Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Συρία: Συνεχίζεται η «σφαγή» των πολιτών από το καθεστώς

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=87194&catID=14

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στη νότια Συρία, στην Χομς και στα περίχωρα της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), την ώρα που η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει πετρελαϊκές κυρώσεις στην χώρα, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.


Εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι πολίτες κατέβηκαν και σήμερα στους δρόμους μετά την προσευχή της Παρασκευής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ακτιβιστών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, σε διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος. Οι δυνάμεις ασφαλείας, κατά την προσφιλή τους τακτική, πιστές στον Μπασάρ αλ Άσαντ, άνοιξαν πυρ με πραγματικά πυρά για να διαλύσουν τις ειρηνικές κινητοποιήσεις που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, είπαν ακτιβιστές.

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικίας 11 και 16 ετών, έχασαν την ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην Γάμπαγεμπ.

Τέσσερις άλλοι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν στην Χιράκ.

Στην Άνχελ, που βρίσκεται στην Ντεράα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν από σφαίρες.

Ακόμη, ένας διαδηλωτής έχασε την ζωή του στα περίχωρα της Δαμασκού και τρεις άλλοι σκοτώθηκαν στην Χομς.

Σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού της Συρίας (LCC), τρεις από τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην Ντεράα ήταν στρατιώτες οι οποίοι αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ κατά των διαδηλωτών.

Από την πλευρά του, το επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στην Γάμπαγεμπ από "ένοπλους άνδρες".

Η εξέγερση στη Συρία μετράει πλέον έξι μήνες , και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μόνο αυτόν το μήνα στη Χάμα, τη Ντέιρ αλ-Ζορ, τη Λαττάκεια, τη Χομς και σε προάστια της Δαμασκού, από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας της κυβέρνησης Άσαντ .

Πετρελαϊκές κυρώσεις εξετάζει η Ευρώπη

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σήμερα ότι ο πετρελαϊκός τομέας της Συρίας θα μπορούσε να πληγεί περισσότερο, καθώς η ΕΕ εξετάζει την αύξηση της πίεσης μέσω των κυρώσεων.

Ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Άστον, ανέφερε ακόμη ότι οι διπλωμάτες αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τις επιλογές που έχουν στην ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Συρίας.

Ο κ. Μαν πρόσθεσε ότι στην λίστα των κυρώσεων μπορεί να προστεθούν περισσότερα ονόματα πιθανότατα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου