Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Εορδαία: O Mακεδονικός τάφος της Σπηλιάς αποτελεί μέρος εκτεταμένης Νεκρόπολης

Τμήμα εκτεταμένης νεκρόπολης, αποτελεί ο Μακεδονικός τάφος της Σπηλιάς που ανήκει σε κάποια πόλη που ιδρύθηκε στην περιοχή, μετά την αποκάλυψη ευρυμάτων, κατά την διάρκεια κατασκευής του στεγάστρου από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα βρέθηκαν γύρω από τον τάφο, δύο λαξευτοί θαλαμωτοί τάφοι, ένας συλημένος και ο δεύτερος ασύλητος, οι οποίοι περιείχαν δε, τέσσερις ταφές καύσεων, καθώς και τρείς μικρότεροι (τάφοι) λακοειδείες, ασύλητοι.

Η δολοφονία του πρωθυπουργού Θ. Δηλιγιάννη, επειδή έκλεισε τις χαρτοπαικτικές λέσχες

Σαν σήμερα, στις 31 Μάϊου 1905, ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης δολοφονείται κατά την προσέλευσή του στη Βουλή, από τον χαρτοπαίκτη και λεσχειάρχη Αντώνη Κωσταγερακάρη. Αιτία, η απόφαση του Δηλιγιάννη να κλείσει τις χαρτοπαικτικές λέσχες.

Το απόγευμα της 31ης Μαΐου 1905 ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, ως πρωθυπουργός, πήρε το δρόμο για τη Βουλή, προκειμένου να παραστεί σε μία συνεδρίαση ρουτίνας. Στις 5:05 μ.μ. έφθασε με την άμαξά του στην είσοδο του Βουλευτηρίου, στην οδό Σταδίου, συνοδευόμενος από τον σωματοφύλακά του Γιάννη Πάνο.

Μεταμόρφωση Αττικής: Μαζί για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μάχη της Κρήτης

Μια σεμνή τελετή σε κλίμα συγκίνησης από μέλη του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» και της Ένωσης Κρητών Μεταμόρφωσης «Η Μεγαλόνησος»

ΦΩΤΟ:Πόντος και Κρήτη στο Ηρώο στη Μεταμόρφωση Αττικής (φωτ.: Facebook / Δήμος Μεταμόρφωσης)

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στο ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μεταμόρφωση Αττικής επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Μάχης της Κρήτης. Έχουν περάσει 104 χρόνια από την έναρξη της πιο σκληρής φάσης της Γενοκτονίας και 82 χρόνια από την επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι νέες προκλήσεις για όλους μας - Πολλά ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της στην κοινωνία μας.

Σπύρος Σκιαδόπουλος, Αρθρογράφος
Δικηγόρος Κέρκυρας, μεταπτυχιακός φοιτητής Εμπορικού & Οικονομικού Δικαίου,
Νομικής Α.Π.Θ., δημιουργός του νομικού site analuseto.gr

Η Τεχνητή Νοημοσύνη πλέον αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς (πλατφόρμες αυτόματης παραγωγής περιεχομένου πχ GhatGpt και Dalle), εφαρμόζεται σε πολλούς τομείς της αγοράς και της εργασίας και αποτελεί ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα της εποχής μας. Ωστόσο, με την επέκταση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, προκύπτουν πολλά ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της στην κοινωνία μας.

Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην απασχόληση.

Η Αγία Σοφία αιχμάλωτη του Ερντογάν

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

          Ο Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι πολιτικοί αφού επανέφεραν σε κατάσταση αιχμαλωσίας τον πάνσεπτο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη, αγλάισμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, φτάνουν σε τόση διαστροφή, ώστε να λένε ότι την «απελευθέρωσαν» μετατρέποντάς την σε τζαμί και βεβηλώνοντάς την. Τόση αγριότητα μόνο στους μουτζαχεντίν και στους άλλους φανατικούς του Ισλάμ βρίσκει κάποιος…

          Μιλώντας ο Ερντογάν για το ανοσιούργημά του δικαιολογήθηκε ότι ενήργησε «σύμφωνα με την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή». Μηδένισε έτσι την ενέργεια του Κεμάλ, που τη μετέτρεψε σε μουσείο και ανάδειξε έτσι τα μοναδικά ψηφιδωτά της και άλλα εντός αυτής αριστουργήματα. Ο Εντογάν προτίμησε την προ 570 ετών ενέργεια του Μωάμεθ από αυτήν του Κεμάλ, πριν από 89 χρόνια.

Τουρκία: «Εκλογές» με το πιστόλι στον κρόταφο

Του Λεωνίδα Κουμάκη*

Στην Τουρκική «Δημοκρατία» οι εκλογές αποτελούν μια καλοστημένη θεατρική παράσταση με σκηνικά, τεχνικούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και φυσικά πρωταγωνιστές τον Ρ. Τ. Ερντογάν και το καθεστώς του.

Από το 2002 μέχρι το 2014 η λαϊκή υποστήριξη που απολάμβανε ο Ερντογάν επέτρεπε στην Τουρκία να λειτουργεί περίπου σαν Δημοκρατία χωρίς εισαγωγικά. Το  2013 όμως, αμέσως μετά τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί και το πλήθος των σκανδάλων διαφθοράς που αποκαλύφθηκαν, η έννοια της Δημοκρατίας στην Τουρκία μπήκε οριστικά μέσα σε εισαγωγικά. 

Θα ξεκινήσουν και πάλι να ταΐζουν το θηρίο

Κώστας Βενιζέλος

Μόλις τελείωσε η μετεκλογική ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, ξεκίνησαν… βροχή τα συγχαρητήρια, με τηλεφωνικές επικοινωνίες και γραπτά μηνύματα, από ξένους ηγέτες. Η προσπάθεια από πλευράς όσων έσπευσαν να τον συγχαρούν ξεκάθαρη. Θέλουν, όσοι δεν τα πήγαιναν καλά, να γίνει μια επανεκκίνηση στις σχέσεις και οι υπόλοιποι να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους. Υπάρχει μια πρόδηλη προσδοκία από πολλούς διεθνείς παίκτες ότι ο Ερντογάν τώρα που κέρδισε για μια ακόμη φορά εκλογές θα αλλάξει. Ότι ενόψει των οικονομικών

ΓΕΑ: Επίσκεψη σπουδαστών της ΣΣΕ στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας(ΦΩΤΟ)

Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) επισκέφθηκαν οι σπουδαστές της IV’ τάξης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), με επικεφαλής τον διοικητή της Σχολής, υποστράτηγο Αναστάσιο Πολύχρονο, στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή του αρχηγείου και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης (110ΠΜ), όπου ενημερώθηκαν για τα οπλικά συστήματα του αεροσκάφους F-16 και τον τρόπο διεξαγωγής των αεροπορικών αποστολών.

Ο «σεβντάς» Ερντογάν για τα F-16 ενώπιον του αδιεξόδου – Με τον άνθρωπο των «ειδικών αποστολών» Καλίν επιχειρεί να «γυρίσει» το ματς η Άγκυρα - Παιχνίδι τακτικής των Αμερικανών που δοκιμάζουν τις αντοχές της Άγκυρας.

 Κώστας Σαρικάς 

Και μόνο το γεγονός ότι το μοναδικό ζήτημα το οποίο έσπευσε να θέσει ο Ταγίπ Ερντογάν στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν όταν αυτός του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του αφορούσε την απόκτηση μαχητικών F-16 είναι ενδεικτικό της δεινής θέσης στην οποία βρίσκονται οι γείτονες. Το αποκάλυψε φυσικά ο ίδιος ο ‘’πλανητάρχης’’ και όχι η Άγκυρα διευκρινίζοντας ότι απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο συνέδεσε το αίτημα της Άγκυρας με το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το Τουρκικό βέτο.

Λίγο νωρίτερα η Τουρκική κυβέρνηση δια στόματος Ιμπραήμ Καλίν σε μια προσπάθεια να δείξει ότι

Έρχεται το δολοφονικο drone nEUROn σε συνεργασία με Rafale; - Ο Ερίκ Τραπιέ διασφάλισε ότι τα «Rafale F5 θα συμβατά με τα nEUROn».

 Διονύσης Αντωνέλλος

«Το nEUROn θα μπορεί να πετάξει με το Rafale», αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της γαλλικής Γερουσίας ο Ερίκ Τραπιέ, Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation.

Σύμφωνα με τον Τραπιέ, ο επόμενος στόχος της Dassault Aviation είναι ο σχηματισμός μοιρών «αποτελούμενων από μαχητικά αεροσκάφη και drones».

Μάλιστα ο Ερίκ Τραπιέ διασφάλισε ότι τα «Rafale F5 θα συμβατά με τα nEUROn», το μαχητικό drone που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στην ανάπτυξη του οποίου συμμετέχουν η Ιταλία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ελβετία.

Η ώρα των περιπολικών Island πλησιάζει για το Πολεμικό Ναυτικό: Οι Αμερικανοί τα στέλνουν σχεδόν ταυτόχρονα με τις κάλπες της 25ης Ιουνίου…

 ΦΩΤΟ:Το USCGC Sapelo φέρεται να είναι ένα εκ των τεσσάρων Island που προορίζονται να παραχωρηθούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Wikipedia. Πηγή: Wikipedia

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Ο «κάβος» της προκήρυξης των εκλογών στις 25 Ιουνίου δεν κρατά δεμένο το Πολεμικό Ναυτικό που προσπαθεί να προχωρήσει τα προγράμματα του όσο το δυνατό καλύτερα, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν προκύψει.

Αρμόδιες πηγές που παρακολουθούν στενά τα θέματα του ναυτικού λένε ότι η προσθήκη των παράκτιων περιπολικών Island μπήκε στην τελική ευθεία.

Η φονική ισχύς πυρός κατά στόχων ξηράς και θαλάσσης του νέου Πολλαπλού Εκτοξευτή Πυραύλων PULS

Ο ισραηλινής σχεδίασης πολλαπλός εκτοξευτής πυραύλων (ΠΕΠ) τύπου PULS της εταιρείας Elbit Systems διαρκώς εξελίσσεται και αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες περαιτέρω με ευρωπαϊκή συμμετοχή. Το σύστημα στο οποίο πλέον συμμετέχει και η γερμανική εταιρεία KMW αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο με κύριο στοιχείο την επιχειρησιακή του ευελιξία ως προς τη διαμόρφωση του πυραυλικού φορτίου που μπορεί να εξοπλιστεί. Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν ενημέρωση της ισραηλινής εταιρείας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συνεδρίου με την ονομασία το «Πυροβολικό του Μέλλοντος» με όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις του σύγχρονου πυροβολικού.

Η Κύπρος τολμά και συγκροτεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας… Η Ελλάς;


Την εγκαθίδρυση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι, η αποστολή του θα είναι να παράγει σκέψεις, ιδέες, εισηγήσεις και προτάσεις με πρακτική αξία σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο φινλανδικός στρατός θέλει να αυξήσει την ηλικία των εφέδρων στα 65 έτη εμείς;


Το ανώτατο όριο ηλικίας για τους εφέδρους στρατιώτες θα πρέπει να αυξηθεί στα 65 έτη, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Φινλανδίας. Η αντίστοιχη διάταξη προβλέπεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης.

ΓΕΕΘΑ: Πρόγραμμα «υγειονομική μέριμνα» σε νησιά από τις Ένοπλες Δυνάμεις (pics)


Ηδράση του ΓΕΕΘΑ με τίτλο «Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» και η οποία περιλάμβανε δύο προγραμματισμένες αποστολές για το Α' εξάμηνο του 2023, ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 30 Μαΐου. 

Πρώτη φορά χάνει ταπεινωτικά ο Λαϊκισμός

Του Σακελλάρη Σκουμπουρδή

Νίκη προσωπική
Εν αρχή ην η συντριπτική εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ταπείνωσε τους αγενείς, αλαζόνες αντιπάλους του και όσους βιαστικούς ισχυρίζονταν μετά την Τραγωδία των Τεμπών ότι «κατέρρευσε». 

Αφού δεν πρόκειται να κυβερνήσει το ΠαΣοΚ, γιατί «αυτοκτονεί» με τις αυξήσεις των φόρων;


Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η εξέλιξη της δεύτερης προεκλογικής περιόδου εξελίσσεται σαν μία ιδιότυπη προμνησία, μόνο που στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ κατά αρκετά παράδοξο τρόπο έχει βρεθεί το ΠαΣοΚ. Όχι με όρους αριθμητικούς, αλλά σε ό,τι αφορά τη ροπή στη γκάφα, στο αβίαστο λάθος με μπασκετικούς όρους.

Σκέρτσος: Τα 10 fake news ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

 
Απάντηση σε δέκα fake news που προωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη αλλά και για να προετοιμάσουν το έδαφος για την κρυφή ατζέντα της φοροκαταιγίδας που επιφυλάσσουν στους πολίτες, έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

«Ξήλωμα» ιδεοληψιών και αυστηρή αξιολόγηση


Γιάννης Τσαπρούνης

Χιλιάδες μαθητές Λυκείου ταλαιπωρήθηκαν, καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων δέχθηκε επίθεση από χάκερ. Αποτέλεσμα, σε πολλά σχολεία της χώρας τα παιδιά να περιμένουν έως και τέσσερις ώρες για να γράψουν τα μαθήματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, ενώ σε κάποιες σχολικές μονάδες η εξέταση μεταφέρθηκε για κάποια άλλη μέρα.

Τράπεζα Θεμάτων: Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις κυβερνοεπιθέσεις


Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

Επίκειται συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αλβανίας για τον Φ. Μπελέρη

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα (Olta Xhaçka), αναμένεται να έχει ο Υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο, προκειμένου να θέσει το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, και του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Κύπρος: Υποθαλάσσιο αγωγό Αφροδίτης – Αιγύπτου ανακοίνωσε η New Med Energy


Το κοίτασμα Αφροδίτη πρόκειται να διασυνδεθεί με τις εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου στην Αίγυπτο με υποθαλάσσιο αγωγό, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ισραηλινής εταιρείας υδρογονανθράκων New Med Energy, η οποία συνδιαχειρίζεται το κυπριακό κοίτασμα με τις εταιρείες Chevron και Shell.

Ο Μενέντεζ ζητάει από την Άγκυρα να αλλάξει στάση


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι θέλει ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να υιοθετήσει μια «λιγότερο πολεμοχαρή» στάση έναντι των συμμάχων του ΝΑΤΟ και των γειτόνων της Τουρκίας.

«Κλειδώνει» η παρουσία του Μεχμέτ Σιμσέκ στη νέα κυβέρνηση του Ερντογάν -Ανακοινώνεται το νέο υπουργικό


Ο Tούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα περιλάβει στη νέα κυβέρνησή του τον πρώην επικεφαλής της τουρκικής οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ, είτε ως υπουργό Οικονομικών είτε ως αντιπρόεδρο υπεύθυνο για την οικονομία, δήλωσαν τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Γιατί η Αθήνα παρακολουθεί και τις αμερικανικές εκλογές - Ο ρόλος του Μάικ Πομπέο


Αλεξία Τασούλη

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα και όποιο κόμμα και αν αναλάβει την εξουσία, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί σε διπλωματικό επίπεδο με τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Μπρατισλάβα: Η Αλβανία υποτιμά τη σερβική δυναμική στα όρια του Κοσσυφοπεδίου


Μάιος 31, 2023. Ελλάδα.

Την Τετάρτη, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα υποβάθμισε τη σημασία της παρουσίας σερβικής στρατιωτικής δύναμης στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Το Βερολίνο κλείνει τέσσερα από τα πέντε ρωσικά προξενεία στη Γερμανία


Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών θα ανακαλέσει έως το τέλος του έτους την άδεια λειτουργίας τεσσάρων εκ των πέντε προξενείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Γερμανία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κρίστοφερ Μπούργκερ, κάνοντας λόγο για απάντηση στην απόφαση της Μόσχας να περιορίσει τον αριθμό των μελών της γερμανικής αποστολής στη Ρωσία, σε βαθμό που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας πολλών από τα γερμανικά προξενεία.

Ουκρανία: Η Ρωσία προσπαθεί να εξαντλήσει την αντιαεροπορική μας άμυνα


Στόχος των επιδρομών είναι να παρεμποδιστεί η προετοιμασία της ουκρανικής αντεπίθεσης και να εξαντληθούν τα πυρομαχικά του Κιέβου, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι. Επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου τα τελευταία πλήγματα της Μόσχας.

Wall Street Journal: Η Gazprom έχει δημιουργήσει μισθοφορικούς στρατούς για τις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία


Η ρήξη με τον Πριγκόζιν και τη Wagner δημιουργεί την ανάγκη για νέους μισθοφόρους στα πεδία των μαχών

Ρωσία: Καταστρέψαμε το τελευταίο ουκρανικό πολεμικό πλοίο


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, το αποβατικό πλοίο «Γιούρι Ολεφιρένκο», το οποίο, σύμφωνα με τη Μόσχα, είναι το «τελευταίο» ουκρανικό πολεμικό πλοίο που επιχειρούσε ακόμη.

Κίνα και ΗΠΑ αλληλοκατηγορούνται για τους ελιγμούς μαχητικών αεροσκαφών τους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας


Κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε έναν "άσκοπα επιθετικό" ελιγμό κοντά σε στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Η Καλογεροπούλου έχει διαβάσει τη σύμβαση για τα F35 που... δεν υπάρχει ακόμα


Η Καλογεροπούλου διάβασε τη σύμβαση για τα F35 που... δεν υπάρχει ακόμα και δεν αξίζει να τα πάρουμε...

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων TRT TV. 29/05/2023


Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων TRT TV. 29/05/2023

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Όταν στριμωχτεί ο Ερντογάν, θα επαναφέρει την "Γαλάζια Πατρίδα"

Όταν στριμωχτεί ο Ερντογάν, στο εσωτερικό και λόγω της οικονομίας, θα επαναφέρει την "Γαλάζια Πατρίδα" στο επίκεντρο της εξωτερικής του πολιτικής σημειώνει ο Διεθνολόγος, Κύριος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος

Σταθακόπουλος Δημ.: Πως & γιατί ο Ερντογάν μεθόδευσε να έχει αντίπαλο τον Κιλιτσντάρογλου.


Σταθακόπουλος Δημ.: Πως & γιατί ο Ερντογάν μεθόδευσε να έχει αντίπαλο τον Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ερντογάν αίρει την ασυλία του Κιλιτσντάρογλου


Ο Ερντογάν αίρει την ασυλία του Κιλιτσντάρογλου

Ο Ερντογάν άρχισε τα παζάρια με ΗΠΑ και Γερμανία - Ακολουθεί η Ελλάδα (30-5-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν άρχισε τα παζάρια με ΗΠΑ και Γερμανία - Ακολουθεί η Ελλάδα

Το φυσικό αέριο πίσω από την επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ και Αίγυπτο

 
Γιάννος Χαραλαμπίδης : Το φυσικό αέριο πίσω από την επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ και Αίγυπτο

Ο Χρ. Σταϊκούρας στη «Ν» για τους φόρους και την προεκλογική αντιπαράθεση


Ο Χρ. Σταϊκούρας στη «Ν» για τους φόρους και την προεκλογική αντιπαράθεση

Αύριο η απόφαση για την αίτηση αποφυλάκισης Μπελέρη και Κοκαβέση – Τι λέει ο αδελφός του δημάρχου | Αταίριαστοι | 31/05/2023


1. Τουρκία: Διεργασίες για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία – Μέτρα για την οικονομία
2. Αύριο η απόφαση για την αίτηση αποφυλάκισης Μπελέρη και Κοκαβέση – Τι λέει ο αδελφός του δημάρχου
3. Στην ΕΥΠ ήταν αποσπασμένοι 3 από τους 5 συνοριοφύλακες που έβαζαν μετανάστες στην Ελλάδα με αμοιβή

Τουρκία - Κυβέρνηση Ερντογάν: Τα σενάρια για τους νέους υπουργούς - «Κόβονται» Ακάρ και Τσαβούσογλου


1. Τουρκία - Κυβέρνηση Ερντογάν: Τα σενάρια για τους νέους υπουργούς - «Κόβονται» Ακάρ και Τσαβούσογλου
2. Η επανεκλογή Ερντογάν θα σημάνει νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Τουρκικά ΜΜΕ: Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα F-16 για να το θέτει ο Ερντογάν στο πρώτο τηλεφώνημα | Σήμερα | 31/05/2023


1. Μπάιντεν σε Ερντογάν: Η Δύση δεν είναι δίκαιη απέναντί σας
2. Τηλεφώνημα Κ. Μητσοτάκη σε Ερντογάν μετά την εκλογική νίκη - Όλο το παρασκήνιο
3. Τουρκικά ΜΜΕ: Από το μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά στη μείωση της έντασης
4. Τουρκικά ΜΜΕ: Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα F-16 για να το θέτει ο Ερντογάν στο πρώτο τηλεφώνημα
5. Αντιπολίτευση για Ερντογάν: Θα πουλήσει την Turkish Arilines και την εταιρεία διανομής αερίου
6. Ε. Γεωργούσης και Σ. Σέρμπος εξετάζουν τι αλλάζει στα ελληνοτουρκικά μετά την επανεκλογή Ερντογάν

ΗΠΑ για ΝΑΤΟ: Δεν συνδέεται το τουρκικό «ναι» στη Σουηδία με τα F-16


1. Ουκρανικό χτύπημα στο κέντρο της Μόσχας
2. Υπό πίεση η τουρκική λίρα
3. ΗΠΑ για ΝΑΤΟ: Δεν συνδέεται το τουρκικό «ναι» στη Σουηδία με τα F-16
4. Κόσοβο: Συνεχίζονται τα επεισόδια - Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει επιπλέον δυνάμεις