, άστραψε και βρόντηξε και είπε επι λέξη: «Αυτά είναι σαχλαμάρες και κανένας δεν έχει αποδείξει τίποτα. Οι συγκεκριμένες θεωρίες είναι ανεπίσημες και ως εκ τούτου μη αποδεκτές από εμένα».

ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΛΟΓΙΚΗ», ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ...

 
ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ,  ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ! ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ  ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΞΕΧΥΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟ « ΘΕΪΚΟ ΟΝ» ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ. ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ, ΜΑΣ ¨ΕΠΕΒΑΛΑΝ¨ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ. 

Νέο ιστορικό ρεκόρ ο Dow Jones

Dow14.447,2950,22 0,35%  



  Nasdaq3.244,3712,28 0,38%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Συνέχισε το σερί των διαδοχικών ρεκόρ ο Dow Jones κλείνοντας τη Δευτέρα με μικρά κέρδη 0,3% για πρώτη φορά πάνω από τις 14.400 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης συμπλήρωσε ταυτόχρονα επτά διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις.

Σε ανοδικό έδαφος τερμάτισε τις συναλλαγές και ο ευρύτερος S&P 500 ο οποίος βρίσκεται πλέον μόλις 9 μονάδες μακριά από το δικό του ιστορικό υψηλό.

Το κλίμα στην αμερικανική αγορά δεν κατάφεραν να χαλάσουν σήμερα ούτε τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα αλλού ούτε οι ανησυχίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον με στόχο την άρση του αδιεξόδου στον αμερικανικό προϋπολογισμό. 

Οι επικεφαλής από τις επιτροπές προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας θα παρουσιάσουν μέσα στην εβδομάδα διαφορετικές προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου. Η αποτυχία των δύο κομμάτων να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική πρόταση οδήγησε στην ενεργοποίηση αυτόματων περικοπών ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων από την 1η Μαρτίου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 50,20 μονάδες (0,35%) κλείνοντας στις 14.447,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 8,50 μονάδων (0,26%) και έκλεισε στις 3.252,80 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 5 μονάδων (0,32%) κλείνοντας στις 1.556,20 μονάδες.

Πήραν στο κυνήγι το Μάριο Σαλμά στο Μεσολόγγι - Μαρτυρία: Ο οδηγός του πάτησε γκάζι και παρέσυρε πεζούς!!!(Βίντεο και Φωτό)

- "Ο οδηγός του έβαλε μπροστά και με τέρμα γκάζι και ελιγμούς έπεσε πάνω στον κόσμο", λέει αυτόπτης μάρτυρας
- Αγανακτισμένοι πολίτες και σπουδαστές που διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Αθηνά" απέκλεισαν τον Υπουργό σε ξενοδοχείο στο Μεσολόγγι
- Έξαλλοι οι κάτοικοι φώναζαν στον Υπουργό "Από που θα φύγεις"
- Ο Μάριος Σαλμάς φυγαδεύτηκε τελικά από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου
- Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών
- Ένας άνδρας λιποθύμησε από τα δακρυγόνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO

Δήλωση-βόμβα του Γιούνκερ: Δεν αποκλείει πόλεμο στην Ευρώπη

Τι λέει σε συνέντευξη του στο Spiegel
ην απογοήτευσή του για το πώς αντιμετώπισαν ορισμένοι πολιτικοί -κατά κύριο λόγο Γερμανοί- την κρίση στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι γερμανοί πολιτικοί επιτέθηκαν στην.....
Ελλάδα όταν εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές».
«Ξαφνικά ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που θα νόμιζε κανείς ότι είχαν εκλείψει οριστικά», συνεχίζει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Πάτρα: Γιούχαραν το Ν. Τσούκαλη στην εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες στο Γηροκομειό

Στόχος μερίδας του πλήθους που συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στο Γηροκομειό «υπόθεση Μαντζούτσου» έγινε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και υποστηρικτής της τρικομματικής κυβέρνησης Νίκος Τσούκαλης.
Ο Αχαιός βουλευτής έγινε δυο φορές αποδέκτης δυσμενών σχολίων. Την πρώτη κατά την άφιξή του στο χώρο της εκδήλωσης και την δεύτερη όταν οι διοργανωτές τον κάλεσαν από μικροφώνου για να καταθέσει στεφάνι.
Πολλοί από τους συγκεντρωμένους και στις δυο περιπτώσεις φώναζαν στο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ – η έλευση του στο χώρο συνοδεύτηκε από παρατεταμένο ουυυ – «να πάει να ψηφίσει μνημόνια» και πως  «πρέπει να ντρέπεται».

Υπόμνημα 6 προτάσεων παρέδωσε στην τρόικα η ΕΚΠΟΙΖΩ

«H ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι μία πράξη εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτή δεν επιτυγχάνεται αν αποκρύπτει κανείς, μέσω ανεκπλήρωτων ρυθμίσεων, απαιτήσεις που δεν μπορούν πια να ικανοποιηθούν» αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ.
«Θεωρούμε, αντιθέτως, ότι η προσαρμογή απαιτήσεων στις πραγματικές δυνατότητες και εξασφαλίσεις θα συνεισφέρει στην ομαλοποίηση πολλών πιστώσεων, στη μείωση των κινδύνων και προβλέψεων. Θα διαγράψει μόνο ανύπαρκτα κεφάλαια και θα απελευθερώσει υπαρκτά. Με γνώμονα τις παραδοχές αυτές υποβάλλουμε και τις προτάσεις μας». Αυτό σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής στους εκπροσώπους της Τρόικας και την Τράπεζας της Ελλάδος και παρέδωσαν

Βίασαν 16χρονη 90 φορές σε ένα Σαββατοκύριακο

Τον γύρο του κόσμου κάνει μια σοκαριστική είδηση σύμφωνα με την οποία μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο 90 άντρες βίασαν 90 φορές ένα ανήλικο κορίτσι στην Αγγλία. Το περιστατικό θεωρείται ένα είδος «σύγχρονης σκλαβιάς» και σύμφωνα με την έρευνα του κέντρου κοινωνικής δικαιοσύνης, περισσότεροι από 1.000 έφηβοι, αλλά και παιδιά διακινήθηκαν από και προς την Αγγλία την περίοδο 2011-2012.

Πληροφορίες για τη σκλάβα του σεξ, όπως την αποκαλούν και την επίθεση που δέχτηκε δεν έχουν κυκλοφορήσει. Είναι μονάχα γνωστό πως η νεαρή κοπέλα είναι 16 χρονών και προέρχεται από οικογένεια μεσαίας τάξης.

«Η ζωή με τους ναζί δεν ήταν τόσο ασχημη», λένε 4 στους 10 Αυστριακούς

Πάνω από ένας στους δύο Αυστριακούς θεωρεί ότι το (παράνομο ακόμη) ναζιστικό κόμμα θα έβρισκε χώρο στο κοινοβούλιο της χώρας, υποστηρίζει δημοσκόπηση που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το περίφημο «Άνσλους», την προσάρτηση δηλαδή της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία.
Επιπλέον, το 42% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη ότι «η ζωή υπό το ναζιστικό καθεστώς δεν ήταν και τόσο άσχημη» ενώ ένα 39% θεωρεί ότι μια επανάληψη των αντισημιτικών διώξεων θα ήταν πιθανή για την Αυστρία.
Τα ανησυχητικά ευρήματα της έρευνα που διεξήγαγε το Linz Market Institute δημοσίευσε η βιενέζικη εφημερίδα «Der Standard» μια μέρα πριν την 75η επέτειο της ενσωμάτωσης της Αυστρίας στην Γερμανία, μια ημερομηνία που θεωρείται από τις πιο ντροπιαστικές και αμφιλεγόμενες στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Χρ. Σταϊκούρας «Τρύπα» 230 εκατ. ευρώ στα έσοδα το πρώτο δίμηνο του έτους

«Βόμβα» στα κρατικά ταμεία βάζει η μείωση της κατανάλωσης και η συνακόλουθη μείωση εισπράξεων από ΦΠΑ.

Παρότι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που παρουσίασε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα 463 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο του 2013 -αντί για έλλειμμα 1,35 δισ. που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο- ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι «έμμεσοι φόροι θέλουν μεγάλη προσοχή», καθώς τα έσοδα από αυτούς διαρκώς μειώνονται.

Κρίσιμη σύσκεψη τεσσάρων υπουργών με την Τρόικα

«Πρέπει να κλείσουμε όσα περισσότερα από τα ανοιχτά ζητήματα, πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Σαμαράς» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κατά την είσοδο στην ευρύτατη σύσκεψη, που διεξάγεται υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την Τρόικα.

Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 25 άτομα. Εκτός από τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς και 15 ακόμα άτομα της αποστολής των ελεγκτών, μετέχουν επίσης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,

Καμμένος σε Αναστασιάδη:Να αντισταθεί σε Μέρκελ και νέο «σχέδιο Ανάν»

Καμμένος σε Αναστασιάδη:Να αντισταθεί σε Μέρκελ και νέο «σχέδιο Ανάν»
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με το νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής: «Συναντηθήκαμε με τον κ. Πρόεδρο, του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο έργο του, να είναι η Παναγιά μαζί του στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνούν η Κύπρος και η Ελλάδα.

Σοκ στην Πάτρα: Μητέρα τριών παιδιών κρεμάστηκε από το μονόζυγο

Σοκ στην Πάτρα: Μητέρα τριών παιδιών κρεμάστηκε από το μονόζυγο
Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η είδηση της αυτοκτονίας μίας 43χρονης γυναίκας.

Ειδικότερα, μία γυναίκα 43 ετών, ασιατικής καταγωγής -μάλλον από την Ινδία- λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι, κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι της με ένα σκοινί που έδεσε σε μονόζυγο.

Στο σπίτι ήταν εκείνη την στιγμή ο σύζυγος και τα 3 της παιδιά αλλά δεν πρόλαβαν να την σταματήσουν.

«Ζήτω η Ελλάς» αναφώνησε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν

«Ζήτω η Ελλάς» αναφώνησε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν
«Εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα θα ήμασταν ακόμα βάρβαροι και ειδωλολάτρες», δήλωσε ο κ. Ταγιάνι προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να μην χάσει τα εργαλεία της για την ανάπτυξη.
Απευθυνόμενος στο κοινό συνεδρίου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, αλλά και στους Έλληνες εν γένει, ο κ. Ταγιάνι είπε ότι μισό δισεκατομμύριο Ευρωπαίοι οφείλουμε την ύπαρξη μας στην Ελλάδα κι αναφώνησε «Ζήτω η Ελλάς».

Βίντεο με την εκτέλεση του Έλληνα και των άλλων ομήρων στη Νιγηρία


Βίντεο με την εκτέλεση του Έλληνα και των άλλων ομήρων στη Νιγηρία
Σοκ έχει προκαλέσει βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, στο οποίο φαίνονται τα πτώματα τεσσάρων από τους επτά ξένους ομήρους που η ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου έχει ανακοινώσει πως απήγαγε και σκότωσε στη Νιγηρία και στους οποίους περιλαμβάνεται ένας έλληνας πολίτης.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, το βίντεο, το οποίο είναι θολό και χωρίς ήχο και ήταν αναρτημένο σήμερα στο YouTube, φαίνεται να δείχνει τουλάχιστον τέσσερα από τα θύματα τα οποία απήχθησαν τον περασμένο μήνα. Οι εικόνες αντιστοιχούν σε λήψεις στιγμιότυπων οθόνης οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση για την εκτέλεση των ομήρων. Το βίντεο φέρει στα αραβικά τον τίτλο: «Ο θάνατος επτά χριστιανών ομήρων στη Νιγηρία».

Εισαγγελέας στην ΕΡΤ

Εισαγγελέας στην ΕΡΤΣτο εισαγγελικό μικροσκόπιο μπαίνουν με εντολή της Εισαγγελίας σχεδόν όλες οι εκπομπές της ΕΡΤ, για τις οποίες έχει καταγγελθεί ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι υπερτιμολογημένες, όπως επίσης και οι υψηλές αμοιβές συντελεστών εκπομπών του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
Αφορμή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων στάθηκε δημοσίευμα του Τύπου της περασμένης Κυριακής (Έθνος) με τίτλο «το ναυάγιο της ΕΡΤ».
Σε αυτό παρουσιάζονταν στοιχεία που καταδείκνυαν «πρωτοφανή σπατάλη σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, αν συγκριθούν τα μεγέθη της ΕΡΤ με αυτά των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία σε δύσκολες συνθήκες παραμένουν στον ανταγωνισμό και διατηρούν την επαφή τους με το τηλεοπτικό κοινό..».

Δεν πάνε στην Προανακριτική οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου!

Δεν πάνε στην Προανακριτική οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου!
Με κοινό έγγραφο οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού, ο Α. Ρωσσώνης και ο Συμεών Συκιαρίδης γυρίζουν την πλάτη στη Βουλή και αρνούνται να καταθέσουν  
Μείζον πολιτικό ζήτημα εγείρει η άρνηση τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου να μην εμφανιστούν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία εξετάζει την υπόθεση της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ.
Η κοινή επιστολή των συγγενών του πρώην υπουργού έφθασε στο προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής και προκάλεσε σάλο στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι των κ.κ. Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Συκιαρίδη υποστηρίζουν σε κοινό έγγραφο που συνέταξαν ότι οι πελάτες τους είναι ήδη ύποπτοι και δεν υποχρεούνται να καταθέσουν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή!

Χείρα βοηθείας από την Ελλάδα ζήτησε ο Ν.Αναστασιάδης - Στην ατζέντα οικονομία, Κυπριακό και φυσικό αέριο

Αθήνα: Τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και λειτουργικής λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συναντήθηκε στην Αθήνα.
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση, στην οποία, όπως είπε, συζητήθηκαν το Κυπριακό, η οικονομία και οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.
Για την οικονομία είπε ότι θα υπάρξει συντονισμός των δύο χωρών, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Αντίστροφη μέτρηση για νέα ηγεσία στο ΔΗΣΥ

Λευκωσία: Την πρώτη του συνεδρία μετά τις προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιήσει σήμερα το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ με βασικό αντικείμενο την προκήρυξη της εκλογικής συνέλευσης. Η σημερινή συνεδρία του ΠΓ είναι η πρώτη που διεξάγεται χωρίς τον Νίκο Αναστασιάδη στο πηδάλιο του κόμματος και τη θέση του για να προεδρεύσει της συνεδρίας θα καταλάβει ο αναπληρωτής πρόεδρος, Αβέρωφ Νεοφύτου. Τα μέλη αλλά και οι φίλοι του ΔΗΣΥ θα κληθούν να εκλέξουν το σύνολο της νέας ηγεσίας του κόμματος, δηλαδή νέο πρόεδρο, αναπληρωτή πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους.

Σημαντική πτώση σημείωσε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σε πτωτική πορεία και κάτω από τις 100 μονάδες επανήλθε τη Δευτέρα το κυπριακό χρηματιστήριο, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 8% που κατέγραψε την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης, δεχόμενος ισχυρές πιέσεις από τις μετοχές των τραπεζών Κύπρου και Ελληνικής, κατέγραψε σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 3,06%, κλείνοντας στις 97,02 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε σε ποσοστό 2,81%, κλείνοντας στις 38,45 μονάδες. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα €335.809.

Το χαμηλότερο κλείσιμο του 2013 στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Την χαμηλότερη τιμή κλεισίματος εντός του 2013 «έγραψε» τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κινούμενος σε αρνητικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών.

Και σήμερα ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οριακά ξεπέρασε τα 42 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμπλό του FTSE25 μόλις τρεις τίτλοι έκλεισαν με θετικό πρόσημο (ETE, FF Group, Alpha Bank).

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις μεταξύ των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης δέχθηκαν οι MIG, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο υποχωρώντας άνω του 6%, πάνω από 5% υποχώρησαν οι Intralot και Μυτιληναίος, ενώ πτωτικά σε ποσοστό άνω του 4% κινήθηκαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Eurobank και ΜΕΤΚΑ.