Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η Ισπανία

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2038914

Νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων η μείωση του ΦΠΑ για την αγορά νέων κατοικιών, η αλλαγή της φορολογίας των εταιρειών και η υποχρέωση χρήσης γενόσημων φαρμάκων (που δεν προστατεύονται από πατέντα), υιοθέτησε η ισπανική κυβέρνηση, με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η ισπανική κυβέρνηση ελπίζει ότι τα μέτρα αυτά θα εγκριθούν γρήγορα από το κοινοβούλιο ώστε να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της νέας αναταραχής στα χρηματιστήρια η οποία απειλεί όλη την ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στα μέτρα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Χοσέ Μπλάνκο, έκανε λόγο για προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στις νέες κατοικίες και για μεταρρύθμιση των δαπανών για την υγεία, η οποία προβλέπει την πιο συστηματική χρήση γενόσημων φαρμάκων.

Η υπουργός Οικονομίας της χώρας, Έλενα Σαλγάδο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, υπογράμμισε ότι βασικός στόχος των συγκεκριμένων μέτρων είναι να στηριχθεί η ανάπτυξη και να ανακάμψει ο κατασκευαστικός τομέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου