Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Η Άγκυρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αμφισβητεί ξανά 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και 5 στο Κρητικό Πέλαγος! - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Nέα πρόκληση ακόμα και απο την «κουτσουρεμένη» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα Τουρκία, καθώς «αποκαλύπτεται» στον τουρκικό Τύπο σήμερα ότι την 2α Ιουνίου 2016 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος CHP έλαβε χώρα συνάντηση αξιωματούχων του υπόψη κόμματος με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Λουκάκη Κυριάκο και πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εν λόγω Τύπου που αποτελεί φερέφωνο της κυβέρνησης Γιλντιρίμ, τέθηκε στον Έλληνα διπλωμάτη το θέμα της υποτιθέμενης «παράνομης κατοχής» και του επιδείχθηκαν και οι ακόλουθοι χάρτες όπου φαίνονται τα 12 νησιά-βραχονησίδες στο Αιγαίο καθώς και τα 5 στο Κρητικό Πέλαγος τα οποία διεκδικεί η Τουρκία!

Το ζήτημα με την διεκδίκηση των ελληνικών βραχονησίδων από την Τουρκία δεν είναι καινούριο είναι κάτι που συχνά αναφέρεται στην τουρκική αρθρογραφία, όμως τώρα οι Τούρκοι επιχειρούν να εμπλέξουν την ελληνική διπλωματία και να την παρουσιάσουν ότι «συζητάει» και αυτή το καθεστώς των ελληνικών νησίδων.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ πρέπει άμεσα να απαντήσει στην νέα αυτή τουρκική πρόκληση.
Στο μεταξύ οι Τούρκοι ανάρτησαν χάρτες με τις θρασύτατες διεκδικήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου