Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Επειδή ο Εθνικός μας ύμνος δεν σταματά στο χαίρε ω χαίρε ελευθεριά


Της Χρύσας Κολώνια

Επειδή ο Εθνικός μας ύμνος δεν σταματά στο χαίρε ω χαίρε ελευθεριά και επειδή ελεύθεροι δεν είμαστε, έχει ενδιαφέρον να δούμε και τους παρακάτω στίχους...

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Ποιητής...

Διορατικότητα και χάρισμα ενός ανθρώπου που κατέγραφε και εξυμνούσε με πάθος τον αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια ενός ολοκλήρου λαού, ή απλώς η διαβολεμένη συνήθεια της ιστορίας, να επαναλαμβάνεται και να σου τρίβει στα μούτρα ότι ο ισχυρός και χορτάτος, θέλει να γίνει ισχυρότερος και θα νοιώσει κορεσμό μόνο τη στιγμή που θα χωνεύει τα κόκαλα σου!

Το έργο των Ελλήνων(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Το έργο των Ελλήνων συνεχίζει το θαύμα. Διότι αυτό είναι η αρχή του έργου και το έργο είναι η αξία του θαύματος. Κι ο λόγος είναι απλός, αφού μια αρχή δίχως αξία δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Αυτό το έργο των Ελλήνων είναι πάντα προς όφελος των ανθρώπων. Ο Ελληνισμός είναι το δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα. Γιατί κάθε μάχη που κερδίσαμε κατά των βαρβάρων είναι μια νίκη του πολιτισμού. Ανά τους αιώνες πάντα λειτουργήσαμε ως ασπίδα ανθρωπιάς. Πιστεύουμε στους νόμους μόνο όταν είναι ανθρώπινοι.

Η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων είναι ξεκάθαρη για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική πρόταση εγκρίθηκε με 251 ψήφους και αυτό σημαίνει ότι ξεπεράσαμε το κομματικό πλαίσιο και περάσαμε στο εθνικό, όπως είναι το πρέπον σε κάθε πρόβλημα που έχει εθνικές διαστάσεις και πρέπει να λυθεί από όλους μας. Αυτή η ενισχυμένη πλειοψηφία έρχεται να ενισχύσει σε πρακτικό επίπεδο την απόφαση των αρχηγών κομμάτων να συμβαδίσουν μαζί προς την ίδια κατεύθυνση, διότι υπάρχει ανάγκη να είμαστε ενωμένοι, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας. Αυτή η ένωση την κρίσιμη στιγμή δημιουργεί ένα θετικό μήνυμα προς τα έξω.

«Ο Σόιμπλε όντως επιθυμεί Grexit», δηλώνει ο Αυστριακός καγκελάριος - Κόντρα με τη Μέρκελ

Βιέννη: Αυτό που φαίνεται να είναι κοινό μυστικό επιβεβαιώνεται σήμερα από τα επίσημα χείλη του καγκελάριου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος δηλώνει πλέον ξεκάθαρα ότι «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ, ενώ αντίθετα η γερμανίδα καγκελάριος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εξεύρεση εποικοδομητικής λύσης».

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Österreich», ο Αυστριακός καγκελάριος επισημαίνει ότι η πρόοδος στις συνομιλίες της Κυριακής είναι μια τεράστια πρόκληση, καθώς το ρήγμα για το ζήτημα της Ελλάδας διασχίζει όλη την Ευρώπη, και εσωτερικές διαφορές όπως αυτές στη Γερμανία υπάρχουν σε πολλές χώρες.

Die Welt: Ο χάρτης των "φίλων" και "εχθρών" της Ελλάδας

Με μια φωτογραφία στην οποία καταγράφει τους φίλους, τους επικριτές και τους ουδέτερους στο ζήτημα της Ελλάδας, η εφημερίδα Die Welt, επιχειρεί να εξηγήσει τις συμμαχίες ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.

Με πράσινο χρώμα αποτυπώνονται οι επικριτές της Ελλάδας, με κίτρινο οι ουδέτερες χώρες και με κόκκινο οι «φίλοι».

Οι επικριτές της Ελλάδας
Η Γερμανία, οι χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία), η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Σλοβακία και η Σλοβενία και το Βέλγιο.

Επεισόδιο Ντράγκι - Σόιμπλε στο Eurogroup για την Ελλάδα(ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup μεταξύ του Μάριο Ντράγκι και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες Γιώργος Συριόπουλος οι τόνοι ανάμεσα στους δύο άνδρες ανέβηκαν όταν ο επικεφαλής της ΕΚΤ υποστήριξε ότι το PSI που έγινε το 2012 δεν ήταν ουσιαστικά ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού δεν είχε απόδοση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, δεν μειώθηκε δηλαδή κατά πολύ.

Η υποταγή της Ευρώπης στη Γερμανία περνά από την Ελλάδα

ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΓΑΛΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 
 
Ημέρες πολέμου ζει η Ευρώπη, με αφορμή την ελληνική υπόθεση για την παροχή ενός νέου προγράμματος οικονομικής βοήθειας, καθώς τα ζητήματα δημοσιονομικής προσαρμογής φαίνεται ότι μεταβάλλονται σε ζήτημα ηγεμονίας της Ευρώπης από τη Γερμανία που ίσως προσπαθεί για ακόμα μια φορά να δείξει σε όλες τις χώρες ότι αυτή έχει το πάνω χέρι , ίσως και να ονειρεύεται ένα νέο 4ο Ράιχ!

Τζ.Στίγκλιτς: "Η Γερμανία για δεύτερη φορά σε 100 χρόνια προσπαθεί να συντρίψει την Ελλάδα"

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
 
Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία εντός του ευρώ, βαίνει συνεχώς και δυσμενέστερη για την ελληνική οικονομία καθώς ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία και δεν έχουμε σενάριο Grexit, η ελληνική κοινωνία θα υποφέρει τρομακτικά κάτω από το φάσμα μιας νέα εποχής λιτότητας.

Paul Craig Roberts: "Απείλησαν τη ζωή του Α.Τσίπρα και τον ανάγκασαν να παραδώσει την Ελλάδα στους δανειστές" (Βίντεο)

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
 Ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας, απειλήθηκε ακόμα και για τη βιολογική του ζωή όπως κάποτε συνέβη και με τον Κ.Καραμανλή αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως, Ρ.Ρήγκαν, αλλά και πρώην εκδότης της Wall Street Journal, Paul Graig Roberts.

Eurogroup: Η Pax Germanica επιθυμεί την ταπείνωση του Ελληνικού λαού!

Eurogroup: Η Pax Germanica επιθυμεί την ταπείνωση του ελληνικού λαού!
Φαίνεται στην Ευρώπη δεν γνωρίζουν την παροιμία που λέει ο θυμόσοφος λαός μας: «Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα αν δεν βοηθήσεις να το σβήσει θα καεί και το δικό σου...».

Ρωσία: Θα στείλουμε απευθείας φυσικό αέριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα - Τι αποκάλυψε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας

Ο Αλεξάντερ Νόβακ είπε ότι η συμφωνία ίσως μπορέσει να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες
Το ενδεχόμενο να στείλει απευθείας φυσικό αέριο στην χώρα μας προκειμένου να βοηθήσει την χτυπημένη από την κρίση οικονομία της Ελλάδας να ανανεωθεί εξετάζει η Ρωσία, όπως αποκάλυψε το μεσημέρι της Κυριακής ο Ρώσος υπουργός ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ.

«Σχεδιάζουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και να συνεισφέρουμε στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας με το να επεκτείνουμε τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας», είπε ο Νόβακ, προσθέτοντας πως η Ρωσία εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξουν απευθείας αποστολές ενέργειας στην ελληνική κυβέρνηση.

Reuters: Αυτά είναι τα επιπρόσθετα μέτρα και οι εγγυήσεις που ζητούν οι πιστωτές από την Ελλάδα

Μέρους του προσχεδίου των συμπερασμάτων που συζητούνται στο Eurogroup δημοσιεύει το Reuters.
Σύμφωνα με αυτό τo Eurogroup θεωρεί ως καλή βάση συζήτησης τις νέες προτάσεις ωστόσο η πρόταση θα πρέπει να ενισχυθεί κι από άλλα μέτρα ώστε να λάβει βοήθεια από τον ESM.
Μεταξύ άλλων το προσχέδιο ζητά: