Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Βαρείς χαρακτηρισμοί από ΔΗΣΥ, Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ Συνεχίζεται ο «καυγάς» για τις ευθύνες

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/77149

Λευκωσία: Νέα αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς ξέσπασε το πρωί από τη συχνότητα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ μεταξύ του Δημοκρατικού Συναγερμού από τη μια και της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ από την άλλη, αναφορικά με τις ευθύνες για την φονική έκρηξη στο Μαρί.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για ολέθρια και εγκληματικά σφάλματα, τόσο για την έκρηξη στο Μαρί, όσο και για την οικονομία και επανέλαβε τη θέση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να είχε αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι βιάζεται να δικάσει και να καταδικάσει, αφού απώτερος στόχος του είναι να συντομευθεί ο δρόμος προς τις προεδρικές εκλογές.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη για επιλεκτική αντίληψη της δημοκρατίας και ότι μόνη του έγνοια είναι η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απάντηση του Νίκου Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης απέρριψε τις επικρίσεις ότι στόχος είναι οι προεδρικές εκλογές και κάλεσε την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ να ακούσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τις χιλιάδες των πολιτών που ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Κάποισα πράγματα, είπε, είναι αυταπόδεικτα και δεν χρειάζεται έρευνα για να καταδειχθούν.

Είπε επίσης ότι στόχος του Προέδρου είναι η παραμονή στο λόφο του Προεδρικού, κατά την έκφρασή του, γι’αυτό και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Αν πράγματι ο Πρόεδρος είναι υπόλογος στο λαό, όπως διακηρύσσει, είπε ο κ. Αναστασιάδης, θα έπρεπε να προσφύγει στις κάλπες για να ανανεώσει την λαϊκή εντολή.

Κατηγόρησε επίσης την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ ότι παραμένουν προσκολλημένοι στα απολιθώματα, όπως είπε, του κομμουνισμού και εφευρίσκουν συνωμοσίες και φανταστικές απειλές εναντίον της ζωής του Προέδρου.

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του επιχειρούν να ξεφορτωθούν τα βαρύδια, όπως είπε, που κουβαλούν από το πραξικόπημα του 1974, με τη διάπραξη του μεγαλύτερου εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου.

Επιχειρούν, πρόσθεσε, να υποκαταστήσουν το έγκλημα του 1974, με την φονική έκρηξη στο Μαρί και φορτώνουν τις ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατηγόρησε επίσης τον Δημοκρατικό Συναγερμό ότι με την τακτική του, πλήττει θεσμούς και θέσμια, δημιουργεί αντιπαράθεση και ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Την ώρα που ο τόπος έχει ανάγκη τη σύμπνοια, τη συναίνεση και την ενότητα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται, είπε ο Εκπρόσωπος, η Αντιπολίτευση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να οδηγηθούμε στο χάος.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ακόμη ότι κάποιοι διοχετεύουν επιλεκτικά και αποσπασματικά έγγραφα, με στόχο τη δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας, ώστε όταν εξαχθούν τα τελικά πορίσματα των ερευνών, να μην γίνουν πιστευτά.

Το σχόλιο του Σταύρου Ευαγόρου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, τόνισε ότι πρέπει να επιδειχθεί σεβασμός στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από τα πορίσματα των ερευνών, είπε, θα κριθεί ο καθένας

Κατηγόρησε επίσης τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη ότι η μόνη έγνοια τους είναι η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ευαγόρου κατηγόρησε τον ΔΗΣΥ για επιλεκτική αντίληψη της Δημοκρατίας και ότι δεν ανέχεται να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλοι, είπε, έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν και να εκφράζουν την άποψή τους, αλλά πάντοτε στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κοσμιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου