Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τοπίο στην ομίχλη το ΠΑΣΟΚ…

Τοπίο στην ομίχλη το ΠΑΣΟΚ…
Ο τρόμος του Ευάγγελου Βενιζέλου για το... 4% και η «ολική επαναφορά» του ΓΑΠ!
Ένα φάντασμα πλανάται πάνω απ' την Ιπποκράτους (όσο ακόμα τα γραφεία θα είναι εκεί...) και σπέρνει τρόμο στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το επιτελείο του.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ακόμα δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφεται στις έρευνες της τελευταίας περιόδου.
Αναφερόμαστε φυσικά στα πραγματικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, όχι σε αυτά που πλασάρουν –και θα πλασάρουν και τις επόμενες μέρες...- ορισμένες εταιρίες και κανάλια σε μια διαρκή προσπάθεια να στηρίξουν όσο μπορούν τους πυλώνες του συστήματος μέσω της χειραγώγησης του λαού, μια δουλειά που ξέρουν από παλιά, απ' την εποχή Σημίτη να κάνουν...

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών φέρουν το ΠΑΣΟΚ να κινείται σε ποσοστά γύρω απ' το 4%, με τάσεις πτωτικές και να βρίσκεται στην τελευταία θέση των κοινοβουλευτικώνκομμάτων, κάτω και απ' τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ!
Και μάλιστα –επαναλαμβάνουμε και έχει τη σημασία του αυτό- ακολουθεί σταθερά πτωτική τάση χωρίς να υπάρχουν τα ποιοτικά στοιχεία τα οποία να δείχνουν ότι αυτή η τάση μπορεί να αναστραφεί!
Φυσικά και τα στοιχεία αυτών των ερευνών είναι γνωστά στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και στο επιτελείο του, όπως είναι γνωστά και στο επιτελείο του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.
Και αυτή η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτα τάση οδηγεί την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε αναπροσαρμογή στρατηγικής.
Και αυτό θα αρχίσει να γίνεται ορατό απ' τις αμέσως επόμενες μέρες. Και θα αφορά τόσο τη συνολικότερη παρουσία του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη θέση του στην κυβέρνηση, αλλά και την διαχείριση του εσωκομματικού τοπίου.
Άλλωστε ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, όπως τόνισε στο Newsbomb στέλεχος του στενού επιτελείου του Β. Βενιζέλου. Και μπροστά είναι ακόμα και εκλογικές αναμετρήσεις, αφού ο ένας χρόνος που απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές κάθε άλλο παρά πολύς είναι.
Ενδιαφέρον ιδιαίτερο έχει βέβαια η εξέλιξη της άγριας εσωκομματικής αντιπαράθεσης βενιζελικών-παπανδρεϊκών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, μια αντιπαράθεση που εξελίσσεται σε σαφάρι επίλυσης εσωκομματικών λογαριασμών και δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμα και σε διάσπαση.
Ήδη ο Γ. Παπανδρέου, μέσω του στενού συνεργάτη του Γ. Ελενόπουλου προανήγγειλε την... επιστροφή του στην Ελλάδα μετά από ένα περίπου χρόνο διαπλανητικών περιπλανήσεων ίνα... κάνει σοφότερους τους πάντες για το πώς «έσωσε» (!) την Ελλάδα, συνεπώς και την επιστροφή στο εσωκομματικό ξεκατίνιασμα.
Προφανώς αυτό το come back έχει να κάνει και με την υπεράσπιση των πεπραγμένων της θητείας του, την ίδια στιγμή που ο Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις να πολώσει το κλίμα με τον ΓΑΠ, μήπως βρει οδό διαφυγής απ' το «κινέζικο μαρτύριο» της δημοσκοπικής καταβαράθρωσης.
Στα παραπάνω προσθέστε μια νέα αποχώρηση απ' το ΠΑΣΟΚ, αυτή της Άννας Διαμαντοπούλου, την επανεμφάνιση του Αλ. Παπαδόπουλου (μέσω άρθρου-παρέμβασης για τις πολιτικές εξελίξεις), τις νέες προειδοποιητικές βολές κατά της ηγεσίας από στελέχη προσκείμενα στον ΓΑΠ και θα έχετε τα κομμάτια του παζλ που είναι χειρότερο και από τοπίο στην ομίχλη...

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου