Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Κύπρος:Oι Standard and Poor’s "ξαναχτύπησαν"!

Από το sigmalive

Με νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχώρησε χθες το απόγευμα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. Ο οίκος υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο χρέος της Κύπρου κατά μία βαθμίδα από ΒΒΒ+/Α-2 σε ΒΒΒ/Α-3, κατατάσσοντας την Κύπρο δύο βαθμίδες πάνω από το junk (σκουπίδια).
Οι S&P, αιτιολογούν την απόφαση τους με δύο παραμέτρους. Στον αυξημένο κίνδυνο απωλειών των κυπριακών τραπεζών από μια ενδεχόμενο μεγαλύτερο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και στην καθυστέρηση λήψης περαιτέρω μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Ο Οίκος αναφέρεται θετικά στην εξασφάλιση δανείου από την Ρωσική Ομοσπονδία, αφού αυτή θα καλύψει μεγάλος μέρος των χρηματοδοτικών αναγκών του κράτους μέσα στο 2012, καθώς και στα έσοδα από τη δανειοδότηση οικοπέδων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκμετάλλευση φυσικού αερίου. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οίκου, οι εξελίξεις αυτές έχουν προσωρινό χαρακτήρα και δεν επηρεάζουν τη διάρθρωση των δημόσιων οικονομικών.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών, καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα όπως υπερψηφίσουν τον Προϋπολογισμό για το 2012 καθώς και όλα τα προτεινόμενα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης έτσι ώστε να δοθεί το μήνυμα στις αγορές για αποφασιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Με λαμπρότητα τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η Κύπρος

Από το philenews

Λευκωσία: Με δοξολογίες, παρελάσεις και πανηγυρικούς εορτασμούς ανά το παγκύπριο, ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Επίκεντρο των εορτασμών, η Λευκωσία και η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας στη λεώφορο Βύρωνος. Τον χαιρετισμό της παρέλασης δλεχθηκε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι, Σωματεία και Οργανώσεις.

Πρωτοφανείς εικόνες με τους πολίτες να πετούν αυγά στις εξέδρες των επισήμων, να διώχνουν τους πολιτικούς και να φωνάζουν συνθήματα κατά του πολιτικού συστήματος...

Από το newsit

Στον Πύργο, ο κόσμος από νωρίς το πρωί φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος. Η αστυνομία συγκράτησε τους πιο θερμόαιμους που προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων, ενώ οι αποδοκιμασίες κορυφώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή του, ο περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας.

Μετά τη μαθητική παρέλαση, δάσκαλοι και καθηγητές που βρίσκονταν στην ουρά, ξεκίνησαν πορεία με μαύρα περιβραχιόνια!

Ίδια ατμόσφαιρα και στην Πάτρα! Πολίτες φώναζαν συνθήματα και ξέσπασαν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Σπηλιώπουλο. Με την παρέμβαση της αστυνομίας δεν είχαμε χειρότερα, όμως όλοι όσοι έζησαν την παρέλαση, κάνουν λόγο για την πιο επεισοδιακή όλων των εποχών στην πόλη!

Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη!

Aπό το protothema

Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έπειτα από την εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου βρίσκονταν ήδη παρατεταγμένα μερικά πεζοπόρα τμήματα Με την εμφάνιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ομάδες αριστερών, «αγανακτισμένων» και μερίδα οπαδών του «Ηρακλή» εκτόξευαν μπουκάλια, γιαούρτια και αυγά και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΤΟ ΟΧΙ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΔΑΤΟ!

Σχόλιο από ΑLEXANDER:Το πρωτοσέλιδο τα λέει όλα...συγκρίσεις με το σήμερα είναι απλά...ιεροσυλία...



28η Οκτωβρίου 1940

Ήταν 15 Αυγούστου του 1940.
Ο λαός της Ελλάδας προσκυνούσε ταπεινά την Δέσποινα του Αρχιπελάγους
στην Τήνο όταν το ιταλικό υποβρύχιο χτύπησε ύπουλα και βύθισε το αντιτορπιλικό
«Έλλη» με τους φτωχούς προσκυνητές, τις γυναίκες, τους γερόντους και τ' άρρωστα
παιδιά.
Κι ήταν πικρό χάραμα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 όταν οι σειρήνες με το
τρομακτικό ουρλιαχτό τους ανακοίνωναν στο Πανελλήνιο ότι η φασιστική Ιταλία με
έγγραφο τελεσιγραφικό ζητούσε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να της
παραχωρήσει τμήματα του εδάφους της.
Και η απάντηση της Ελληνικής κυβέρνησης ήταν το λακωνικό μα περίτρανο
«ΟΧΙ». Ένα «ΟΧΙ» που το στήριξε ο Ελληνικός λαός με πρωτοφανή προθυμία και
αυταπάρνηση, απλά και αυτονόητα σαν φυσιολογική εκδήλωση της Ελληνικής ψυχής
όπως αυτή διαπλάστηκε ανάμεσα στους αιώνες.
Γιατί τα μεγάλα κεφάλαια της Ελληνικής ιστορίας αρχίζουν και τελειώνουν με ένα
μεγάλο «ΟΧΙ».
Ο πόλεμος είναι πια πραγματικότητα.
Τα παιδιά της πατρίδας μας, συνεπή με την ιστορία του έθνους, ανάμεσα σε
χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, με το χαμόγελο στα χείλη, τραγουδώντας, ρίχνονται
στο πανηγύρι του πολέμου με ασυγκράτητο ενθουσιασμό.
Ούτε ο βαρύς χειμώνας, ούτε η δύναμη του ισχυρού αντιπάλου, ούτε κι αυτός ο
θάνατος ακόμα ανακόπτουν την ορμή τους

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΣΑΣ,ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ


Από το cslab.ntua.gr
Εισαγωγή
    Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 1940. Τρίτη μέρα του πολέμου. Τα στρατεύματά μας δεν έχουν περάσει ακόμη στην αντεπίθεση. Οι Ιταλοί διατηρούν την πρωτοβουλία. Στον παραλιακό τομέα και στην Πίνδο προχωρούν. Μόνο στο κέντρο, στην γραμμή Καλαμάς-Καλπάκι έχουν αναχαιτισθεί.
    Στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Ι. Μεταξάς καλεί, στο Γενικό Στρατηγείο (στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία") τους εκδότες και αρχισυντάκτες των εφημερίδων και "κεκλεισμένων των θυρών" τους ενημερώνει για το πώς φτάσαμε σε πολεμική αναμέτρηση με την φασιστική Ιταλία.
    Ο διοπτροφόρος πρεσβύτης, που το παρουσιαστικό του δεν έχει τίποτε το επιβλητικό, δεν είναι εκείνη την κρίσιμη ώρα, ο δικτάτωρ του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Είναι ο ηγέτης μιας μικρής χώρας που έχει αποδυθεί σε αγώνα υπάρξεως. Ο ηγέτης ενός λαού που διεξάγει αγώνα υπέρ βωμών και εστιών. Ο ηγέτης που, εδώ και τρεις μέρες, σηκώνει στους ώμους του το συντριπτικό βάρος μιας ιστορικής αποφάσεως και μιας ευθύνης τρομακτικής.
    Τα άγρια χαράματα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου, η Ιστορία χτύπησε την πόρτα του μικροαστικού σπιτιού του. Τον βρήκε μόνον. Κατάμονο. Ούτε ένας επιτελής κοντά του. Ούτε ένας υπασπιστής δίπλα του. Ενώπιος ενωπίω! Η Ιστορία αναμένει επιτακτικά μια απάντηση. Θα την δώσει αυτός. Χωρίς να ζητήσει κάποιων άλλων τις γνώμες, τις σκέψεις, τις συμβουλές. Συγκλονιστικό το ραντεβού με την Ιστορία. Λιγόλεπτη καταλυτική δοκιμασία. Το πνεύμα συντρίβει την ύλη. Η ψυχή ορθώνεται πανίσχυρη, απαλλαγμένη από αδυναμίες, δισταγμούς και αμφιβολίες. Λυτρωμένη από μνησικακίες, πάθη και μικροψυχίες.
    Όταν ο Μεταξάς θα προφέρει το ΟΧΙ θα είναι πλέον ένας άνθρωπος ανανεωμένος. Αψεγάδιαστος. Περήφανος. Μεγάλος. Αποφασισμένος για όλα. Επιβλητικός. Έτσι θα παρουσιαστεί μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ποιός είπε το "ΟΧΙ" το 1940(ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

Από το diplomatikoperiskopio

Επειδή συνηθίζεται την επέτειο της 28 Οκτωβρίου 1940 να αμφισβητείται ποίος είπε το ΟΧΙ, καλό είναι να θυμηθούμε τα βασικά γεγονότα που οδήγησαν στη Ιταλική επίθεση και τη στάση της Ελλάδας, διότι παραγνωρίζεται ότι η άρνηση υποταγής αρχικά στην Ιταλία και ακολούθως και στη Γερμανία και η Ελληνική 7μηνη συνολικά άμυνα στις δύο επιτιθέμενες Αυτοκρατορίες, ήταν αποτέλεσμα κυβερνητικών αποφάσεων που είχαν ληφθεί ήδη από το 1936 και συντόνων έκτοτε προετοιμασιών σε όλους τους τομείς, που εξ αποτελέσματος αποδείχθηκαν επιτυχείς.
Ας δούμε τι αναφέρει η ολοκληρωθείσα το 1953 "ΕΚΘΕΣΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ Β. ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ 1940-1944" ως προς την προετοιμασία του Πολεμικού μας Ναυτικού για τον επερχόμενο Πόλεμο.

Φωτογραφίες από το Masterclasses στη Λέρο του Ν.Λυγερού

Φωτογραφίες από το Masterclasses στη Λέρο του Ν.Λυγερού



Wall Street: Η ευρωπαϊκή συμφωνία τρομάζει τις "αρκούδες"

Dow12.208,55339,51 2,86%  



  Nasdaq2.738,6387,96 3,32%  

Η Wall Street χθες
Από το capital.gr
Σε υψηλά τριών μηνών έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να θέτει υποψηφιότητα για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στην ιστορία του, στο κλίμα ενθουσιασμού που πυροδότησε η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών με τους τραπεζίτες για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, την ανακεφαλαιοποίηση και χρηματοδότηση των τραπεζών και το ενισχυμένο EFSF.

Ο όγκος συναλλαγών ήταν υψηλός, καθώς άλλαξαν χέρια περίπου 6 δισ. μετοχές, ενώ ενδεικτική του κλίματος ήταν η βουτιά του λεγόμενου δείκτη "φόβου" VIX κοντά στις 25,5 μονάδες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο των 12.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις αρχές Αυγούστου, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 340 μονάδες (2,86%) κλείνοντας στις 12.209 μονάδες. Από τις αρχές του μήνα κερδίζει άνω του 11% ή περίπου 1.200 μονάδες και αν καταφέρει να διατηρήσει τα κέρδη του στις δύο ημέρες συναλλαγών που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο Οκτώβριος, θα καταγράψει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από πλευράς μονάδων στην ιστορία του και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από τον Ιανουάριο του 1987, όταν είχε κερδίσει 13,82%.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΧΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΙΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΗΕ-ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΙΣ ΕΞΗΣ:
*ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΠΑΡΕΙΧΕ ΕΠΙ 5 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΝΤΑΦΙΚΩΝ.
*ΠΑΡΕΙΧΕ ΟΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.
*ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΈΠΑΙΞΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ 1970-1973 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ.
*ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ.

27 ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/27-ΟΚΤ-2011

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/27-ΟΚΤ-2011
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr
*Ο ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GUARDIAN ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.
*Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
*ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ.
*ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΤΑΦΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΙΓΗΡΑ.
*Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΕΝΟΥΣΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΙΓΗΡΑ.