Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα (27/5), με αντιπροσωπεία του Chicago Council on Global Affairs, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Ivo H. Daalder και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Hellenic American Leadership Council (HALC) Έντι Ζεμενίδης.

Με ανάρτηση του στο Χ, ο υπουργός τονίζει: «Ενημέρωσα τους συμμετέχοντες για τη στρατηγική σχέση Ελλάδος - Ηνωμένων Πολιτειών και την διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μας στον αμυντικό τομέα, μετά τα δύο νέα πρωτόκολλα της MDCA, που υπέγραψα με τους ομολόγους μου Mike Pompeo, το 2019 και Antony Blinken, το 2021».

«Συζητήσαμε, επίσης, για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» προσθέτει ο κ. Δένδιας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος ΠΝ Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

ΠΗΓΗ https://www.cnn.gr