Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Παγκόσμιας εμβέλειας γενετιστής ξεσκεπάζει τους αποδομητές του ελληνικού έθνους: Οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων(Βίντεο)

Ο κορυφαίος Έλληνας γενετιστής παγκόσμια, Γιώργος Σταματογιαννόπουλος, μίλησε στη ΚΡΗΤΗ TV και τον Γιώργο Σαχίνη, από το Σιάτλ των ΗΠΑ, για την νέα γονιδιακή έρευνα, που συνδέει σε γραμμική συνέχεια το DNA, των Μινωιτών και Μυκηναίων για 5.000 χρόνια με τους σύγχρονους Έλληνες σε κοινά κατά 70% χαρακτηριστικά, καταρρίπτοντας αρχαιολογικούς και ιστορικούς μύθους και θεωρίες.

Corriere della Sera: Πολλαπλασιάζονται τα μηνύματα που δείχνουν ότι η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση «Την τριετία 2012- 2015 κράτησε την Ευρωζώνη με κομμένη την ανάσα»

«Ελλάδα, επιστροφή στην ομαλότητα: Το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων μειώνεται στο 1,65%», αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η Corriere della Sera.

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει πως «πολλαπλασιάζονται τα μηνύματα που δείχνουν ότι η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση. Μία κρίση, η οποία, κατά τη διάρκεια της τριετίας 2012- 2015, κράτησε την Ευρωζώνη με κομμένη την ανάσα».

«Βόμβα μεγατόνων» – Στην Ιερουσαλήμ η Τριμερής Ελλάδος-Ισραήλ–Κύπρου; – Η κίνηση που «κλειδώνει» τους Τούρκους

Πολλά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η τριμερής συνάντηση  μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας αναβλήθηκε λόγω της στάσης της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ψήφιση κατά της απόφασης του Τραμπ στην γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της Ιερουσαλήμ.

Ο κυπριακός τύπος επικαλούμενος ενημερωμένες πηγές, αναφέρει ότι   ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, κάθε άλλο παρά αρνητικός ήταν στην πραγματοποίηση συνάντησης με Νίκο Αναστασιάδη και Αλέξη Τσίπρα .

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την ονομασία των Σκοπίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων και τη χρήση του όρου «Μακεδονία», προγραμματίζεται για τις 21 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το ζήτημα αυτό έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, με τους πιο ένθερμους να διοργανώνουν συλλαλητήρια. Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονα χώρας.
Η ομάδα Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν διοργανώνει στις 21 Ιανουαρίου, διαμαρτυρία με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο και ώρα 17:00. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «οι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων,

Financial Times: Η Ευρώπη θεωρεί την Ελλάδα εστία σταθερότητας «Η Αθήνα θα πρέπει να προσέξει τον εφησυχασμό μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης»

«Η Ευρώπη θεωρεί την Ελλάδα εστία σταθερότητας μετά την εκπληκτική της μεταστροφή» γράφουν οι Financial Times, τονίζοντας ότι «το 2017 η ατμόσφαιρα μεταξύ της Ελλάδας και των συμμάχων της βελτιώθηκε σε βαθμό που σχεδόν κανείς δεν είχε προβλέψει στην αρχή του χρόνου».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αυτό οφείλεται εν μέρει στην προσέγγιση της κυβέρνησης Τσίπρα στις συνομιλίες για το πρόγραμμα στήριξης και στην υιοθέτηση μιας «πιο εποικοδομητικής προσέγγισης» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή η στάση «αναμένεται να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου» σημειώνεται.