Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Τουρκία: Συνεχίζει να σκανάρει την Ελλάδα – Τρεις Belharra στα χέρια της χώρας μας!

Η Ελλάδα συνεχίζει την εξοπλιστική τακτική της και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο στην Τουρκία.
Στέλιος Ανδρικάκης

Κανονικά στο δρόμο που έχει χαράξει στα εξοπλιστικά κινείται η Ελλάδα, που δεν κάνει βήμα πίσω στο σχεδιασμό της, κάτι που η Τουρκία δεν αφήνει ασχολίαστο.

Συγκεκριμένα, αρκετά μεγάλη είδηση στη γειτονική χώρα, έχει γίνει η παραλαβή των τριών Belharra, που πρόκειται να παραλάβει η χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, αρκετά ΜΜΕ στους γείτονες ασχολούνται με τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα.

Η εφημερίδα Milliyet αναλύει την απόκτηση των Belharra, τονίζοντας παράλληλα ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πάρει την πρώτη φρεγάτα από τη Γαλλία και μέχρι το 2026 θα φτάσει τις τρεις.

Τουρκία: Αυξάνονται οι αμυντικές ικανότητες της Ελλάδας!

Φυσικά την είδηση αυτή, συνοδεύει και η ανάλυση από την τουρκική εφημερίδα, ότι με αυτές τις προσθήκες και όσα ακόμα είναι να γίνουν, η Ελλάδα θα αυξήσει κατά πολύ, τις αμυντικές ικανότητες της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από κει και πέρα, ξεχωριστή αναφορά γίνεται και σε όλες τις δυνατότητες που έχει μία φρεγάτα Belharra, τα οπλικά της συστήματα, αφού διαθέτουν τορπίλες, πυραύλους τελευταίας τεχνολογίας και ραντάρ που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αντίστοιχη αναφορά είχε γίνει και όταν η Ελλάδα είχε αποκτήσει τα πρώτα Rafale, με την Τουρκία να τονίζει ότι αλλάζουν οι ισορροπίες στον αέρα, με κάτι παρόμοιο να γίνεται τώρα και στη θάλασσα.


ΠΗΓΗ https://www.geostratigika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου