Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Πόσα Ρίχτερ αντέχει η Ακρόπολη; - O ιδιοφυής αντισεισμικός σχεδιασμός την κρατά… όρθια 25 αιώνες - ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ


Ποιο είναι το μυστικό του Παρθενώνα που αντέχει 25 αιώνες σεισμικών δονήσεων; Το ερώτημα έχει απασχολήσει και εξακολουθεί να απασχολεί την Επιστήμη, που αναζητεί το μυστικό της άψογης σεισμικής συμπεριφοράς της Ακρόπολης.

«Πρόκειται για ένα ασύλληπτο δημιούργημα με ιδιοφυείς λύσεις σε ανυπέρβλητα προβλήματα μηχανικής και κατασκευαστικής διαδικασίας», σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Κυριαζή Πιτιλάκη.

Το Bloomberg σαρκάζει: Είναι πολλά τα... στρώματα - Οι Ελληνες έχουν κρύψει 10 δισ. ευρώ μετρητά

Με ένα σαρκαστικό άρθρο, ο Bloomberg αναφέρεται στην εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες, εκτιμώντας ότι οι Ελληνες έχουν κρύψει τα χρήματά τους υπό το φόβο των εξελίξεων στην οικονομία.
«Δεν είναι μυστικό ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν χάσει πολλές καταθέσεις τους τελευταίους μήνες. Το ερώτημα είναι που τοποθέτησαν οι Ελληνες τις καταθέσεις τους; Τις έχουν μεταφέρει σε άλλες τράπεζες ή τις έχουν κρύψει κάτω από το στρώμα και κάτω από τα πλακάκια μπάνιου;» αναρωτιέται το Bloomberg.

Στο "παρά 1'" αποφεύχθηκε "θερμό" επεισόδιο: Τουρκική πυραυλάκατος παραλίγο να χτυπηθεί από τη φρουρά του Αγαθονησίου

ΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΕΙΣ MAXHΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
 
 Eπιθετική κίνηση στο Αγαθονήσι καταγράφηκε πριν λίγο από το τουρκικό Ναυτικό: Το τουρκικό ΤΠΚ «TCG POYRAZ» εισήλθε την 08:55 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα ανατολικά του νησιού, ελάχιστα μέτρα από την ακτή, όπου και παρέμεινε, μέχρι που έλαβαν θέσεις με όπλα ευθυτενούς τροχιάς άνδρες της φρουράς του Αγαθονησίου και ετοιμάστηκαν για προειδοποιητικές βολές. Τότε, η τουρκική πυραυλάκατος κινούμενη με πορεία, αρχικά, δυτική και στη συνέχεια νότια και ανατολική, εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα την 11:50 νοτιοανατολικά της ν. Αγαθονήσι, ελάχιστα πριν δοθεί εντολή εκπομπής προειδοποιητικών πυρών.

Έτσι φάνηκε η έκλειψη ηλίου στην Ακρόπολη - Δείτε φωτογραφίες

Εντυπωσιακό ήταν το φαινόμενο για όσους το παρακολούθησαν - Άτυχοι στάθηκαν οι Έλληνες λόγω της συννεφιάς
Πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία την έκλειψη ηλίου που σημειώθηκε σήμερα, ωστόσο οι Έλληνες, λόγω τοποθεσίας αλλά και καιρικών φαινομένων, δεν στάθηκαν τόσο... τυχεροί.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, στην Ελλάδα στη μερική φάση καλύφθηκε μέχρι και το 40% περίπου του ηλιακού δίσκου. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, καλύφθηκε έως το 31,4% του ηλιακού δίσκου από το μαύρο σώμα της Σελήνης. Το ποσοστό κάλυψης ποικίλλει όμως για τις άλλες περιοχές της χώρας. Οσο πιο βόρειες είναι, τόσο πιο μεγάλο τμήμα του Ηλίου είδαν να σκοτεινιάζει. Οι κάτοικοι της Φλώρινας ήταν πιο τυχεροί, αφού καλύφθηκε το 40,7% του Ηλίου, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης το 23,6%.

Υεμένη: Οι τζιχαντιστές πίσω από την εκατόμβη με 142 νεκρούς!-Σύμφωνα με το BBC

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή σε τζαμιά - «Το αίμα ρέει σαν ποτάμι» δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες περιγράφοντας σκηνές τρόμου και φρίκης - Στόχος δύο τεμένη των Χούτι στην πόλη Σαναά
Τουλάχιστον 142 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 350 τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον σιιτικών τζαμιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής στην πρωτεύουσα Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων Χούτι, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

«Πακέτο Γιούνκερ» δύο δισ. για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

Κονδύλια ύψους δύο δισ. ευρώ θα δώσει στην Ελλάδα η ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανάπτυξη και την ανεργία των νέων 
Κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ θα δώσει στην Ελλάδα η ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο κ. Γιούνκερ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τους φτωχούς πολίτες, για την τόνωση της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ένα πρόβλημα στο οποίο, όπως είπε, πρέπει να δοθεί μια λύση.

ΚΟΒΙΤΙΔΟΥ: Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ

Κοβιτίδου: Η λύση της Ελλάδας είναι η Ρωσία
Η Ελληνίδα, Όλγα Κοβιτίδου, που εκπροσωπεί στο ρωσικό κοινοβούλιο τις ελληνορωσικές σχέσεις, μιλά στο Newsbomb.gr για την πραγματική εικόνα των γεγονότων.
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας και σημερινή βουλευτής στη ρωσική βουλή είναι Ελληνίδα και ονομάζεται Όλγα Κοβιτίδου. Ελληνίδα που το λέει η ψυχή της και που στα γεγονότα με την Κριμαία την εποχή της προσάρτησής της στη Ρωσία, έβαλε το στήθος της μπροστά για να προστατεύσει τους Έλληνες της περιοχής, αλλά και την ιστορική σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία.