Σάββατο 25 Μαΐου 2013

To Be Greek - Το βίντεο που συγκλόνισε το πανελλήνιο που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ !

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο “LEGACY MAGAZINE”

1) Κύριε Λυγερέ, παρά την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία
βρίσκεται η Κύπρος, επικρατεί ακόμα μια νότα αισιοδοξίας λόγω των
υδρογονανθράκων... Με ποιο τρόπο θα μπορούσε η Κύπρος να εκμεταλλευτεί
τα κοιτάσματά της ώστε να αλλάξει την κατάσταση και να βγει το
συντομότερο δυνατό από την οικονομική κρίση (ποια βήματα πρέπει να
γίνουν άμεσα);

Για την Κύπρο, οι υδρογονάνθρακες δεν προσφέρουν απλώς μία νότα
αισιοδοξίας, είναι η επόμενη πραγματικότητα. Για να αλλάξει όσο πιο γρήγορα
γίνεται η οικονομική κατάσταση πρέπει να συνεχιστεί δυναμικά ο δεύτερος γύρος
αδειοδότησης, να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις και υπογραφές για τα
οικόπεδα 5, 6, 7, και 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Alpha Radio 98.9fm, 23/05/2013
Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ

«Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα».


Ο «πατέρας» της Ιστορίας, Ηρόδοτος, τα είπε όλα με μία φράση, η οποία και εμπεριέχει την ουσία του προβλήματος της χώρας μας αυτή τη στιγμή το οποίο δεν σχετίζεται τόσο με το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αλλά με το θέμα της μετατροπής ενός χρηματοοικονομικού ζητήματος σε ένα μείζων ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κρατικής επιβίωσης.

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Η χώρα μας στη παρούσα της μορφή (δηλαδή από τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους το 1830) περιβάλλεται από τρεις πλευρές από θάλασσα, ενώ για τρία έτη είχε μεταβληθεί και σε κράτος των «δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» (1919-1922).

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ


Του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου


Ποτέ δεν ένοιωσα τόσο μεγάλη ντροπή για την εθνική μου ταυτότητα όσο όταν είδα τα τουρκικά κανάλια να δείχνουν με απαξιωτικο τρόπο τις σκηνές που εκτυλίχτηκαν στο κέντρο της Αθήνας με τους πωλητές των λαϊκών να μοιράζουν τρόφιμα και ο κόσμος σε ένα πανδαιμόνιο να τρέχει να αρπάξει λίγα κρεμμύδια και λίγα λαχανικά.Μέσα σε μίση ώρα είχαν εξαφανιστεί τα πάντα και οι Τούρκοι με ειρωνικό μειδίαμα σχολίαζαν απαξιωμένα την ίδια ώρα που εμείς οι «ανόητοι τηλεθεατές» τους αποθεώνουμε πληρώνοντας τους αδρά για τα περίφημα τουρκικά σήριαλ της εθνικής μας βλακείας.

Η ΒΟΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Φυλετική φρίκη σε Στοκχόλμη και Λονδίνο - Τι θα μπορούσε να συμβεί στην Αθήνα;

Από το defencenet

Μετά την φρικιαστική δολοφονία του 25χρονου Βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, από δύο φανατικούς Νιγηριανούς ισλαμιστές, που τον αποκεφάλισαν (!) δημοσίως σε προάστιο του Λονδίνου, αλλά και τις απίστευτης έντασης ταραχές της Στοκχόλμης που συνεχίζονται για 5η μέρα, καθίσταται πλέον φανερό ότι το πολυπολιτισμικό πείραμα απέτυχε παταγωδώς, και τώρα όλη η Ευρώπη θα υποστεί τις συνέπειες της αφέλειάς της (στην καλύτερη περίπτωση) ή των σχεδιασμών υπερεθνικών κέντρων εξουσίας (στη χειρότερη περίπτωση) που επιδιώκουν την δημιουργία, μαζανθρώπων, και ενός κοινωνικού "πολτού".
Η εξέγερση δε στην Στοκχόλμη έχει πολλά κοινά με την "εξέγερση" στην Ελλάδα του 2008, αφού και τότε όλα είχαν ξεκινήσει από πυροβολισμό αστυνομικού, με την ουσιώδη διαφορά ότι κάποιο αόρατο χέρι είχε εξαπλώσει ταυτόχρονα τις ταραχές αυτές, σε πολλές ελληνικές πόλεις.

ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Συνελήφθη ο πρέσβης του Κοσόβου στην Αλβανία

Δίωξη ασκήθηκε κατά του πρέσβη του Κοσσυφοπεδίου στην Αλβανία, Σουλεϊμάν Σελίμι κατόπιν καταγγελίας στο Εφετείο από εκπρόσωπο της EULEX του Κοσόβου.
Όπως είχαμε αναφέρει ήδη έχουν προφυλακισθεί πέντε ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο που ανήκαν στην Ομάδα του πρέσβη του Κοσσυφοπεδίου, Σουλεϊμάν Σελίμι, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο δικηγόρος του Σελίμι, παραδέχθηκε σήμερα το απόγευμα ότι ο πελάτης του επιβαρύνεται με την υποψία των εγκλημάτων πολέμου.

ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ... ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ! Άγκυρα: "Οι Έλληνες μας αναχαιτίζουν παράνομα σε Ρόδο, Λέσβο, Ικαρία"!!!

Απίστευτο τουρκικό θράσος: Ένα 24ωρο μετά την ιταμή πρόκληση της Άγκυρας να στείλει σχηματισμό αεροσκαφών πάνω από τον τάφο του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ανήμερα της επετείου του θανάτου του, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι .... "ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τουρκικά στη Ρόδο, τη Λέσβο και την Ικαρία στον διεθνή εναέριο χώρο"!
Που και να τους αναχαιτίζαμε κανονικά με "σκριναρίσματα" και εμπλοκές, δηλαδή, τι θα έλεγαν...
Πηγές του ΓΕΕΘΑ σημείωναν ότι "Είναι καθαρά πολιτικό το ζήτημα. Καθ'όλη την διάρκεια της άσκησης της Άγκυρας "Deniz Kurdu 2013", φαίνεται ότι θέτουν πολιτικά ζητήματα κυριαρχίας στην περιοχή. Από την στιγμή που δεν αντιμετωπίζονται στρατιωτικά, πρέπει να αντιμετωπιστούν πολιτικά".

ΜΠΡΑΒΟ "ΠΑΤΡΙΔΑ", ΖΑΚ! Δώρο σπίτι και τροφή σε άστεγη 85χρονη

Oι Έλληνες έχουν πολλά ελαττώματα αλλά έχουν κι ένα φιλότιμο που δεν το έχει κανένας άλλος λαός, ακόμα και αν έχουν μπολιαστεί από ξένη κουλτούρα.
Και αυτό το απέδειξε για άλλη μια φορά ο ηθοποιός Ζακ Γαλιφιανάκης, πρωταγωνιστής στην περίφημη κινηματογραφική σειρά των "Hangover": Έχοντας γνωρίσει πριν από 18 χρόνια όταν ήταν άσημος μία ηλικιωμένη γυναίκα σε πλυντήριο ρούχων, πολύ κοντά στο σπίτι του, στη Σάντα Μόνικα την ξανασυνάντησε ξανά το 2011, όταν ο 43χρονος έμαθε ότι η 85χρονη Μίμι εγκατέλειψε το σύζυγό της, επειδή την απατούσε και ξαφνικά βρέθηκε στα 85 της να είναι άστεγη.
Η άτυχη γυναίκα πάλευε να βρει χρήματα για ένα πιάτο φαγητό και δεν είχε πού να στραφεί, αφού δεν είχε αποκτήσει παιδιά και όλοι οι συγγενείς της ήταν νεκροί.

Πλαστογράφησαν την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας για να αρπάξουν προμήθεια!

Μια φαινομενικά απίστευτη υπόθεση ενός πολιτικού θρίλερ που επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι "Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας" φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα δημόσια χρονικά πλαστογράφηση (και μάλιστα χονδροειδή) υπουργικού εγγράφου προκειμένου να αλλάξουν οι διαδικασίες επιλογής αναδόχου στον τομέα των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης!
Και αν αυτή καθ'εαυτή η πράξη είνα απίστευτη, ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι βάσει αυτής της "καραμπινάτης" πλαστογραφίας, άλλαξε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ολόκληρο το κανονιστικό πλαίσιο επιλογής αναδόχου και φτάσαμε στο σημείο να ανατεθεί αρχικά σε τουρκική εταιρεία η εναέρια πυροσβεση στην χώρα!

Βρετανία:Η ΜΙ5 «είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει» τον μαχαιροβγάλτη του Λονδίνου

Οι βρετανικές υπηρεσίες εσωτερικών πληροφοριών ΜΙ5 είχαν προσπαθήσει να στρατολογήσουν τον Μάικλ Αντεμπολάτζο, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη την Τετάρτη στο Λονδίνο.

Όπως δήλωσε χθες το βράδυ στο βρετανικό δίκτυο BBC ένας φίλος του, ο οποίος συνελήφθη μετά την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, ο Αντεμπολάτζο απέρριψε την πρόταση της ΜΙ5 να εργαστεί γι'αυτήν. Η ΜΙ5 δεν σταμάτησε να του τηλεφωνεί, έπειτα από ένα ταξίδι του στην Νιγηρία.

Κοινωνική έκρηξη λόγω ανεργίας «βλέπει» ο Ρομπάι

Κοινωνική έκρηξη λόγω ανεργίας «βλέπει» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Σε επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ, ο Ρομπάι υποστηρίζει ότι η ανεργία στους νέους είναι ένα από τα πιο επιτακτικά προς επίλυση ζητήματα για την ΕΕ των 27, ενώ επικαλείται πρόσφατες έρευνες που προειδοποιούν για «χαμένες γενιές» ανέργων και των παιδιών τους.

Στην επιστολή του ο Βαν Ρομπάι αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου θα είναι μία ευκαιρία για την αύξηση των προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα γύρω από έναν κοινό στόχο «να στείλουμε πίσω στον εργασιακό χώρο ή στην εκπαίδευση τους νέους", είπε αναφερόμενος στις προγραμματισμένες συνομιλίες».

Εγκρίθηκε από την ΕΚΤ ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Εγκρίθηκε την Παρασκευή από τον Μάριο Ντράγκι και την ΕΚΤ το κυβερνητικό σχέδιο ανακούφισης των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, θα ψηφιστεί στις 20 Ιουνίου ως τροπολογία μαζί με τον αγορανομικό κώδικα.

Πρόκειται για την ουσιαστική τροποποίηση του ν. 3869/2010 και για την θέσπιση προγράμματος επίδειξης επιείκειας με σκοπό την στήριξη των ομάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Θα πρέπει να τονίσουμε πάντως πως στο σκέλος της διαμεσολάβησης (εξωδικαστικός συμβιβασμός) που η ΕΚΤ έχει ζητήσει και το οποίο υποστηρίζεται σθεναρά και από το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπάρχει ισχυρή διαφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς κρίνεται πως θα έχει υψηλό κόστος. Παράλληλα, η διαδικασία που η ΕΚΤ ενέκρινε είναι επί της ουσίας χρονοβόρα και δημιουργεί πρόσθετη συνθήκη ασφυξίας στην αγορά.

Η εξέγερση των μεταναστών μεταφέρεται και εκτός Στοκχόλμης

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν και χθες το βράδυ στις φτωχογειτονιές της Στοκχόλμης, όπου για έκτη συνεχή νύχτα, οι ταραχές συνεχίστηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 ακροδεξιοί βρέθηκαν στις «παραγκουπόλεις» στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου διαμένουν φτωχοί μετανάστες και έβαλαν φωτιά σε πολλά αυτοκίνητα, καταστρέφοντάς τα.

Ωστόσο, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τα χειρότερα.

Και μπορεί τα χθεσινά επεισόδια να είχαν μικρότερη ένταση,, ωστόσο, ανησυχία προκαλεί στις αρχές το γεγονός ότι οι ταραχές έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις.

Διαμαντοπούλου: Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και ιδρύει νέο κόμμα

Διαμαντοπούλου: Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και ιδρύει νέο κόμμα
Την αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ και την πρόθεση της να ιδρύσει νέο κόμμα ανακοινώνει σήμερα η πρώην υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
«Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει πια», σημειώνει σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ η πρώην υπουργός η οποία θέτει ζήτημα ηθικής αξιοπιστίας για την Ιπποκράτους.
Παράλληλα αποκαλύπτει ότι συμμετέχει στις διεργασίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με κεντρώο χαρακτήρα που θα έχει ως αιχμή του δόρατος την υπεράσπιση της επιχειρηματικότητας, της αξιοκρατίας και την αριστεία.

Τοπίο στην ομίχλη το ΠΑΣΟΚ…

Τοπίο στην ομίχλη το ΠΑΣΟΚ…
Ο τρόμος του Ευάγγελου Βενιζέλου για το... 4% και η «ολική επαναφορά» του ΓΑΠ!
Ένα φάντασμα πλανάται πάνω απ' την Ιπποκράτους (όσο ακόμα τα γραφεία θα είναι εκεί...) και σπέρνει τρόμο στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το επιτελείο του.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ακόμα δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφεται στις έρευνες της τελευταίας περιόδου.
Αναφερόμαστε φυσικά στα πραγματικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, όχι σε αυτά που πλασάρουν –και θα πλασάρουν και τις επόμενες μέρες...- ορισμένες εταιρίες και κανάλια σε μια διαρκή προσπάθεια να στηρίξουν όσο μπορούν τους πυλώνες του συστήματος μέσω της χειραγώγησης του λαού, μια δουλειά που ξέρουν από παλιά, απ' την εποχή Σημίτη να κάνουν...

Ὁ πρόεδρος τοῦ Ἑλληνορθοδόξου κόμματος Λιβάνου, Δημήτρης Ἐλ Χουρὶ λέει: «θὰ κρατήσουμε τὴν φλόγα τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ τῆς Ὀρθοδοξίας».


Από το koukfamily


Παρακάτω ἀκολουθεῖ συνέντευξη μὲ τὸν Ἱδρυτὴ καὶ Πρόεδρο τοῦ Ὀρθοδόξου Κόμματος τοῦ Λιβάνου, Ροντρὶγκ (Δημήτρη) Ἐλ Χούρι.

Νὰ ἀναφερθεῖ ὅτι ἡ Ἑλληνορθόδοξη Κοινότητα Λιβάνου, ἔχουν βοηθήσει νὰ χτιστοῦν σχολεῖα, μουσεῖα κα, ἐνῶ εἶναι πρόθυμοι νὰ βοηθήσουν τὴν Μητρόπολη.

Ἀπὸ τὴν Ἀντωνία Πατσίδου

Ἡ Ἑλληνικὴ Ὀρθόδοξη κοινότητα τοῦ Λιβάνου, ἀπαριθμεῖ 3.000 Ἕλληνες ἐξ Ἑλλάδος. Οἱ ἑλληνόφωνες περιοχὲς τῆς χώρας συγκεντρώνονται κυρίως στὴν πρωτεύουσα Βηρυτό, καὶ στὴν Τρίπολη, στὸ Βόρειο Λίβανο. Δῶστε μας περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὴν Ἑλληνικὴ κοινότητα τοῦ Λιβάνου.

Αριστερά: κάντε μας κυβέρνηση για να ψηφίσουμε τον Αντιρατσιστικό και να ξεσκίσουμε τους Φασίστες.Ή τώρα ή ποτέ...

 Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Ο αντιρατσιστικός νόμος που με «επίμονη, αλαζονική αντιπατριωτική μανία» επιχειρεί να περάσει η Κεντροαριστερά έχει πολλές αθέατες πλευρές με αναπόφευκτη option στο πολιτικό μέλλον της χώρας.
Η κεντρική ιδέα του είναι να ποινικοποιήσει ότι Εθνικό, ότι Πατριωτικό.

Με σεβασμό αντιμετωπίζουν τον τάφο του Θεόδωρου Παλαιολόγου οι Άγγλοι

Με σεβασμό αντιμετωπίζουν τον τάφο του Θεόδωρου Παλαιολόγου οι Άγγλοι
Εδώ και πολλά χρόνια στον μεσαιωνικό Αγγλικανικό Ναό των Αγίων Leonard και Dilph, στην περιοχή Landulph της ΝΑ Κορνουάλης βρίσκεται ενταφιασμένος ο Θεόδωρος Παλαιολόγος.

Όπως μας ενημερώνει το anastasiosds.blogspot.gr ,
στο Ναό αυτό είναι ενταφιασμένος ο Θεόδωρος Παλαιολόγος, κατευθείαν απόγονος του Θωμά, αδελφού του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο οποίος απεβίωσε εκεί το 1636.
Ο τάφος βρίσκεται σήμερα δυστυχώς χαμένος κάτω από το δάπεδο του Ναού, αλλά μια μπρούτζινη αναμνηστική πλάκα ενημερώνει τους προσκυνητές για το σχετικό ιστορικό.