Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Γεώργιος Φραντζής: Ο «ρεπόρτερ» της Άλωσης

Ο Γεώργιος Φραντζής ή Σφρατζής είναι ο άνθρωπος που έσωσε τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο από αιχμαλωσία, αλλά και αυτός που τον έβαλε στην Ιστορία: Υπηρέτησε ως διπλωμάτης στην Αυλή και κατέγραψε με δημοσιογραφικό οίστρο τις τελευταίες στιγμές πριν πέσει η Κωνσταντινούπολη στους Οθωμανούς και την ηρωική άμυνα των πολιορκητών της.

Αυτό είναι το πρώτο ηλιοβασίλεμα στον Άρη που είδε ποτέ ο κόσμος(Βίντεο)

Για να τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία χρειάστηκε όλη σχεδόν η τεχνολογική πρόοδος της ανθρωπότητας.

Μια εικόνα που σχεδόν συνεργάστηκαν όλες οι επιστήμες. Ατελείωτες ώρες έρευνας και επιστημονικών μελετών αποτελούν το υπόβαθρο της.

Η εικόνα είναι πρώτο ηλιοβασίλεμα που βλέπουμε από τον πλανήτη Άρη. Ο ήλιος στον κόκκινο πλανήτη φαίνεται 2/3 πιο μικρός απ' ότι στη Γη, γιατί βρίσκεται πιο μακριά.

Eτσι βουίζει ο άνεμος στον Aρη: Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο - ΑΠΟΚΟΣΜΟΙ ΗΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ(Βίντεο)

Ένα υπόκωφο βουητό, ανατριχιαστικές, απόκοσμες δονήσεις.
Ο ρομποτικός «σεισμολόγος» InSight, που έφθασε στον 'Αρη στις 26 Νοεμβρίου, κατάφερε να κάνει κιόλας κάτι που δεν έχει ξαναγίνει: να ηχογραφήσει τον άνεμο του Κόκκινου Πλανήτη.
Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε χθες στη δημοσιότητα (μετά από κάποια ψηφιακή επεξεργασία και ανέβασμα κατά μία οκτάβα για να ακούγονται καλύτερα) τα σχετικά χαμηλής συχνότητας αρχεία ήχου με τον αρειανό άνεμο, ο οποίος κατά κοινή ομολογία ακούγεται κάπως...απόκοσμος. Οι πολύ χαμηλές συχνότητες οφείλονται στο ότι ο αέρας στον «κόκκινο» πλανήτη είναι πολύ αραιός.

Η Μαδρίτη έγινε... Μπουένος Αϊρες από τους οπαδούς Μπόκα και Ρίβερ(Βίντεο - Φωτο)

H Mαδρίτη έγινε... Μπουένος Αϊρες, με τους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς να δίνουν έναν παθιασμένο τόνο στην πρωτεύουσα της Μαδρίτης!
Η Μαδρίτη χωρισμένη στα δυο, κίτρινα - μπλε από τη μια, κόκκινα - άσπρα - μαύρα από την άλλη και η πρωτεύουσα της Ισπανίας θυμίζει... Μπουένος Αϊρες.

Πολλά χιλιόμετρα για να δουν τις ομάδες τους και το πάθος ξεχειλίζει!

Μπλόκο σε εκατοντάδες Έλληνες στην Κακαβιά για το μνημόσυνο Κατσίφα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μπλόκο σε εκατοντάδες Έλληνες που κατευθύνονται στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες έχουν βάλει οι Αλβανικές Αρχές.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε πολίτης στο thestival.gr, που κατευθύνθηκε με πούλμαν  από τη Θεσσαλονίκη προς την Αλβανία περίπου 250 άτομα είναι εγκλωβισμέναστην Κακαβιά εδώ και περίπου 3 ώρες.
Στην "ουδέτερη ζώνη" βρίσκονται ταξιδιώτες και από άλλες περιοχές, όπως Αθήνα, Λάρισα κ. α. οι οποίοι βρίσκονται εκεί για τις 40 μέρες από τον θάνατο του Κωνταντίνου.

Το Νομοθετικόν Διάταγμα 1586/1942 - Περί χρήσης Άρθρου 19 του Προσυμφώνου

Το Νομοθετικόν Διάταγμα 1586/1942
Του Ν. Λυγερού


Στο τεύχος ΦΕΚ 197/1942 τ.Α΄, βρίσκουμε το Νομοθετικό Διάταγμα 1586/1942 που αντικατάστησε το Νομοθετικό Διάταγμα 148/1941 περί αποκαταστάσεως ζημιών επενεχθεισών εις Γερμανούς ή Ιταλούς υπηκόους. Το απίστευτο αυτού του διατάγματος είναι ότι ξεκαθαρίζει εξ αρχής ότι η Ελλάδα είναι ένοχη για όλα όσα έχουν υποστεί τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα γερμανικής, ιταλικής ή αλβανικής καταγωγής. Με άλλα λόγια λόγω κατοχής η Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε να

Βόρεια Ήπειρος και αλβανικός εθνικισμός - Η Ελλάδα και η Συνθήκη Παρισίων του 1947

Βόρεια Ήπειρος και αλβανικός εθνικισμός
Του Ν. Λυγερού

Μετά την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες ο αλβανικός εθνικισμός εκφράστηκε με βάρβαρο τρόπο με την καταστροφή του μνημείου του Βορειοηπειρώτη οπλαρχηγού που βρίσκεται στο χωριό Κρανιά Αγίων Σαράντα. Έχει δημιουργηθεί από τα αλβανικά ΜΜΕ ένα ανθελληνικό κλίμα που λειτουργεί καταλυτικά στον αλβανικό εθνικισμό, ο οποίος εκμεταλλεύεται στο έπακρον την υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης που έδωσε το στίγμα της με την υπογραφή του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Έτσι ενώ έλεγαν ότι η τελευταία θα αποτελέσει παράδειγμα προς

Η ανθεκτικότητα των Χαμαιλεόντων - Η νέα Βουλή της Δυτικής Αρμενίας

Η ανθεκτικότητα των Χαμαιλεόντων
Του Ν. Λυγερού


Σε πλαίσιο γενοκτονίας οι αθώοι και οι Δίκαιοι είναι ευάλωτοι. Οι αθώοι μετατρέπονται εύκολα σε θύματα όταν δεν προστατεύονται. Οι Δίκαιοι μπορούν να χάσουν την τελεολογία τους αν φυλακιστούν. Ακόμα και η αλήθεια πρέπει να προστατευτεί επειδή αποτελεί μια ισορροπία και μόνο. Ενώ ο Χαμαιλέοντας είναι φτιαγμένος για να αντέχει στις πιέσεις και τις επιθέσεις. Οι αθώοι δεν έχουν άμυνα. Οι Δίκαιοι έχουν μόνο άμυνα και τελειώνουν χωρίς βοήθεια. Ενώ οι Χαμαιλέοντες είναι ικανοί λόγω ανθεκτικότητας να περάσουν στην αντεπίθεση κατά της βαρβαρότητας.