Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ

Μια Εικονα 1000 Σκεψεις !!!!!!!!!!!!!!
ΠΗΓΗ ekdoseiszitros

Καθαρό το DNA των Ελλήνων ! Οι σημερινοί Έλληνες έχουμε το ίδιο DNA με τους αρχαίους προγόνους μας 50.000 έτη πριν !

Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.


Ο Καθηγητής Τριανταφυλλίδης
Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το πάζλ για την καταγωγή των Ελλήνων.
Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των
σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας – Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.

Η Χιλή αποθεώνει την Ελλάδα: Το μετρό του Σαντιάγο γέμισε με έργα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (Εικόνες)

Εναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποτίει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 προσκετικά επεξεργασμένα αντίγραφ από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ! Στην Cosco και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων!

Απίστευτο και όμως αληθινό: Όποιος πάρει τον ΟΛΠ, που, όπως αποκάλυψε το «Παρόν» την περασμένη Κυριακή, δεν θα πάρει μόνο το εμπορικό κομμάτι αλλά και το ιδιοκτησιακό, δηλαδή θα έχει στην κατοχή του και όλους τους χώρους που ανήκουν σήμερα στην εταιρεία, θα πάρει.....
και την Κυνοσούρα, δηλαδή τον χώρο που υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, και εκεί βρίσκεται ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων!
Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γ. Τσαβαρής, μιλώντας την περασμένη Κυριακή στο Κανάλι 1, ο δήμος έχει ζητήσει φορτικά εδώ και δύο χρόνια να του παραχωρηθεί ο χώρος για να διασωθεί και ενώ ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης έχει αποδεχθεί την πρόταση, το ΤΑΙΠΕΔ αρνείται πεισματικά και αποκλείει κάθε συζήτηση.

Ελληνες Πάνω απ'όλα.(Βιντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MalvinaLive

Τουρκική εισβολή στην Συρία με τεθωρακισμένα, ειδικές δυνάμεις και μπαράζ πυροβολικού (Βίντεο)

Τουρκική εισβολή (μικρής κλίμακας, αλλά οπωσδήποτε εισβολή) στην Συρία, σημειώνεται εδώ και λίγες ώρες και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του χωριού Kasab.
Τουρκικά τεθωρακισμένα έχουν διαβεί την μεθόριο και υποστηρίζουν τους ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι κατέλαβαν χθες το χωριό το οποίο ελέγχει την συνοριακή διάβαση προς την Τουρκία, αλλά από σήμερα δέχονται μεγάλη αντεπίθεση του συριακού Στρατού.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Φρένο στις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών βάζει το ΣτΕ – Ολόκληρη η απόφαση

Το ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ.366/2014 απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη που αναφέρει…
ότι σε περίπτωση κατάσχεσης «εις χείρας τρίτων απαιτήσεως οφειλέτου του Δημοσίου, δεν απαιτείται η κοινοποίησης στον τελευταίο του κατασχετηρίου εγγράφου».

Παραδοχή – βόμβα απο την Συλβάνα Ράπτη! Σε άλλο ταμείο η επιδότηση της “Ελιάς”! Δεν θα πάει στο χρεωμένο ταμείο του ΠΑΣΟΚ,


Επισήμως πλέον, “ριχτάδικο” η πασοκική “Ελιά”!

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη στην πρωινή εκπομπή του Αντώνη Μυλωνάκη στο “Ε” παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς, ότι η ευρωεπιδοτηση της ελιάς σε περίπτωση που πιάσει το απαιτούμενο ποσοστό στις Ευρωεκλογές, δεν θα πάει στο χρεωμένο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε νέο σχήμα!

Κοινώς, οι τράπεζες που έχουν δώσει τα θαλασσοδάνεια στο “κίνημα” δεν θα μπορούν να βάλουν χέρι σε αυτά τα χρήματα, αφού η ελιά θα θεωρείται ξεχωριστή οντότητα που δεν συνδέεται με το ΠΑΣΟΚ!

Αυτο βέβαια μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να ακουστεί, αφού στην ελιά στεγάζεται το “όλον ΠΑΣΟΚ” που ροκάνισε και τα επίμαχα δάνεια.

Παπ(ού)ανδρέου)!!!

Παπ(ου)ανδρέου!!!
Ὤ… Ναί… Ἔως ἐκεῖ τὸ γνωρίζουν τὸ GAPατο!!!
Θαυμᾶστε…Παπ(ού)ανδρέου)!!!


Τί; Πειραγμένη εἶναι ἡ εἰκόνα;
Ὄχι… δὲν εἶναι… Ἀναζητεῖστε την καὶ θὰ τὸ διαπιστώσετε…

Φιλονόη
φωτογραφία

ΠΗΓΗ filonoi.gr

Γιατί έχουμε τα ακριβοτέρα είδη διατροφής στην Ευρώπη; Πως θα εξαφανισουν τους παραγωγους και τις βιομηχανιες μας.

Ολη η αληθεια που σας κρύβουν. Γιατί τα ελληνικά προιόντα ειναι απ' τα ακριβοτερα στην Ευρωπη; Γιατι τα ΜΜΕ συγκρινουν τις τιμες στην Ελλαδα με τις τιμες στην Ευρωπη ριχνοντας την ευθυνη στους παραγωγους μας και στις ελληνικες βιομηχανιες για τις υψηλες τιμες και δεν αναφερονται στην φορολογία, στα διόδια και στην τιμη της βενζίνης που ειναι επισης τα υψηλότερα στην Ευρωπη ;
Γεωργοί, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και ψαράδες απο 5% φορο που πληρωναν, πλεον πληρωνουν 13% φορο (τον μεγαλυτερο στην Ευρωπη). 
Οι κτηνοτροφοι δινουν το γαλα στις Βιομηχανιες Γαλακτος 0.44 ευρω.

Τουρκική πρόκληση στη Ζουράφα: Ακταιωρός λίγο έλειψε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Οι Τούρκοι επέστρεψαν στη Ζουράφα-Λαδόξερα και στις προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής υπερασπιζόμενο ψαράδες της γειτονικής χώρας παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή και λίγο έλειψε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο.

Ο λιλιπούτειος στρατός του Πούτιν - Παιδιά πέντε ετών εκπαιδεύονται με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες για να πολεμούν για την πατρίδα τους (Εικόνες)

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να τρομάζουμε στη θέα των όπλων, όποιος και αν τα κρατά και η εικόνα ενός μικρού παιδιού με ένα καλάσνικοφ στο χέρι, να γινόταν πρωτοσέλιδο στον Τύπο και να προκαλούσε την κατακραυγή -και δικαίως, ωστόσο στη Ρωσία κάτι τέτοιο είναι μια μάλλον συνηθισμένη εικόνα......

Υπάρχει, μάλιστα και σύλλογος στον οποίο οι Ρώσοι πηγαίνουν τα παιδιά τους, από την ηλικία των πέντε ετών, για να λάβουν άρτια στρατιωτική εκπαίδευση. Και όχι με ψεύτικα όπλα. Με καλάσνικοφ, άλλα μικρότερα όπλα και χειροβομβίδες, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι, όταν και εάν χρειαστεί να αποκρούσουν κάθε εχθρό της πατρίδας τους.

Η Ρωσία έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου της - «Καψόνι» σε γαλλικό αεροσκάφος

Ρωσικό "καψόνι" στην Γαλλία σήμερα το πρωί  καθώς η ρωσική υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας ειδοποίησε την τελευταία στιγμή ένα αεροσκάφος της Air France ότι λόγω έκτακτων στρατιωτικών γυμνασίων ένα μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου θα έκλεινε με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να αναγκαστεί να αλλάξει το δρομολόγιό του.
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το AP  το γιγαντιαίο αεροσκάφος Airbus A-380 πραγματοποιούσε την πτήση της Air France AF 111 από την Σαγκάη (PVG)  στο Παρίσι (CDG), μια πτήση διάρκειας 13 ωρών και 20 λεπτών περίπου, όταν και ενώ ήταν έτοιμο να εισέλθει στο ρωσικό εναέριο χώρο ανακοινώθηκε ότι ένα μεγάλο μέρος του θα έκλεινε ξαφνικά εξαιτίας μια μεγάλης στρατιωτικής άσκησης των ρωσικών δυνάμεων.

Όταν ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ τα πάντα τότε ίσως να καταλάβεις το ΕΓΚΛΗΜΑ που διέπραξες εσύ που τους ψήφισες...!!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Όταν χάσεις το χρεωμένο στην Αγροτική χωραφάκι σου για χρέη στο κράτος και δεις τους ξένους να το κάνουν ηλιακό πάρκο...
Όταν θα δεις τις ορδές των λαθρομεταναστών να επιβιώνουν δουλεύοντας για 200 ευρώ σαν σκλάβοι στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που θα θα ιδρύσουν σε κάθε πλούσια περιοχή της Ελλάδας ενώ εσύ θα ψάχνεις στα σκουπίδια τους γιατί δεν θα γνωρίζεις Τουρκικά...

Η ΡΩΣΙΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

20140327-091808.jpgΌταν οι ΗΠΑ λένε “οικονομικές κυρώσεις”, εννοούν ότι η Ευρώπη πρέπει να επωμιστεί το κόστος των κυρώσεων.
Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του γαλλο-ρωσικού επιμελητηρίου Εμμανουέλ Κίντε δήλωσε:
“Οι Βρυξέλες δεν έχουν το δικαίωμα να κρατούν σε ομηρία την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα , με τις οικονομικές απώλειες που θα υποστεί η ΕΕ στην περίπτωση που εφαρμόσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας”.
Ο Άντον Μπέρνερ, επικεφαλής της ένωσης εξαγωγικών εταιρειών BGA, σε
συνέντευξή του στην εφημερίδα Dortmunder Ruhr Nachrichten, δήλωσε:
«Περίπου 6.200 γερμανικές εταιρείες επιχειρούν στη Ρωσία, ορισμένες εξ αυτών πολύ ενεργά…

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σποτ - Απάντηση στην ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ του υπουργείο Παιδείας "ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΔΙΣΤΡΑ;" (Βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ 
ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ
                                                     ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

Ξάνθη: Φρικιαστική ιστορία με βιασμό 5χρονης σε τουαλέτα τζαμιού ερευνά η Δικαιοσύνη

Ένα πρωτοφανές έγκλημα στη Γλαύκη της Ξάνθης σε βάρος ενός πεντάχρονου παιδιού ερευνά η Δικαιοσύνη, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το θέμα έφτασε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ, ο οποίος επικαλείται δημοσίευμα σε θρακιώτικη ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με όσα παρατίθενται στην ερώτηση, τον Αύγουστο του 2010, ένα πεντάχρονο κοριτσάκι βιάστηκε από τρεις δράστες στην τουαλέτα του τζαμιού της Γλαύκης, αλλά μέχρι σήμερα οι φερόμενοι ως δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Οι Σουηδοί ψήφισαν τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά - Δείτε ποια είναι

Κρήτη
Η Κρήτη στην πρώτη θέση, η Σαντορίνη στη 10η

Ακόμα μία διαφήμιση για τη χώρα μας και μάλιστα σε μία από τις μεγαλύτερες σουηδικές εφημερίδες.

Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική έκδοση της σουηδικής εφημερίδας Expressen (με κυκλοφορία 248.600 φύλλα η ημερήσια και 329.900 η κυριακάτικη/ανεξάρτητη, φιλελεύθερη απογευματινή) και στην εξειδικευμένη στήλη «Allt om Resor» (σ.σ «Τα πάντα σχετικά με τα ταξίδια», στήλη ειδικά αφιερωμένη στον τουρισμό) δημοσιεύεται άρθρο της Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι, με τίτλο «Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά» και το ακόλουθο εισαγωγικό σημείωμα: «Η Κρήτη αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί του 2013, σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se».

Malaysia Airlines: Αλλα 300 αντικείμενα στον ωκεανό (... που βλέπει μόνο ο δορυφόρος)

Τη στιγμή που οι υποψίες στρέφονται και πάλι στον Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ, ο 26χρονος γιος του απορρίπτει τις θεωρίες. Περί τα 300 συντρίμμια εντοπίστηκαν από ταϊλανδικό δορυφόρο σε περιοχή που διεξάγεται η έρευνα για την πτήση ΜΗ370 στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά του Περθ στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η δημόσια υπηρεσία δορυφόρων της Ταϊλάνδης (GISTDA).

"Ένας ταϊλανδικός δορυφόρος εντόπισε περί τα 300 αντικείμενα, μεγέθους από δύο έως 15 μέτρα, να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό", σε απόσταση 2.700 χλμ. ανοικτά του Περθ, δήλωσε ο 'Ανοντ Σνίντβονγκς, εκτελεστικός διευθυντής της GISTDA.

Πώς και πόσοι θα πάρουν τα 525 εκατ. ευρώ «κοινωνικό μέρισμα»

Αφορολόγητο χωρίς κρατήσεις - Δεν θα συμψηφίζεται με χρέη προς το Δημόσιο - Θα κυμαίνεται από 500 έως 1.000 ευρώ - Δικαιούχοι: Εξετάζονται σενάρια για ελάχιστο εισόδημα έως 6.000 ευρώΜε... μεταχρονολογημένες «κοινωνικές επιταγές» θα μοιράσει η κυβέρνηση τα 525 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα στους περίπου 1.000.000 δικαιούχους.

Οι ακριβείς όροι και τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία θα καθοριστούν μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο προβλέπεται μόνο το ποσόν και οι γενικές κατηγορίες των κοινωνικών ομάδων που θα το λάβουν.

Το σχέδιο Τσαυτάρη για το γάλα: Τρία ράφια και ελληνική σήμανση

Διαφορετική η «φόρμουλα» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από αυτήν του Κωστή Χατζηδάκη - Αλλάζει η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή - Τι προβλέπεται για τις συσκευασίες, το παστεριωμένο γάλα και το γάλα υψηλής ή υπερηψηλής θερμικής επεξεργασίας - Καταργείται ο όρος «φρέσκο». Με ευκρινή σήμανση για την ελληνική προέλευση του και σε τρία διαφορετικά ράφια, ανάλογα με τη μέθοδο επεξεργασίας που υφίσταται και την ημερομηνία λήξης του, θα διατίθεται το γάλα, σύμφωνα με την πρόταση που διαμόρφωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης και θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα, όταν αυτό κατατεθεί επισήμως στη Βουλή.

Αυτό είναι το πολυνομοσχέδιο-Το κείμενο αποτελείται από τρία άρθρα

Διανεμήθηκε στα κόμματα το σχέδιο συμφωνίας με την Τρόικα ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα - Αύριο κατατίθεται στη Βουλή - Τι προβλέπεται για το γάλα - Σε ποιους θα διανεμηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα - Σε δύο μήνες η καταβολή του.Δόθηκε στα κόμματα το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο με τίτλο «ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν.4046/2012 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», το οποίο αποτελείται από τρία βασικά άρθρα.

Καμμένος: Η Δάφνη Σημίτη είναι θεία του Στ. Θεοδωράκη (Βίντεο)


Καμμένος: Η Δάφνη Σημίτη είναι θεία του Στ. Θεοδωράκη (vid)
Έμειναν όλοι άφωνοι από την αποκάλυψη του προέδρου των ΑΝΕΛ.
Αμηχανία επικράτησε στο πρωινό του Ant1 κατά τη συνέντευξη του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου.
Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στο «Ποτάμι» είπε:
 «Εάν θέλουν στη θέση της αντιπολίτευσης να βάλουν τον Θεοδωράκη, ας βάλουν και την Δάφνη Σημίτη, τη θεία του, να τελειώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Iερά Σύνοδος κατά Ν. Δήμου: Ανιστόρητος και εμπαθής!

Iερά Σύνοδος κατά Ν. Δήμου: Ανιστόρητος και εμπαθής!
Σκληρή απάντηση από την Εκκλησία. Με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας «φωτογραφίζει» τον συγγραφέα και τον χαρακτηρίζει προπαγανδιστή ξεπερασμένων ιδεολογιών – Τουλάχιστον 100 ιεράρχες θυσιάστηκαν στον Αγώνα αναφέρει η Ιερά Σύνοδος.
Άμεση και σκληρή είναι η αντίδραση της Εκκλησίας στα όσα έγραψε το στέλεχος του Ποταμιού, Νίκος Δήμου, σε άρθρο του ο οποίος ισχυρίστηκε - μεταξύ άλλων - ότι η εκκλησία όχι μόνο δεν στήριξε τον Αγώνα της Επανάστασης, αλλά τον πολέμησε.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντά στο επίμαχο άρθρο, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τον συγγραφέα και χαρακτηρίζει «προπαγανδιστές ξεπερασμένων ιδεολογιών» όσους «ακυρώνουν» τη συμβολή της Εκκλησίας στην ελληνική επανάσταση του 1821.

Απουσία κατεύθυνσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Dow16.252,61-16,38 -0,10%  



  Nasdaq4.173,58-60,69 -1,43%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Βελτιώνεται η εικόνα στο ταμπλό της Wall Street χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής κατεύθυνση, με τους δείκτες να "πηγαινοέρχονται" στο πτωτικό έδαφος. Οι επενδυτές δεν βρήκαν ιδιαίτερη παρηγοριά στα στοιχεία από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας αφού είχαν ήδη προεξοφληθεί στην αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, το ΑΕΠ της χώρας το δ’ τρίμηνο του 2013 αυξήθηκε κατά 2,6%. Παρότι το μέγεθος κινήθηκε υψηλότερο από την προηγούμενη εκτίμηση που το τοποθετούσε στο 2,6%, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν ελαφρώς υψηλότερη ανάπτυξη 2,7%.

Αντιθέτως, οι αναλυτές διαψεύστηκαν ευχάριστα με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν επιδόματος, υποχώρησε κατά 10.000, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 311.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Μαρτίου διολισθαίνοντας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones τοποθετούσαν τις νέες αιτήσεις στις 325.000.

Εξάλλου, υποχώρησε το Φεβρουάριο ο αριθμός των Αμερικανών που υπέγραψαν συμβόλαια για την αγορά μεταχειρισμένων κατοικιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Απώλειες 0,92% για το Χρηματιστήριο Κύπρου-Στις 116,55 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Με αρνητικό πρόσημο, για τρίτη στη σειρά χρηματιστηριακή συνάντηση, έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,92%, κλείνοντας στις 116,55 μονάδες.

Μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,66% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 57,26 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 127.145 ευρώ.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημείωσαν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,10% και των Επενδυτικών 0,12%.

Σε χαμηλό ενός μήνα ο Γενικός Δείκτης

Σταθερά σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης τιμών, για να κλείσει στις 1.314,99 μονάδες (-1,27%) -που αποτελεί την χαμηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 28 Φεβρουαρίου- ενώ οι πιέσεις διαχύθηκαν και σε υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους, πλέον των τραπεζών.

Στο σύνολο του FTSE 25, δύο μετοχές έκλεισαν σε θετικό έδαφος ΟΤΕ (+0,41%) στα 12,15 ευρώ και ΜΙΓ (+2,04%) στα 0,50 ευρώ. Στα χτεσινά επίπεδα έκλεισαν οι μετοχές των Alpha Bank και Coca Cola, στα 0,73 και 18,04 ευρώ αντίστοιχα.