Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κ.Βαξεβάνης εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη Κόντρα και για την Ευγενία

Μετά τον άγριο καβγά που ξέσπασε χθες στη Βουλή μεταξύ Αδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Βαξεβάνη, ο δημοσιογράφος επανέρχεται διαδικτυακά σήμερα λέγοντας ότι η Ευγ. Μανωλίδου σχετίζεται με λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαξεβάνης ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία την οποία σχολίασε ως εξής:


Μανωλιδου διασυνδεδεμενο πρόσωπο στη λίστα με κωδικό MATHA 12.Γι αυτο βγάζει φωτιές ο @Adonisgeorgiadi



Ο κ. Βαξεβάνης είχε κάνει την ίδια ανάρτηση και προ ημερών για να εισπράξει την απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη:
 
"Μάλλον τα γαλλικά σας είναι Αδύναμα. "Πρόσωπο σχετιζόμενο με τον πελάτη" αναγράφει, όχι "ο πελάτης". Περαστικά".

Το protothema.gr επικοινώνησε με την Ευγενία Μανωλίδου η οποία υποστήριξε ότι στη λίστα ήταν ο πρώην σύζυγός της. «Ήμουν το contact person σε περίπτωση θανάτου. Αυτό ίσχυε μέχρι την στιγμή που χωρίσαμε. Δεν ήμουν δικαιούχος λογαριασμού», μας είπε η κυρία Μανωλίδου.
 
Τι λέει ο Άδωνις

«Γνωρίζει ο κ. Βαξεβάνης ότι η σύζυγός μου δεν είναι στα 2062 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και τον παραπέμπω στο περιοδικό του, HOT DOC, της 28ης Οκτωβρίου με εξώφυλλο “όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκαρντ”, όπου θα διαπιστώσει ότι δεν περιλαμβάνεται το όνομα της συζύγου μου, αλλά του πρώην συζύγου της. Η προσπάθεια του κ. Βαξεβάνη να με πλήξει πολιτικά για να πουλήσει εκδούλευση στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν με αγγίζει», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο protothema.gr.

Από το περιβάλλον του ζεύγους Γεωργιάδη - Μανωλίδου επισημαίνεται ότι η Ευγενία δεν γνώριζε τον συγκεκριμένο λογαριασμό και γι'αυτό στο δικαστήριο που είχε με τον πρώην σύζυγό της για τη διατροφή, εκείνη είχε ισχυριστεί ότι γνωρίζει μεν ότι ο πρώην σύζυγός της είχε λογαριασμούς στην Ελβετία, αλλά δεν μπορούσε να το αποδείξει. Από την πλευρά της κυρίας Μανωλίδου επίσης υπογραμμίζεται πως η σύζυγος του κ. Γεωργιάδη αναφέρεται στο λογαριασμό ως «σχετιζόμενο» πρόσωπο και όχι ως συνδικαιούχος. Τέλος, προστίθεται ότι το όνομα «Ευγενία Μανωλίδου» είναι ψευδώνυμο.

Στην επικοινωνία μας ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Ο κ. Βαξεβάνης κατηγορήθηκε από τον κ. Λάμπη Ταγματάρχη ότι η εταιρεία του εισέπραξε από την ΕΡΤ την περίοδο του ΠΑΣΟΚ 2011 – 2012 περίπου 2 εκ ευρώ για την παραγωγή της εκπομπής του. Όταν αυτό έγινε γνωστό, ψευδόμενος ισχυρίστηκε ότι προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του κ. Ταγματάρχη διότι ο κ. Ταγματάρχης τον προσέλαβε. Όπως παραδέχτηκε στην επιτροπή εχθές, ουδέποτε κατέθεσε ένδικα μέσα κατά του κ. Ταγματάρχη παρά τα όσα έλεγε και ότι θα καταθέσει στο μέλλον. Το αναφέρω για δύο λόγους: 1ον για να μας εξηγήσει γιατί επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου είχε τέτοια ευνοϊκή μεταχείριση από την ΕΡΤ, τι σχέση είχε και που γνώρισε τον κ. Παπανδρέου , μήπως στην ταβέρνα που τρώγανε ψάρια; Και 2ον παρά τους λεονταρισμούς του παραμένει ένας από τους πιο ευνοούμενους δημοσιογράφους από το σύστημα της ΕΡΤ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Ταγματάρχη».
 
Τι λέει ο Κ.Βαξεβάνης
Σύμφωνα με όσα είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στο protothema.gr, εκτός από τα 2062 ονόματα που φαίνονται κάτοχοι καρτέλας λογαριασμού στην HSBC της Γενεύης, υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα φυσικά πρόσωπα, εταιρίες, αλλά και διασυνδεδεμένα πρόσωπα που εμφανίζονται με κωδικούς αριθμούς στις καρτέλες που πρέπει να ερευνηθούν. Τα πρόσωπα αυτά έχουν δηλωθεί προφανώς από τους κατόχους των λογαριασμών στην τράπεζα ως πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση η οποία περιγράφεται από σχετική εξουσιοδότηση που υπάρχει στην τράπεζα. Τα πρόσωπα μπορεί να χρήστες του λογαριασμού μέσω ίντερνετ ή πρόσωπα που έχουν επαφή με την τράπεζα και η οποία προκύπτει από την εξουσιοδότησή προς την τράπεζα.

Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ότι ακριβώς επειδή ένα από τα πρόσωπα που είναι διασυνδεδεμένο με λογαριασμό της HSBC είναι η κυρία Ευγενία Μανωλίδου, ο σύζυγός της Αδωνις Γεωργιάδης θα έπρεπε να είχε αυτοεξαιρεθεί από την Επιτροπή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εκδότη του Hot Doc, στην HSBC υπάρχει καρτέλα με λογαριασμό του κ. Θεόδωρου Μανωλίδη, πρώην συζύγου της κυρίας Μανωλίδου. Στην καρτέλα του κ. Μανωλίδη εμφανίζονται να είναι διασυνδεδεμένα δύο πρόσωπα. Η κυρία Ευγενία Μανωλίδου, και πρόσωπο με τον κωδικό MATHA12. Διευκρινίζεται πως η περιγραφή των ατόμων στις κάρτες τις HSBC ως «σχετιζόμενα» πρόσωπα δεν αφορά οικογενειακή σχέση, αλλά σχέση που έχουν εξουσιοδοτηθεί να έχουν με την τράπεζα. Δηλαδή αν κάποιος έχει λογαριασμό στην HSBC αυτό δε σημαίνει ότι «σχετιζόμενο» με το λογαριασμό άτομο θα είναι όποιο άτομο είναι στην οικογένεια του, αλλά όποιο έχει ορισθεί από τον ίδιο να έχει οποιαδήποτε σχέση με τον τραπεζικό λογαριασμό.
Ο άγριος καβγάς στη Βουλή

Χθες άγριος καβγάς με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξελίχθηκε στους διαδρόμους της Βουλής μεταξύ των δύο αντρών. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαξεβάνης που είχε κληθεί ως μάρτυρας στην προανακριτική, βγήκε από την αίθουσα προκειμένου τα μέλη της να συζητήσουν ένα διαδικαστικό ζήτημα που προέκυψε. Ο μάρτυρας λοιπόν ξεκίνησε συνομιλία με δημοσιογράφους και σε κάποια στιγμή αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «μπουμπούκο». Αυτό όμως που δεν είχε αντιληφθεί είναι ότι πίσω του βρισκόταν ο βουλευτής με αποτέλεσμα να εξελιχθεί ο εξής διάλογος:

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ωραίο επίπεδο. Εγώ δεν σε έχω πει ποτέ μπουμπούκο.

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Ναι γιατί εγώ δεν είμαι μπουμπούκος. Αυτοχαρακτηρισμός είναι

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν είναι και το ξέρεις. Δεν το μάθατε εκεί στη Λέσβο και στην ΚΝΕ που ήσουν ποιος το είπε. Κι εγώ ξέρω ποια ήταν τα παρατσούκλια που σε φώναζαν οι γκόμενές που είχες κατά καιρούς. Αλλά δεν τα λέω. Θέλεις να τα πω;

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Πες τα αν τα ξέρεις. Η γυναίκα σου είναι στη λίστα

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εξακολουθείς να λες ψέματα. Η γυναίκα μου σου έχει κάνει αγωγή. Αυτά θα τα πεις στο δικαστήριο. Η μετάφραση ήρθε και λέει ότι δεν είναι στη λίστα. Ως σχετιζόμενο πρόσωπο την αναφέρουν οι τράπεζες.

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Κάνε μου τη χάρη τώρα.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Και το μπουμπούκος μην το ξαναπεις. Θα σου κάνω και γι’αυτό αγωγή εκτός από όλα τα άλλα.

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Εντάξει παιδιά δεν είναι μπουμπούκος.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσύ μπουμπούκος μπορεί να μην είσαι αλλά ψεύτης είσαι.

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Μόνο για τηλεπωλητής είσαι. Το είδες το τουίτ που σου έκανα χθες είχε εκατό retweet.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχεις 100 ψεύτικα προφίλ. Γι’αυτό.

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Μόνο για τηλεπωλητής κάνεις. Δέκα κιλά βιβλία πέντε ευρώ. Ντρέπομαι που σε έχουν εκλέξει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ρε άντε κάνε μου τη χάρη τώρα.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ¨Έχω κρατήσει όλα τα tweet που έχεις ότι έκανες μήνυση και αγωγή στον Ταγματάρχη που είπε ότι πήρες δύο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΡΤ. Παπάρια έκανες.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου