Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε σαν σήμερα: Ο φιλόπατρις διπλωμάτης που έζησε για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων

Ίων Δραγούμης (1878-1920): Διπλωμάτης, πολιτικός και συγγραφέας. Aνάλωσε τη ζωή του στην προάσπιση των εθνικών υποθέσεων, μέχρις ότου πέσει και ο ίδιος θύμα του Εθνικού Διχασμού το 1920. Μαζί με τους φίλους του Περικλή Γιαννόπουλο και Αθανάσιο Σουλιώτη - Νικολαΐδη, υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του ελληνικού ρομαντικού εθνικισμού των αρχών του 20ου αιώνα.
Με καταγωγή από το Βογατσικό της Καστοριάς, ο Ίων Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου του 1878. Ήταν ο πέμπτος γιος του δικαστικού και μετέπειτα πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και της Ελισάβετ Κοντογιαννάκη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1897 κατατάχτηκε εθελοντής στον άτυχο για τα ελληνικά όπλα ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Ιδιωτικοποιήσεις και SOCAR

Tου Ν.Λυγερού

Όταν είσαι ιδεολογικά αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις, πώς μπορείς να πουλήσεις τον ΔΕΣΦΑ στην αζερική SOCAR; Όταν προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ή εναλλακτικά μέτρα που οδηγούν σε ισοδύναμο αποτέλεσμα για τον ανταγωνισμό, τότε προβλέπεις να πουλήσεις ουσιαστικά το ελληνικό δίκτυο φυσικού αερίου; Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Επιτροπής την ενσωματώνει ως PCI, το καλώδιο Interconnector EuroAsia για το οποίο θα δώσει ένα δισεκατομμύριο και τον αγωγό East Med, τότε σκέφτεσαι να αφήσεις στους ξένους το δίκτυό μας;

Το υπουργείο Οικονομικών απαγορεύει τα beach party και τη δυνατή μουσική! Δείτε όλη την απόφαση που εστάλη σε δήμους της Κρήτης

Με έγγραφό της προς τους δήμους, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και οι κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες τονίζουν ότι απαγορεύεται η κατάληψη κοινόχρηστης παραλίας και η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων
Να απαγορεύσει τα beach party που διοργανώνονται στις παραλίες επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Με έγγραφό της προς τους δήμους, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και οι κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες τονίζουν ότι απαγορεύεται η κατάληψη κοινόχρηστης παραλίας και η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Παράξενη φιγούρα φωτογραφήθηκε πάνω από το Τέξας(Βίντεο)

Ένας κάτοικος του Τέξας, τραβούσε φωτογραφίες του ηλιοβασιλέματος, όταν κατά λάθος συνέλαβε με την κάμερα, μια περίεργη ανωμαλία που προς το παρόν παραμένει ανεξήγητη.

Η παράξενη σκοτεινή φιγούρα δεν ήταν ορατή, όταν ο φωτογράφος τράβηξε τις εικόνες.
 Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 20 Ιουλίου του 2015, πάνω από το Ελ Πάσο, στο Τέξας.

1.382 Γερμανοί ελέγχουν την Ευρωπαϊκή Ένωση – Διαβάστε πώς!

Οι Γερμανοί κατέχουν περισσότερες θέσεις – κλειδιά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπήσε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει σχετική έκθεση.
Γερμανοί υπήκοοι κατέχουν 1.382 υψηλόβαθμες θέσεις στην Επιτροπή, ποσοστό 10,2%, και είναι «η μεγαλύτερη ομάδα μπροστά από τη Γαλλία και το Βέλγιο», όπως αναφέρει η «Τέταρτη έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης για την παρουσία γερμανικού προσωπικού σε διεθνείς οργανισμούς».

Η γερμανική παρουσία στην Κομισιόν αυξήθηκε κυρίως μετά τον Νοέμβριο του 2014, τόσο σε πολιτικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Μα κανείς δεν θυμάται ποιοι και πότε μας υπέκλεψαν τα ΑΦΜ;


Επειδή ζούμε σε χώρα λωτοφάγων καλό θα είναι να υπενθυμίσουμε σε όσους βιάστηκαν να στήσουν στο απόσπασμα τον Γιάνη Βαρουφάκη για την περίφημη «υποκλοπή» των ΑΦΜ του συνόλου των Ελλήνων φορολογουμένων, πως κάποιοι έχουν προλάβει τον πρώην υπουργό Οικονομικών εδώ και χρόνια και μάλιστα με το αζημίωτο χωρίς βέβαια να ιδρώσει το αυτί κανενός.

Το 2012 αποκαλύφθηκε η διαρροή προσωπικών...

Η χώρα υπό την κυριαρχία ενός τσούρμου χαρτογιακάδων - Μες στη χλιδή αποφασίζουν πώς θα "σφάξουν" τους Έλληνες

20 ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ - 60.000 ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ


Ένα τσούρμο χαρτογιακάδες από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ έχουν κάνει κατάληψη στη χώρα με την ανοχή της κυβέρνησης της Αριστεράς. Αξιώνουν δεκάδες άνδρες για την ασφάλεια τους, πολυτελή οχήματα για τις μετακινήσεις τους, χλιδάτη διαμονή και πλούσια γεύματα. Και για όλα αυτά, το λογαριασμό πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες για τους οποίους οι εκπρόσωποι των δανειστών ράβουν νέο «κοστούμι».