Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αποτρόπαιο έγκλημα στην Κόρινθο: Έβαλε φωτιά στον σπίτι του και έκαψε την γυναίκα του

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στην Κόρινθο. Ένας 65χρονος έβαλε φωτιά στο ίδιο του σπίτι και έκαψε τη γυναίκα του
Σοκ στην κοινή γνώμη της Κορίνθου. Εξιχνιάστηκαν τα αίτια της φωτιάς από την οποία βρήκε φρικτό θάνατο η άτυχη 55χρονη στην Καλλιθέα Κορίνθου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας το ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Κορίνθου μετά από πολύωρη εξέταση του συζύγου της γυναίκας που κάηκε ζωντανή σήμερα το πρωί κατέληξε στο τεκμηριωμένο συμπέρασμα ότι ο 65χρονος Ελ.Πρ. ήταν ο εμπρηστής του σπιτιού του για να κάψει ζωντανή την γυναίκα του!

15 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου,  ο Πρόεδρος της ΟΕΣΠ & ΝΔΕ αναφέρει: «Οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, η αδιαλλαξία, η αδυναμία λήψης αποτελεσματικών πολιτικών αποφάσεων παραμένουν ως χαρακτηριστικά του οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού πλαισίου. Ζούμε σε μία εποχή όπου το εισόδημα των καταναλωτών έχει μειωθεί κατά 30% ή και ακόμα περισσότερο, η ανεργία καλπάζει με το απίστευτο ποσοστό του 27%, τα χαράτσια και οι φοροεπιδρομές έχουν «στραγγίσει» τα ελληνικά νοικοκυριά. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση τους καταναλωτές, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στην κάλυψη των βασικών αναγκών των οικογενειών τους.

"Ο καθένας μπορεί να λέγεται όπως θέλει"!!!

Αδιάφορο είναι επί της ουσίας για τον Θ.Πάγκαλο το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, κάτι που ήδη το γνωρίζαμε, το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος αυτός υπήρξε ΥΠΕΞ, και γενικά υπουργός και πρωτοκλασσάτο στέλεχος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ επί πολλά έτη, οπότε όταν δίνει συνέντευξη σ εσκοπιανή εφημερίδα,δημιουργεί προβλήματα, στις υπάρχουσες διπλωματικές προσπάθειες.
Το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί με την προσθήκη ενός προσδιορισμού στο όνομα της ΠΓΔΜ, ανέφερε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα των Σκοπίων, «Ουτρίνσκι Βέσνικ».

«Εχω να φάω δύο ημέρες»

Εικόνες που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες εκτυλίσσονται πλέον καθημερινά και σε σχολεία της Πάτρας όπου το μόνο που… ευημερεί είναι η πείνα.

 Η πιο πρόσφατη πράξη σε ένα έργο χωρίς τέλος και με πρωταγωνιστές κατά το πλείστον μικρούς μαθητές ότι συνέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης, σύμφωνα με το patrastimes, σε κεντρικό δρόμο της Οβρυάς όταν μαθητής του 2ου Δημοτικού πηγαίνοντας στο σχολείο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών αλλά και γονέων.

Οταν ο Bill συνάντησε τον Γιώργο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη και αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα.

 Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον Bill Clinton για την πορεία και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.


Κοινή ήταν η εκτίμηση, ότι ο Ελληνικός λαός έχει καταβάλλει μεγάλες θυσίες και ότι πρέπει να συνεχιστεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Κ.Βαξεβάνης εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη Κόντρα και για την Ευγενία

Μετά τον άγριο καβγά που ξέσπασε χθες στη Βουλή μεταξύ Αδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Βαξεβάνη, ο δημοσιογράφος επανέρχεται διαδικτυακά σήμερα λέγοντας ότι η Ευγ. Μανωλίδου σχετίζεται με λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαξεβάνης ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία την οποία σχολίασε ως εξής:

Τι «μαγειρεύουν» οι Ευρωπαίοι για την Κύπρο

Με ένα συνδυασμό αύξησης φόρων, εφάπαξ εκτάκτων μέτρων αύξησης των εσόδων του Δημοσίου, αυστηρό χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων κρατικών εταιρειών και συμμετοχών και κυρίως με μια ριζική μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, επιχειρούν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να αντιμετωπίσουν το μείζον οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου.


Με νωπές ακόμα τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως δεν θα επαναληφθεί ΠΟΤΕ η λύση που τελικώς επελέγη για την Ελλάδα, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης φέρονται να επεξεργάζονται ένα πακέτο, ένα πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, στοχευμένο ώστε να διασφαλίζει την χρηματοδότηση της χώρας, ακόμα κι αν αυτό θα σημάνει τη συμμετοχή και τρίτου «μέρους» στο πρόγραμμα, εκτός της ΕΕ και του ΔΝΤ. Εν προκειμένω της Ρωσίας!

Χατζημαρκάκης: Το ασθενοφόρο για τον Παπαστάμκο έκανε 35 λεπτά

Χατζημαρκάκης: Το ασθενοφόρο για τον Παπαστάμκο έκανε 35 λεπτά
Στο λιποθυμικό επεισόδιο του Γιώργου Παπαστάμκου στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκε ο ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης. 
Ο κ. Χατζημαρκάκης αποκάλυψε πως «χρειάστηκαν 35 λεπτά για να έρθει ασθενοφόρο στο Ευρωκοινοβούλιο».
«Βρισκόμαστε δήθεν στην πρωτεύουσα της Ευρώπης αλλά δυστυχώς πέρασε πολύς χρόνος για να έρθει το ασθενοφόρο. Γιατρούς είχαμε γιατί τουλάχιστον πέντε συνάδελφοί μας είναι γιατροί αλλά έλειπε ο εξοπλισμός», υπογράμμισε ο κ. Χατζημαρκάκης στον Realfm και πρόσθεσε

Ζ.Κωνσταντοπούλου εναντίον Χ.Μαρκογιαννάκη: Επεισόδιο νο. 32450

Ζ.Κωνσταντοπούλου εναντίον Χ.Μαρκογιαννάκη: Επεισόδιο νο. 32450
Συνεχίζεται η «μάχη» για τη λίστα Λαγκάρντ με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να  βάλει κατά ριπάς  
Ούτε στο καφενείο της Βουλής δε μπορεί να βρει την ησυχία του από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο πρόεδρος της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστος Μαρκογιαννάκης. 
Ο άλλοτε εισαγγελέας, μάλλον καταριέται ήδη όσους τον πρότειναν να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, μιας και φαίνεται πως βλέπει εφιάλτες με τη χειμαρρώδη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να έχει χαθεί πλέον ο αριθμός των επεισοδίων μεταξύ των δύο πολιτικών, ωστόσο η κόντρα πλέον συνεχίζεται σε όποιο χώρο μπορεί να τύχει να συναντηθούν. 

«Άστραψε» και «βρόντηξε» ο Μιχελάκης για τον Η.Κικίλια

«Άστραψε» και «βρόντηξε» ο Μιχελάκης για τον Η.Κικίλια
«Άστραψε» και «βρόντηξε» ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης για την απόδοση του ΟΑΕΔ σε σχέση με την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την κατ’ επέκταση την αντιμετώπιση της τεράστιας ανεργίας που πλήττει την χώρα μας. 
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Γιάννης Μιχελάκης σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ANT1 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, με έντονο ύφος είπε:

Καταρρέει το σύστημα ηλεκτροδότησης και η ΔΕΗ πετάει... χαρταετό!

Καταρρέει το σύστημα ηλεκτροδότησης και η ΔΕΗ πετάει... χαρταετό!
Μόλις λίγα 24ωρα αφότου η μισή Αττική βυθίστηκε στο σκοτάδι για ώρες και την στιγμή που βουλευτές καταγγέλλουν ότι το δίκτυο διανομής ρεύματος βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, η ΔΕΗ βγάζει δελτία τύπου για τους χαρταετούς! 
Στο σκοτάδι έμεινε για περίπου 3 ώρες το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης η μισή Αττική.
Αιτία βλάβη που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της Κουμουνδούρου.
Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες προβλήματα, με την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 130 κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες.

Γιούνκερ: Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα

Γιούνκερ: Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα
Κρίση ειλικρίνειας φαίνεται πως έπιασε τον Ζαν Κλοντ Γιούνερκ ο οποίος παραδέχτηκε ότι η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μοναδική, και η ευρωζώνη θα πρέπει να είναι προσεκτική στο μέλλον.
Όταν ρωτήθηκε σήμερα για το τι πρέπει να γίνει για την Κύπρο, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι μόνο πρόοδος δεν αρκεί, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση στην αποψινή συνεδρίαση του Εurogroup.
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αφήσουμε να περάσει το Σαββατοκύριακο χωρίς επίλυση του προβλήματος της Κύπρου», δήλωσε.  Στο σημερινό Eurogroup, πρόσθεσε, «δεν θα πρέπει απλά να προσεγγίσουμε την επίλυση του προβλήματος της Κύπρου», αλλά «να την παρουσιάσουμε και σε ολοκληρωμένη μορφή».

Χέρμαν Βαν Ρομπάι: «Δεν θα αφήσουμε την Κύπρο να πέσει»

Βρυξέλλες: «Δεν θα αφήσουμε την Κύπρο να πέσει, δηλαδή να οδηγηθεί σε χρεοκοπία», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μιλώντας στην καθιερωμένη δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε γύρω στα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, η είδηση μεταδόθηκε κυρίως από τον γερμανικό Τύπο, με τίτλους όπως «Δεδομένη η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων στην Κύπρο».

Άνοδο παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Άνοδο παρουσιάζει σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Στις 13:17, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 3,33% και βρισκόταν στις 102,2 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 40,3 μονάδες με άνοδο της τάξης του 2,73%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €320.856,49.

Υποτονικό κλίμα στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε ήπιους τόνους μέχρι στιγμής οι συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 970 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Τον τόνο της συνεδρίασης αναμένεται να δώσουν σήμερα αφενός η λήξη (στις 13:45) των παραγώγων (ΣΜΕ και δικαιώματα σε μετοχές και στους δείκτες FTSE/ATHEX Large Cap και FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ. Τραπεζικό Δείκτη) του Μαρτίου, αφετέρου το γεγονός ότι από τη λήξη των συναλλαγών τίθενται σε εφαρμογή οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στη σύνθεση των δεικτών του οίκου FTSE.