Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Μόσχα: Κατέλαβε δύο περιοχές στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν δύο ακόμη χωριά στην ανατολική Ουκρανία — ένα στην περιοχή του Ντόνετσκ και ένα άλλο στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο.

Σε καθημερινή ενημέρωση, το υπουργείο Άμυνας είπε ότι τα στρατεύματά του «απελευθέρωσαν το χωριό Νετάιλοβε στην περιοχή του Ντονέτσκ» και «Ιβανίβκα στην περιοχή Χάρκοβο», το τελευταίο σε μια σειρά ρωσικών εδαφικών κερδών τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια νέα μεγάλη χερσαία επίθεση στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο πριν από δύο εβδομάδες, αν και η τελευταία διεκδίκηση των κατεχόμενων εδαφών βρίσκεται σε ένα τμήμα της πρώτης γραμμής πιο ανατολικά, όπου οι μάχες μαίνονται εδώ και μήνες.

Η Μόσχα προσπαθεί να πιέσει το πλεονέκτημά της στο πεδίο της μάχης, ενώ τα πολυαναμενόμενα αμερικανικά όπλα κατευθύνονται προς τα ουκρανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή.
Οι προόδους της στην περιοχή του Χάρκοβο ήταν οι πιο σημαντικές εδώ και 18 μήνες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου για το έδαφος που κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα.
Το Κίεβο έχει σπεύσει ενισχύσεις στην περιοχή και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να είναι το πρώτο κύμα μιας ρωσικής καλοκαιρινής επίθεσης.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου