Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κομισιόν: Μόνο η Φινλανδία έχει ζητήσει εγγυήσεις από την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1264244
Οι χώρες πρέπει να αποφύγουν τις «υπερβολικές απαιτήσεις εγγυήσεων» και τις υπερβολικές προϋποθέσεις στον απόηχο της διμερούς συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ της Φινλανδίας και της Ελλάδας για τις χρηματικές εγγυήσεις, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Μετά τη διμερή συζήτηση μεταξύ της Φινλανδίας και της Ελλάδας, οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να αξιολογήσουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη», ανέφερε εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών

Υποθέσεων της Ε.Ε., Olli Rehn. «Θα πρέπει να αποφύγουμε την υιοθέτηση πολλών νέων όρων, τις υπερβολικές απαιτήσεις εγγυήσεων, για την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων» της 21ης Ιουλίου.


Την Τρίτη, η Φινλανδία και η Ελλάδα ανακοίνωσαν συμφωνία για τις απαραίτητες εγγυήσεις αναφορικά με τη συμμετοχή της Φινλανδίας στη διάσωση της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος του Rehn τόνισε επίσης ότι οι συζητήσεις για τα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί συνεχίζονται στα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τέλος, ο Amadeu Altafaj υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα που να ζητάει εγγυήσεις από την Ελλάδα, όπως η Φινλανδία. «Δεν γνωρίζω κανένα επίσημο αίτημα προς αυτή την κατεύθυνση και δεν μπορώ να επιδοθώ σε εκτιμήσεις».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου