Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ενόψει του χειρότερου χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών;

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/


Αν υπάρχει έστω και μία αμφιβολία πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων δεκαετιών για την Ελλάδα τότε αρκεί να κοιτάξει κανείς το γράφημα του κόστους της ενέργειας, το οποίο όχι μόνο αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα αλλά και έχει περάσει σε νέο ιστορικό υψηλό παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες η τιμή του πετρελαίου διεθνώς έχει υποστεί μεγάλη πτώση.
Η διαφορά είναι πως στην Ελλάδα η ενέργεια κοστίζει ολοένα και περισσότερο καθώς το κράτος προσθέτει φόρους προκειμένου να πληρωθεί το χρέος, σπρώχνοντας τους Έλληνες στα όρια τους τα οποία για πολλούς φαίνεται πως έχουν ήδη ξεπεραστεί. Το κόστος της ενέργειας αυξάνεται και αυτό μεταφέρεται σε κάθε, σχεδόν, τομέα της ελληνικής οικονομίας και τελικά επιβαρύνει εκθετικά τα ελληνικά νοικοκυριά.
XrimaNews.gr

Στα 15,571 δισ. ευρώ το έλλειμα στο επτάμηνο

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

  Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 15.571 εκατ. € έναντι του νέου στόχου 16.475 εκατ. € όπως προσδιορίστηκε μετά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) και ελλείμματος 12.449 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2010, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το επτάμηνο Ιανουάριου – Ιουλίου 2011, σε δημοσιονομική βάση.

Αύξηση των πόρων του EFSF ζητά ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Υπέρ της αύξησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Didier Reynders.

Την ίδια στιγμή εκτιμά ότι τα ευρωομόλογα ενδεχομένως να είναι μια λογική κίνηση εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση στη ζώνη του ευρώ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο συνέντευξη του Didier Reynders στους Financial Times.

"Αν είναι εφικτό να έχουμε κανονισμούς στα εθνικά συντάγματα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και να έχουμε πραγματική οικονομική ενοποίηση, τότε είμαι σίγουρος πως θα είναι εφικτό να έχουμε ευρωομόλογα", δηλώνει ο Reynders.

Προσθέτει ότι το EFSF θα πρέπει να βάλει "περισσότερα χρήματα στο τραπέζι" για να τερματίστει η κερδοσκοπία στις αγορές.



Πηγή:www.capital.gr

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/19-8-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ.
*ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
*ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ.
*ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.
*ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΤΟ 2006 ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΠΟ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ./LIQUID BOMB PLOT.
*Η ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.

Πυρ και μανία οι Αιγύπτιοι με το Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/19/118433/

Η Αίγυπτος προχώρησε σήμερα σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας εναντίον του Ισραήλ, απαιτώντας τη διαλεύκανση της δολοφονίας τριών αστυνομικών της, στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης των Ισραηλινών κοντά στα σύνορα των δυο χωρών.

Σκόπια: Έκκληση μέσω Facebook για διαμαρτυρία κατά αλλαγής του ονόματος

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/facebook.html#more

"Ειρηνική διαμαρτυρία κατά της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος", έχει ονομασία η σελίδα του Facebook των Σκοπιανών

Αύγουστος 19, 2011.

« Μια άγνωστη ομάδα στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, της οποίας τα μέλη αποκαλούν τους εαυτούς τους, ‘Μακεδόνες’, με ανακοίνωσή της κάνουν έκκληση για διαμαρτυρία κατά της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος της χώρας», αναφέρει σήμερα το σκοπιανό Κανάλ 5.

Ανάφλεξη στην Μ. Ανατολή εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Δ. Ευρώπη

Σχόλιο ιστολογίου μας : Επίσης να προσθέσουμε την μείωση στρατιωτικών δαπανών σε όλους τους τομείς και παρόλα αυτά θέλουν να διεξάγουν πολέμους .......με τι ?? 
Η το ΝΑΤΟ είναι ικανό να μπορέσει να κρατήσει μια "αυτανάφλεξη" στην Μ. Ανατολή?? 
Μην ξεχνάμε και το θέμα του Ιράν με το Ισραήλ που όλο και  πλησιάζουν οι εμπροσθοφυλακές τους λόγω των περίεργων (false flag!) συγκυριών στην παρούσα χρονική στιγμή...... 
Μήπως οδηγούν κάποιοι τα πράγματα σε ελεγχόμενο παγκόσμιο πόλεμο ώστε πλέον να εμφανιστεί η νέα Υπερδύναμη??????
Μια σκέψη κάνουμε....

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Φοβίες πρέπει να προκαλούν σε όλους τους γνώστες της ιστορίας, οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Μέση Ανατολή αναφλέγεται, με θερμά επεισόδια μεταξύ Ισραήλ - Αιγύπτου και πέντε τουλάχιστον νεκρούς Αιγύπτιους στρατιώτες. Αναμένεται ακόμη η αντίδραση του νέου καθεστώτος της Αιγύπτου. Αφορμή οι πλέον πολύνεκρες επιθέσεις Παλαιστινίων ανταρτών κατά τουριστικού θερέτρου στο Ισραήλ που άφησαν πίσω τους οκτώ νεκρούς.