Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η εξέγερση των μεταναστών μεταφέρεται και εκτός Στοκχόλμης

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν και χθες το βράδυ στις φτωχογειτονιές της Στοκχόλμης, όπου για έκτη συνεχή νύχτα, οι ταραχές συνεχίστηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 ακροδεξιοί βρέθηκαν στις «παραγκουπόλεις» στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου διαμένουν φτωχοί μετανάστες και έβαλαν φωτιά σε πολλά αυτοκίνητα, καταστρέφοντάς τα.

Ωστόσο, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τα χειρότερα.

Και μπορεί τα χθεσινά επεισόδια να είχαν μικρότερη ένταση,, ωστόσο, ανησυχία προκαλεί στις αρχές το γεγονός ότι οι ταραχές έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις.


Η βία επεκτάθηκε έως την πόλη Έρεμπρο που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης. Εκεί αναφέρθηκε μια πυρκαγιά σε σχολείο, καθώς και αρκετές καταστροφές οχημάτων, αλλά όπως ανέφερε η αστυνομία, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη περίπου τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Στοκχόλμη απηύθυναν έκκληση προς τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα καυτά σημεία στη σουηδική πρωτεύουσα.

Η βία έχει προκαλέσει ανοιχτή συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, και είναι συγκεντρωμένοι στις φτωχογειτονιές των μεγάλων πόλεων της χώρας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών πυροδότησε ο θάνατος ενός 69χρονου από πυρά αστυνομικών στις αρχές του μήνα στο Χούσμπι, στο οποίο το 80% των 12.000 κατοίκων του είναι μετανάστες.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου