Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας


Φωτογραφίες από το άγαλμα του Δία που ανακαλύφθηκε στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας.

Δύο αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης, που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 2 χιλιάδων ετών, βρέθηκαν στην αρχαιοελληνική Άσπενδο στην Παμφυλία της Μικράς Ασίας. 

ΟΤΑΝ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΠΩΣ 2+2=5

 

2+2=5 υποστηρίζει ο φεμινισμός. Κυριολεκτικά. Ας δούμε όμως ιστορικά την σημασία αυτής της μαθηματικής πράξης. Το 1789 σε ένα πολιτικό φυλλάδιο που διαπραγματεύονταν την άρνηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους φτωχούς της Γαλλίας ο Emmanuel Joseph Sieyes έγραψε “Εάν οι 200.000 πολίτες από τους 26.000.000 της Γαλλίας αποτελούν τα 2/3 της θέλησης του λαού, τότε αυτός ο ισχυρισμός μας δηλώνει πως 2+2=5.

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο των Εκλογών στην Ευρώπη


«Μέσα σε δέκα χρόνια, η ΕΕ δέχθηκε το ισοδύναμο ενός νέου κράτους μέλους που αποτελείται αποκλειστικά από αιτούντες άσυλο».

Nicolas Pouvreau-Monti – Le Figaro27/5/2024

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Nα κατηγορηθεί για γενοκτονία o δικτάτορας Ερντογάν – Αναφορά σε Κύπρο


Επίθεση κατά του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς.

ΠτΔ: Θεωρείστε την ΚΔ ως Πρέσβη του Κατάρ στην ΕΕ


Στην αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ  Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος πραγματοποιεί, για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Περιφέρεται σε φεστιβάλ και δεξιώσεις στην Αυστραλία ο Τατάρ


Ανδρέας Πιμπίσιης


Με το τουρκικό διαβατήριο στο χέρι ο Ερσίν Τατάρ κατάφερε να πραγματοποιήσει το πολυπόθητο του ταξίδι στην Αυστραλία. Ο ίδιος «βάφτισε» το ταξίδι του ως «επίσημη επίσκεψη», αλλά εκείνο που καταγράφεται στα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης είναι πως, μέχρι στιγμής, ο Τατάρ πραγματοποιεί μια περιοδεία σε φεστιβάλ και δεξιώσεις.

ΗΠΑ και Κύπρος σε κοινή άσκηση κυβερνοάμυνας: Αναστάτωση στην Άγκυρα


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Πρόκειται για μια άσκηση για την προστασία κρίσιμων υποδομών από την αμερικανική εθνοφρουρά, προκειμένου να προετοιμάσουν τις πολιτείες τους έναντι επιθέσεων στον κυβερνοχώρο

Έγκριση προγράμματος Περιφερόμενων Πυρομαχικών για τις Ειδικές Δυνάμεις


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στην φάση ενεργοποιήσεως πέρασε το πρόγραμμα προμήθειας Περιφερόμενων Πυρομαχικών για τις μονάδες Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού.

Ελληνικός Στρατός: Επιμένει η Rafael στην αναβάθμιση των M-113 και στην επιλογή του Trophy για τα ελληνικά Leopard-2


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) ότι στις 22 Μάϊου πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) παρουσίαση της ισραηλινής Rafael σχετικά με την αναβάθμιση των τεθωρακισμένων οχημάτων Μ-113 και την επιλογή του συστήματος ενεργητικής προστασίας Trophy για τα ελληνικά άρματα μάχης.

Μετά τη «Γαλάζια Πατρίδα» φαντασιώνονται και την «Ουράνια Κυριαρχία»: Η Τουρκία, μεθοδικά ετοιμάζεται για να ρίξει το… προσωπείο – Αλλά θα την περιμένουν τα Rafale, τα Viper και ο «θόλος»


Τα Rafale F3R δεν θεωρούνται αλλά έχουν μετατραπεί σε “πονοκέφαλο” και τρόμο για το τουρκικό επιτελείο, διότι αποτελούν άγνωστες γι’ αυτούς πλατφόρμες και με όπλα που δημιουργούν συνθήκες απαγόρευσης πτήσης εντός του FIR Αθηνών. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Η Τουρκία από το 2027 πιθανώς θα ξεκινήσει τις παραλαβές των F-16 Viper, ενισχύοντας σημαντικά την αεροπορική της δύναμη.

Θα γεμίσει το Αιγαίο με Μη Επανδρωμένα Πολεμικά Σκάφη;


Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό δείχνει τον δρόμο, που εδώ και καιρό έχει χαράξει επί του πεδίου η Ουκρανία και η Τουρκία προσπαθεί παράλληλα να εξελίξει, με το ελληνικό Πεντάγωνο να ανοίγει βήμα για να προλάβει τις εξελίξεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δένδιας: Ο ελληνικός αντιαεροπορικός και αντι-drone θόλος και η συμβολή στην ευρωπαϊκή κοινή άμυνα

Τη σημασία της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ, λέγοντας ότι «για να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύ μεγάλο βήμα πρέπει να υπηρετηθούν δύο παράμετροι, καταρχήν, ένας ενιαίος ευρωπαϊκός αμυντικός βραχίονας» και το δεύτερο, ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο ανάπτυξης της παραγωγής μας, προϊόντων άμυνας και τεχνολογίας άμυνας».

“Η Ελλάδα ισχυρός και σημαντικός σύμμαχος ΗΠΑ και ΝΑΤΟ”


Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής”, το “μέλλον του ΝΑΤΟ” και “οι αμερικανικές εκλογές” ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη και διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε συνεργασία με το Chicago Council on Global Affairs, ένα σημαντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που φιλοξενεί την ομώνυμη δεξαμενή σκέψης (think tank) για θέματα εξωτερικής πολιτικής. 

Συνάντηση Δένδια με αντιπροσωπεία του Chicago Council on Global Affairs

Νίκος Δένδιας - Χ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα (27/5), με αντιπροσωπεία του Chicago Council on Global Affairs, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Ivo H. Daalder και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Hellenic American Leadership Council (HALC) Έντι Ζεμενίδης.

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Έως τις αρχές του 2026 ερευνητικές γεωτρήσεις για φυσικό αέριο

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στα τέλη του 2025 με αρχές του 2026 τοποθέτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΘόδωρος Σκυλακάκης, τις πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη χώρα μας, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του «East Mediterranean Gas Forum» (EMGF) που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Η “μακεδόνισσα” ΠτΔ των Σκοπίων μας λέει πως δεν παραβίασε την Συμφωνία


Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα ισχυρίστηκε ότι δεν παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν κατά την ορκωμοσία της, στις 12 Μαϊου αποκάλεσε τη χώρα “Μακεδονία”, ενώ επικαλέσθηκε εκ νέου το ατομικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στον αυτοπροσδιορισμό. 

Τουρκία: Νέος κανονισμός Πολέμου και Γενικής Επιστράτευσης υπογράφηκε από τον Ερντογάν


Μάιος 27, 2024. Ελλάδα.

Τι κρύβεται πίσω από την «αιφνίδια» τουρκική απόφαση για επικαιροποίηση των «Κανονισμών Πολέμου και Γενικής Επιστράτευσης»;, γράφει το δημοσίευμα

Τουρκία: Συνεχίζει να σκανάρει την Ελλάδα – Τρεις Belharra στα χέρια της χώρας μας!

Η Ελλάδα συνεχίζει την εξοπλιστική τακτική της και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο στην Τουρκία.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ερντογάν: Τα Σεπτεμβριανά ήταν η «αρχή» του πραξικοπήματος κατά του Μεντερές


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος για να καταγγείλει την αξιωματική αντιπολίτευση CHP και τη νοοτροπία της, επικαλέστηκε σήμερα τα τους διωγμούς κατά των Ελλήνων της Πόλης

Φιντάν κατά Ουάσινγκτον: «Η γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται με την υποστήριξη κάποιων χωρών, ιδιαίτερα των ΗΠΑ»


"Το γεγονός ότι ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε από Ισραηλινούς δείχνει πόσο πραγματική είναι η απειλή διάχυσης της κρίσης της Γάζας"

Πρέσβης Ισραήλ: Ήλπιζα ότι ο Κασσελάκης θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς


Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με τον πρέσβη του Ισραήλ Noam Katz, στην Βουλή, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
EUROKINISSI

Στέφανος Κασσελάκης: “Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης”.

Ανάλυση Jerusalem Post: Ράφα, η επόμενη μέρα


Ημάχη για τη Ράφα ετοιμαζόταν εδώ και μήνες, καθώς το Ισραήλ είχε βάλει στο μάτι την πόλη της νότιας Γάζας.

Πώς δικαιολογεί ο ισραηλινός στρατός την πολύνεκρη επίθεση στη Ράφα


Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι η ποσότητα των πυρομαχικών δεν ήταν ικανή να προκαλέσει πυρκαγιά

Λωρίδα της Γάζας: Οι Ισραηλινοί «σφράγισαν» τη νεκρή ζώνη με την Αίγυπτο - Σκληρές μάχες στη Ράφα

Πυκνός καπνός μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας AP Photo/Leo Correa

Κλιμακώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ καθώς πέρα από τα τανκς που μπήκαν στο κέντρο της Ράφα την Τρίτη (28/5) οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) επιβεβαίωσαν ότι ανέπτυξαν στρατεύματα κατά μήκος του διαδρόμου Φιλαδέλφου - της λεπτής νεκρής ζώνης που χωρίζει τη Γάζα από την Αίγυπτο.

Δανία: Το κοινοβούλιο καταψήφισε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους


Το κοινοβούλιο της Δανίας καταψήφισε την Τρίτη το νομοσχέδιο για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, αφού ο Δανός υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ανεξάρτητη χώρα.

Από τις... μυστικές υπηρεσίες βρήκαν πρωθυπουργό οι Ολλανδοί


Στο τιμόνι της χώρας ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών, μετά από μήνες συνομιλιών για τον διάδοχο του Ρούτε και τον σχηματισμό σκληρής δεξιάς κυβέρνησης. Με γαλόνια στο μεταναστευτικό, ο Ντικ Σουφ συσπειρώνει τα τέσσερα κόμματα της νέας συγκυβέρνησης.

Ιταλία: Συνελήφθη στο Τορίνο μέλος του ISIS, υπεύθυνο του τομέα προπαγάνδας


Συνελήφθη στο Τορίνο ο Χαλίλι Ελμάχντι, 29 ετών, με την κατηγορία «συμμετοχής σε διεθνή τρομοκρατική οργάνωση», καθώς είχε συγγράψει το πρώτο κείμενο του Isis στα ιταλικά, με τίτλο «το Ισλαμικό Κράτος, μια πραγματικότητα που θα ήθελε να επικοινωνήσει μαζί σου».

Σουηδία: Η Στοκχόλμη παρουσίασε σχέδιο ενεργειακής υποστήριξης της Ουκρανίας


Η Σουηδία αποκάλυψε σήμερα νέο σχέδιο βοήθειας για την "εγγύηση του ενεργειακού εφοδιασμού" της Ουκρανίας προκειμένου να της επιτρέπεται να αντιστέκεται στις ρωσικές δυνάμεις που συνεχίζουν να προελαύνουν στη χώρα.

F-16 στην Ουκρανία: Το Βέλγιο θα παραδώσει 30 μαχητικά αεροσκάφη μέχρι το 2028

Πρώτη ενημέρωση: 10:40 Δεύτερη ενημέρωση: 11:29

Τριάντα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 αναμένεται να παραδώσει το Βέλγιο στην Ουκρανία μέχρι το 2028, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες από εχθές, Δευτέρα, το βράδυ. 

Μόσχα: Κατέλαβε δύο περιοχές στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν δύο ακόμη χωριά στην ανατολική Ουκρανία — ένα στην περιοχή του Ντόνετσκ και ένα άλλο στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο.

Σαν βεγγαλικό στον ουρανό πάνω από την Κίτρινη Θάλασσα: Δυο λεπτά μετά την εκτόξευσή του πήρε φωτιά και κατέπεσε … φιλόδοξος πύραυλος της Βόρειας Κορέας [video]


Η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε βίντεο στο οποίο διακρίνεται μια πορτοκαλιά κουκίδα στον νυχτερινό ουρανό, η οποία στη συνέχεια τυλίγεται στις φλόγες, σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα μεταξύ της Κίνας και της Βόρειας Κορέας. Screenshot via X@TitasAbir/

Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, για τον οποίο, μάλιστα, υπήρχαν εικασίες ότι θα έθετε σε τροχιά κατασκοπευτικό δορυφόρο … οι εξελίξεις διέψευσαν τα φιλόδοξα σχέδια του Κιμ.