Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”

“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.    

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του Μιλτιάδη. Ο ήρωας, ποιητής, της ένωσης. Ένας 19χρόνος, νέος, τόσο ίδιος, αλλά και τόσο ξεχωριστός από τους άλλους. Τέταρτο παιδί στη σειρά της Οικογένειας Μιλτιάδη και Αφροδίτης Παλληκαρίδη, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα της Πάφου.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Τσάδας, τελειώνοντας και τις 6 χρονιές με άριστα. Μπαίνοντας στη Νεοφύτειο Αστική Σχολή Κτήματος πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ' ένα λαμπρό πολυαθλητή και αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την ΕΝΩΣΗ και την αγάπη για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της αγάπης του αυτής, οι μετέπειτα μελοποιημένοι από το Μάριο Τόκα στίχοι του, "...Την Ελλάδα αγαπώ, αλλά και σένα..."

Μυρίζει "μπαρούτι" στην Κριμαία: Ρώσοι εκτέλεσαν Τούρκους πράκτορες - Αμερικανικά drone σαρώνουν την περιοχή(Βίντεο - Φωτο)

Η "τρελή" συμμαχία Τούρκων-Ρώσων κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα

"Ακήρυκτος πόλεμος" μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας με δολοφονία Τούρκων πρακτόρων σε ρωσικό έδαφος, τη στιγμή ακριβώς που ο Πούτιν εγκαινίασε τον πυρηνικό σταθμό του Ακουγιού, ως ένα ακόμη “μυστήριο” κεφάλαιο μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ αμερικανικά drone σαρώνουν Μαύρη Θάλασσα και Ουκρανία.

Αρκετές ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι “ειδικοί” του Κρεμλίνου επεσήμαναν ότι η Τουρκία, έχει μια ταραχώδη σχέση με τη Ρωσία δεχόμενη σοβαρά πλήγματα, ιδίως μετά την “εξουδετέρωση” των πρακτόρων της στην Κριμαία και στην περιοχή του Βόλγα από την FSB, χωρίς να δίνουν παραπάνω λεπτομέρειες, ενώ η Άγκυρα με τακτικές πτήσεις charter αποστέλλει στην Χερσόνησο μαχητές που ελέγχονται από τον Ερντογάν.

Τα έξι F-15C της RSAF στην 115 ΠΜ στη Σούδα (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και της συντονισμένης προσπάθειας των αρμόδιων φορέων του ΓΕΕΘΑ με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 ολοκληρώθηκε η άφιξη στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Σούδας προσωπικού και μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF), στα οποία συμπεριλαμβάνονται έξι αεροσκάφη F-15C, προκειμένου να συνεκπαιδευθούν με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Την άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών της RSAF στην αεροπορική βάση της Σούδας τίμησε ιδιαίτερα

Τόμας Αβενάριους: Ήρθε ο καιρός ΗΠΑ και Ευρώπη να βάλουν όρια στην Τουρκία

Στο μικροσκόπιο της σημερινής Süddeutsche Zeitung του Μονάχου η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο σχολιαστής της εφημερίδας Τόμας Αβενάριους κάνοντας αναλυτική περιγραφή των στόχων της χώρας στην εξωτερική πολιτική, καταλήγει στη διαπίστωση ότι θα ήταν ενδεδειγμένο οι ΗΠΑ να δείξουν στον πρόεδρο Ερντογάν τα όρια.

Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις δεν εξελίχθηκαν όπως ίσως να τις ήθελε η Άγκυρα.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος στο άρθρο του με τον τίτλο «Προσοχή, ταραξίας» αποτυπώνει την ψυχρότητα στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας που φαίνεται και από το ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τους περισσότερους αρχηγούς κρατών, αλλά έχει αφήσει τον Ερντογάν να περιμένει.