Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Το Βυζάντιο εξευτελίζει τους Γερμανούς… Κωνσταντινούπολη 1147 μ.Χ.

Η Β’ Σταυροφορία άρχισε το 1145 σε απάντηση της κατάληψης της Έδεσσας της Μεσοποταμίας από τους μουσουλμάνους. Επικεφαλής τάχθηκαν ο Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος Η’ και ο Γερμανός βασιλιάς Κόνραντ Γ’. Οι στρατοί των δύο βασιλέων βάδισαν ξεχωριστά.

Ο γερμανικός στρατός εισήλθε στα βυζαντινά εδάφη. Παρά το γεγονός ότι ο Κόνραντ είχε ονομάσει τον Μανουήλ Κομνηνό «βασιλιά των Ελλήνων» αντί για αυτοκράτορα ο τελευταίος, αφού οι Γερμανοί ορκίστηκαν να μην βλάψουν την Αυτοκρατορία, τους επέτρεψε τη διέλευση και την αγορά προϊόντων. Ο ασιατικής καταγωγής έμπειρος Βυζαντινός στρατηγός Προσούχ, επικεφαλής μικρού σώματος, παρακολουθούσε τους Γερμανούς.

Επίσημο: Στην Αθήνα οι κληρώσεις της UEFA

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκανε γνωστό πως η UEFA ανέθεσε την κλήρωση για τους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν στην Αθήνα.
Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενθουσιάστηκε με την ελληνική φιλοξενία στο διάστημα που βρέθηκε στην Αθήνα και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο ισχυρός άνδρας της UEFA, λόγω και των ελάχιστων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, ήθελε οι ευρωπαϊκές κληρώσεις σε Champions League και Europa League, αλλά και η απονομή των βραβείων να διεξαχθούν στην Ελλάδα.

Reuters – Γαλλικά πυρά κατά Τουρκίας στο ΝΑΤΟ: Να μη στρουθοκαμηλίζουμε – Πρόβλημα η στάση της Άγκυρας

Το Παρίσι καταγγέλλει την Άγκυρα για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου κατά τη διάρκεια νατοϊκής αποστολής στη Λιβύη.

Το Παρίσι, το είπε και το έκανε: Έφερε στο ΝΑΤΟ την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Λιβύη, με γάλλο αξιωματούχο να καταφέρεται με πολύ σκληρά λόγια για τη στάση της Άγκυρας. Ειδικότερα, αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Αμύνης, κατηγόρησε το τουρκικό ναυτικό για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου κατά τη διάρκεια νατοϊκής αποστολής.

''Πυρά'' Αμερικανού Στρατηγού κατά Τραμπ: ''Είσαι φιλότουρκος-Κινδυνεύουν Ελλάδα-Ισραήλ & Αίγυπτος στην Α. Μεσόγειο''

Τα πράγματα με το όνομα τους αναφέρει εν αποστρατεία Αμερικανός στρατηγός, σύμβουλος σε αμυντικό ινστιτούτο, για την δράση της συμμαχίας την στιγμή που ετοιμάζονται κυρίως τουρκικές βάσεις στην Λιβύη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν πλέον να αντέξουν μια τέτοια στάση, η οποία κλιμακώνει τις μάχες και προσφέρει στρατηγικές βάσεις απλόχερα σε Τουρκία και Ρωσία στην Ανατολική Μεσόγειο”, προειδοποίησε ο στρατηγός ε.α. Τόμας Τράσκ σε άρθρο του στο γνωστό περιοδικό The National Interest.

Δύο χρόνια από τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν θα ξεχάσουμε την προδοσία ούτε την υποκρισία»

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών. Ένας από τους πολέμιούς της στην Ελλάδα, που αγωνίστηκε ενεργά τότε εναντίον της, μιλάει στο Sputnik.
Η Συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, που συμπληρώνει σήμερα τη δεύτερη επέτειο από την υπογραφή της, εξακολουθεί να ξεσηκώνει αντιδράσεις.
Στις 17 Ιουνίου 2018 οι τότε υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών, Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, υπέγραψαν τη Συμφωνία, μετά τις ομιλίες των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Τη Συμφωνία υπέγραψε και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, που επί δεκαετίες ασχολούνταν με το ονοματολογικό.

Γνωστός Τούρκος καθηγητής ιστορίας : ¨Να κάνουμε την Αγία Σοφία μπουρδέλο¨…(Βίντεο)

Κείμενο του ιστολόγιου tourkikanea  17/6/2020

Στο παρακάτω  ακούγεται η εξής συνομιλία
Τζεμ Τοκερ: (πρώην πρόεδρος του φιλελεύθερου κόμματος): Από ότι καταλαβαίνω από τις συζητήσεις η μπάλα τώρα βρίσκεται στο γήπεδο του Ερντογάν. Χρειάζεται μόνο μία υπογραφή του Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πιέστε τον. Εξελέγη παίρνοντας το 52% της εθνικής βούλησης
Αλή Ιχσάν Καραχασάνογλου (ισλαμιστής αρθρογράφος): Ας πιέσουμε όλοι σε αυτό το σημείο.

Γερμανία: Στις “περιοχές κινδύνου” για τον κορονοϊό εντάσσει την Τουρκία

Στις «περιοχές κινδύνου» για τον κορονοϊό συγκαταλέγει την Τουρκία το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και επιβάλλει 14ήμερη καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στην Γερμανία από τη χώρα. Μεταξύ των 130 χωρών οι οποίες παραμένουν στο «κόκκινο» είναι η Αίγυπτος, το Μαρόκο και η Ταϊλάνδη, δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί για τους Γερμανούς.

Ο κατάλογος με τις «περιοχές κινδύνου» καταρτίζεται από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», το οποίο

Ο Τραμπ αποσύρει στρατεύματα από τη Γερμανία (χάρτης)

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι μέρος των γερμανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη Γερμανία θα εγκαταλείψουν τη χώρα, γιατί οι Γερμανοί “χρωστάνε” χρήματα στο ΝΑΤΟ. Ευσταθούν όμως αυτές οι αιτιάσεις;

Οι εξαγγελίες Τραμπ δεν αποτελούν έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήδη πριν από έναν χρόνο τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος, όσο και ο απερχόμενος Αμερικανός πρεσβευτής στο Βερολίνο, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, είχαν προειδοποιήσει ότι το Βερολίνο θα “τιμωρηθεί” για την “απροθυμία” του να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για τον αμυντικό προϋπολογισμό του. Προ ημερών η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal και το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL επανέφεραν σενάρια για αποχώρηση περίπου 9.500 Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία ή μεταφορά τους στη γειτονική Πολωνία. Ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση προς το Βερολίνο από την πλευρά του Λευκού Οίκου.