Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Κύπρος 1974-2024: Κοινή έκθεση σε Αθήνα και Λευκωσία για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή


(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Συνδιοργανώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων και τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κύπρο

ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΝΔΡΙΑ


Γιατί ο σεξισμός και η μισανδρία που βιώνουν οι άντρες στις κοινωνίες μας δεν ενδιαφέρουν κανέναν; 

«Κλυδωνίζεται, αλλά δεν βυθίζεται»


Το εκλογικό σώμα πλέον είναι κατακερματισμένο σε υποσύνολα ασυμφιλίωτα μεταξύ τους όχι μόνον πολιτικά, αλλά και αξιακά και πολιτισμικά.

του Γιώργου Ρακκἀ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Έγιναν όλα τα διπλωματικά διαβήματα για την παρουσία Ορμπάν στον ΟΤΚ


Διαχρονικά ενεργοποιούμε και επιστρατεύουμε την ισχυρή μας διπλωματία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι το διπλωματικό αποτύπωμα της χώρας μας είναι μεγαλύτερο από τα γεωγραφικά της όρια.

Ο Όρμπαν μετά τον Πούτιν, φωτογραφίζεται και με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ε. Τατάρ


Πρώτος από αριστερά ο Β. Όρμπαν και τελευταίος ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερ. Τατάρ

του Νίκου Μελέτη 

Οι ανησυχίες ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Β. Όρμπαν θα χρησιμοποιήσει την τρέχουσα εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. για να προωθήσει τη δική του ατζέντα και να δημιουργήσει προβλήματα στους υπολοίπους εταίρους επιβεβαιώνονται. 

Κυπριακό: Εβδομάδα αποκαλύψεων στη Νέα Υόρκη


Φρίξος Δαλίτης


Η ανοικτή επιστολή της Ολγκίν προς τους δύο ηγέτες λίγες μέρες πριν την παράδοση της έκθεσης της, ήταν ένα προμήνυμα των εξελίξεων της εβδομάδας που διανύουμε, με την Λευκωσία στην πρώτη αντίδραση της, να χαρακτηρίζει ως ενθαρρυντικό το μήνυμα της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ.

NATO Tiger Meet 2024 – Υπερθέαμα 33 φωτογραφιών με F-16 335Μ / 116ΠΜ


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα συνολικά 65 μαχητικά από 11 χώρες που συμμετείχαν στη φετινή «NATO Tiger Meet 2024 – NTM2024», η οποία διεξήχθη στην αεροπορική βάση Schleswig της Γερμανίας, μας παραχώρησε για δημοσίευση ο καλός φίλος Δημήτρης Δημητρακόπουλος της 11Aviation Videos.

Τί έδειξαν οι βολές Κ/Β του Πολεμικού Ναυτικού

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με μία σειρά βολών κατευθυνομένων βλημάτων (Κ/Β) διαφόρων κατηγοριών και τύπων, το Πολεμικό Ναυτικό εξέπεμψε μήνυμα δυναμισμού και ετοιμότητας. Καθώς δε, τέτοιου είδους εκπαιδευτική δραστηριότητα έχει να πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κατάρας ΠΝ περνάει το δικό του στίγμα, σε μία περίοδο μάλιστα που το Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί στην θερμή ζώνη της Ερυθράς και του Κόλπου του Άντεν ενώ εμπλέκεται και σε άλλες εθνικές αποστολές, στο πλαίσιο πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Και τα πεκινουά γαυγίζουν, αλλά δεν είναι ούτε ροτβάιλερ ούτε πίτ μπουλ! Νέα φρεγάτα FDI ή εκσυγχρονισμός για τις 4 ΜΕΚΟ;


Και τα πεκινουά γαυγίζουν, αλλά δεν είναι ούτε ροτβάιλερ ούτε πίτ μπουλ!

Πανταχού παρών το Πολεμικό Ναυτικό, από την Ερυθρά θάλασσα ως το Αιγαίο: Ήρθε η ώρα να δοθεί στον Στόλο η στήριξη που χρειάζεται για να παραμείνει κραταιός, ο χρόνος τελειώνει…


Οι βολές που έγιναν από το πολεμικό ναυτικό αποτέλεσαν ένα πολύ σημαντικό βήμα για το ηθικό των πληρωμάτων τα οποία είδαν ότι οι κόποι τους πιάνουν τόπο. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα 

Στην μια πλευρά συμπεριλαμβάνονται οι ιδιαίτερα πετυχημένες βολές κατά την «πυραυλική επίθεση» που εξαπέλυσε το πολεμικό ναυτικό προς τους στόχους του.

Αμερικανικό Ναυτικό: Δεν θα ναυπηγήσει νέα καταδρομικά για να αντικαταστήσει τα «Ticonderoga»


Απαντώντας σε ερώτηση της αμυντικής ιστοσελίδας «Naval News», για το αν το Αμερικανικό Ναυτικό σκοπεύει να ναυπηγήσει νέα καταδρομικά, προς αντικατάσταση των «Ticonderoga» η Διοίκηση NAVSEA (US Navy Naval Sea Systems Command) απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόθεση αντικατάστασης των «Ticonderoga» με νέα κλάση καταδρομικών και ότι το κενό θα καλυφθεί από τα αντιτορπιλικά κλάσης «Arleigh Burke», της νεότερης έκδοσης Flight III, και τα νέα αντιτορπιλικά DDG(X). 

Φρεγάτα ΨΑΡΑ: Η «high risk» αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού δίπλα στα πολεμικά πλοία του Ιράν


*Του Κώστα Σαρικά 

Αξιοποιώντας στο 100% τα μέσα που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει να δίνει διαπιστευτήρια ναυτοσύνης, υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης των Στελεχών του με παρουσία σε μια σειρά από αποστολές.

Πυρηνικά εργοστάσια… “τσέπης” για την Ελλάδα;


Η πυρηνική ενέργεια, ένα θέμα ταμπού για την Ελλάδα, ανοίγει μέσα από έναν άλλον δρόμο. – Και το έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του τελευταίου Economist κατά τη διάρκεια συζήτησης του με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα: «Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα: πυρηνική ενέργεια. 

Παύλος Μαρινάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει θέμα Βόρειας Μακεδονίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει θέμα Βόρειας Μακεδονίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Διπλωματικός μαραθώνιος Μητσοτάκη για τις Πρέσπες και το Κυπριακό


Γιάννης Πιτταράς

Την παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών θα θέσει στους συμμάχους στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στην Ουάσιγκτον ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συζητήσεις για το Κυπριακό στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη.

Σύνοδος ΝΑΤΟ Γ. Γεραπετρίτης: Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ


Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα συμμετάσχει στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον. 

Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία παρακάμπτουν τα Στενά του Βοσπόρου – Αποδυναμώνεται η Τουρκία


Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία προχωρούν σε συμφωνία για τη δημιουργία Εναρμονισμένου Στρατιωτικού Διαδρόμου Κινητικότητας, παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου, με τον Νίκο Δένδια να υπογράφει με τους ομολόγους του Επιστολή Προθέσεων. Μία εξέλιξη με την οποία η Τουρκία δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη αφού αποδυναμώνεται γεωστρατηγικά.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι Τούρκοι δημιούργησαν νέα ταξιαρχία απέναντι από τη Ρόδο - Απειλητικό δίχτυ στο Αιγαίο


Ανησυχία από τις στρατιωτικές κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

Rafale: Το εμπόδιο των Meteor και το Ισραήλ δείχνουν γιατί ανησυχεί η Τουρκία


Tα ελληνικά Rafale έχουν πλέον πάρει την θέση του στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία και πλήρως οπλισμένα προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Κάλεσμα Φιντάν για άρση της απομόνωσης των Κατεχομένων της Κύπρου: Ασφυκτικό πρέσινγκ στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προτάσσει την ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων με τα Κατεχόμενα της Κύπρου

Η συνάντηση των τουρκόφωνων χωρών στη Σούσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ


Ιούλιος 8, 2024. Ελλάδα.

Το σύνθημα της συνάντησης των τουρκόφωνων χωρών στη Σούσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας,  υπό την προεδρία του Αζερμπαϊτζάν ήταν «Τούρκοι όλων των χωρών ενωθείτε!»

ΜΜΕ στην Τουρκία: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για τη βάση τους στην Κρήτη - «Υπό απειλή τρομοκρατίας»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

«Πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη την Ευρώπη έχουν επίσης τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού»

Ατέλειωτοι Τουρκικοί Βομβαρδισμοί στο βόρειο Ιράκ- Η Βαγδάτη και το Ερμπίλ «δεν έχουν ακούσει τίποτε»…


Ιούλιος 8, 2024. Ελλάδα.

«Ενώ οι τουρκικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στο Ντουχόκ, σιωπή επικρατεί στη Βαγδάτη και στο Ερμπίλ», γράφει το δημοσίευμα.

Ανάλυση stratfor: Τουρκικό φλερτ με τους BRICS


Ενώ η ένταξη στις BRICS θα αναδείξει μια εξισορροπητική ενέργεια της Τουρκίας μεταξύ της Δύσης και του παγκόσμιου Νότου, οι θεσμικές αδυναμίες του οργανισμού θα περιορίσουν τη δυνατότητα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας ή τη μείωση της εξάρτησής της από το αμερικανικό δολάριο.

Νέα μεγάλη ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα - Επανέρχονται στις διαπραγματεύσεις Χαμάς και Τελ Αβίβ

Ισραηλινοί στρατιώτες στη Ράφα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Ohad Zwigenberg, Pool

Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε την Δευτέρα (8/7) ο  υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς τον τερματισμό της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδας της Γάζας. 

Γαλλία: Ο Μακρόν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Πρωθυπουργού Ατάλ – Του ζήτησε να παραμείνει "για τη σταθερότητα της χώρας"


Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τον Πρωθυπουργό του να παραμείνει «προς το παρόν για την σταθερότητα της χώρας», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Γαλλία: Η εξουσία μετατοπίζεται στο Κοινοβούλιο


Αναπάντεχη ανατροπή στον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών, με πρωτιά της Αριστεράς. Τέλος της αυταρχικής διακυβέρνησης Μακρόν και μετατόπιση της εξουσίας στο Κοινοβούλιο

Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους πάνω από το ουκρανικό έδαφος: Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ υπέγραψαν σήμερα στη Βαρσοβία διμερή συμφωνία ασφαλείας ανάμεσα σε Ουκρανία και Πολωνία.

Προετοιμάζεται το ΝΑΤΟ για πόλεμο; «Θα χρειαστεί από 35 έως 50 επιπλέον ταξιαρχίες με βάση τα νέα αμυντικά σχέδια» αναφέρουν στρατιωτικές πηγές


FILE PHOTO: NATO flag flutters during the flower laying ceremony and opening the photo exhibition ‘Latvija NATO-20’ dedicated to the 20th anniversary of Latvia’s membership in NATO, at the Freedom Monument in Riga, Latvia, 28 March 2024. EPA/TOMS KALNINS

Το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί από 35 έως 50 νέες ταξιαρχίες για να πραγματοποιήσει πλήρως τα νέα σχεδιά του για την άμυνα έναντι ενδεχόμενης επίθεσης από τη Ρωσία, δήλωσε στο Ρόιτερς στρατιωτική πηγή.

Ζελένσκι: Το Κίεβο περιμένει συγκεκριμένες δράσεις από τους εταίρους για την αεράμυνα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουκρανία περιμένει συγκεκριμένα βήματα από τους δυτικούς εταίρους της για την ενίσχυση της αεράμυνάς της και την προστασία του ενεργειακού της τομέα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα.

Ρώμη: Έγκλημα πολέμου η ρωσική επίθεση στο νοσοκομείο παίδων του Κιέβου


Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν σήμερα την ουκρανική πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, συνιστούν εγκλήματα πολέμου και πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλο τον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Ουκρανία: Εθελοντές και διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες στα χαλάσματα του παιδιατρικού νοσοκομείου


Έξω από το παιδιατρικό νοσοκομείο του Κιέβου που επλήγη νωρίτερα σήμερα από τη Ρωσία, μια ανθρώπινη αλυσίδα από εκατοντάδες ανθρώπους σχηματίστηκε αυθόρμητα, για να βοηθήσει τα σωστικά συνεργεία να απομακρύνουν τα χαλάσματα και να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες.

Κίεβο: Στους 29 οι νεκροί από το ρωσικό χτύπημα στο νοσοκομείο παίδων -Αντίποινα υπόσχεται ο Ζελένσκι


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε σήμερα αντίποινα μετά την τελευταία ρωσική πυραυλική επίθεση η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 29 ανθρώπων και ζημιές σε νοσοκομείο παίδων του Κιέβου.

Στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον θα συμμετάσχει ο Όρμπαν


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, μετέβη σήμερα στο Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι για μια, όπως τη χαρακτήρισε, «ειρηνευτική αποστολή».

75 χρόνια ΝΑΤΟ - Η στρατιωτική συμμαχία που άλλαξε τον κόσμο


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η Ατλαντική Συμμαχία συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής και ενεργού συμμετοχής σε όλα τα πλαίσια.

Στη Μόσχα ο Ινδός πρωθυπουργός - Πρώτη φορά μετά την κρίση στην Ουκρανία

Ναρέντρα Μόντι - Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Ουζμπεκιστάν, στη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Την πρώτη του επίσκεψη στη Μόσχα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022, πραγματοποιεί από σήμερα, Δευτέρα 8/7, ο  Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι με το Νέο Δελχί να επιδιώκει να καλλιεργήσει την παραδοσιακή της συμμαχία με το Κρεμλίνο και να συνεχίσει την πολιτική της αυτονομίας στη διεθνή σκηνή.