Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Έρευνα: Οι απίστευτοι Έλληνες μεταλλουργοί στην αρχαιότητα !

Με ευρηματικές τεχνικές που δεν είχαμε φανταστεί και με αυστηρές προδιαγραφές, χαραγμένες σε «οδηγίες χρήσης», δούλευαν τα μέταλλα οι πρόγονοί μας
Βλέπεις σε Αρχαιολογικό Μουσείο όπως αυτό του Πειραιά το τεράστιο απομεινάρι από το έμβολο ενός αρχαίου πλοίου και το προσπερνάς μάλλον γρήγορα, γιατί προτιμάς ίσως να θαυμάσεις τα αγάλματα με τις υπέροχες σωματικές λεπτομέρειες που βρίσκονται εκτεθειμένα στον ίδιο χώρο. Δύσκολο να τα συνδέσεις αυτά τα δύο πράγματα. Και εγώ δεν είχα ιδέα για αυτό ώσπου παρακολούθησα μια διάλεξη του κ. Γιώργου Βαρουφάκη για την τεχνολογική εξέλιξη των εμβόλων στα πολεμικά πλοία της κλασικής εποχής και άνοιξαν κάπως τα μάτια μου.

Οι 3 μεγαλύτερες «καταστροφές» του Παρθενώνα, νέα φάση αποκατάστασης

Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι για τις παθολογίες του Παρθενώνα τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ανατίναξη του κτηρίου από τον Μοροζίνη το 1687.

Κι όμως, τα πράγματα δεν έχουν έτσι. ΄Οπως ανέφερε σε παρέμβασή του ο καθηγητής, Μανόλης Κορρές, μαθητής του πρόσφατα εκλιπόντα, αναστηλωτής της Ακρόπολης, Χαράλαμπου Μπούρα, η μεγαλύτερη ζημιά στον Παρθενώνα έχει γίνει από αρχαία πυρκαγιά, ενώ «με διαφορά στήθους» ακολούθησε η επέμβαση του Ν. Μπαλάνου με σίδηρο (που σήμερα έχει οξειδωθεί) στις αρχές του 20ου αιώνα.

Περίεργο φαινόμενο στον ουρανό της Σιβηρίας (Βίντεο)

Μάρτυρες σε ένα περίεργο φαινόμενο έγιναν Ρώσοι εκδρομείς, στη Σιβηρία.

Ξαφνικά, είδαν στον ορίζοντα να δημιουργείται μία σφαίρα φωτός, η οποία μεγάλωνε όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα. Η σφαίρα αιωρούνταν λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος…

Ένας από την παρέα, ο Roman Tregubov, ερευνητής στο Κρατικό Πολυτεχνείο του Νοβοσιμπίρσκ, αναγνώρισε το φαινόμενο και το κατέγραψε χωρίς να χάσει χρόνο.

ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ – Ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στους τζιχαντιστές στην Συρία(Βίντεο)

Η Ρωσία έκανε πριν από λίγο ,  χρήση   βαλλιστικών πυραύλων σε  αιφνιδιαστική επιδρομή με  στόχο τις περιοχές που ευρίσκονται οι ισλαμιστές της οργάνωσης Jaish Al-Islam στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ανέφεραν  ανεπιβεβαίωτες πηγές  την Πέμπτη, στο ιρανικό πρακτορείο FNA.

«Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν περιοχές της Jaish Al-Islam  με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων και οι επιθέσεις  προκάλεσαν μια τεράστια έκρηξη στις  περιοχές που επλήγησαν», δήλωσαν οι πηγές, στο πρακτορείο New Arab news.

Η Άγκυρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αμφισβητεί ξανά 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και 5 στο Κρητικό Πέλαγος! - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Nέα πρόκληση ακόμα και απο την «κουτσουρεμένη» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα Τουρκία, καθώς «αποκαλύπτεται» στον τουρκικό Τύπο σήμερα ότι την 2α Ιουνίου 2016 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος CHP έλαβε χώρα συνάντηση αξιωματούχων του υπόψη κόμματος με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Λουκάκη Κυριάκο και πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εν λόγω Τύπου που αποτελεί φερέφωνο της κυβέρνησης Γιλντιρίμ, τέθηκε στον Έλληνα διπλωμάτη το θέμα της υποτιθέμενης «παράνομης κατοχής» και του επιδείχθηκαν και οι ακόλουθοι χάρτες όπου φαίνονται τα 12 νησιά-βραχονησίδες στο Αιγαίο καθώς και τα 5 στο Κρητικό Πέλαγος τα οποία διεκδικεί η Τουρκία!

Ο αυστριακός υπ. Άμυνας ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Ο αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ είναι το πρώτο μέλος της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος που ζητά απερίφραστα πλέον τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.
«Σύμφωνα με τις ενδείξεις πρόκειται σαφώς για μια δικτατορία και ένα τέτοιο κράτος δεν έχει θέση στην ΕΕ και ήλθε πλέον η χρονική στιγμή που πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διακοπούν ή τερματιστούν", τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Η επιστολή του Einstein στον Καζαντζάκη(Βίντεο)

Tου Ν. Λυγερού

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, στο Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά, υπάρχει αντίγραφο επιστολής του Albert Einstein στον Νίκο Καζαντζάκη στα αγγλικά δακτυλογραφημένη στο Princeton στην Αμερική με τη χειρόγραφη υπογραφή του. Αυτό το γεγονός είναι σημαντικό από μόνο του, αφού αποδεικνύει και τον σεβασμό που υπήρχε μεταξύ τους αλλά και το ενδιαφέρον τους για τα βάσανα που είχαν υποστεί οι λαοί μας λόγω ακραίων καταστάσεων. Διότι ο Albert Einstein δεν ήταν μόνο ένα Βραβείο Νόμπελ Φυσικής του 1921, ούτε ο Νίκος Καζαντζάκης μόνο το Βραβείο Ειρήνης του 1956.