Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Κίεβο: Στους 29 οι νεκροί από το ρωσικό χτύπημα στο νοσοκομείο παίδων -Αντίποινα υπόσχεται ο Ζελένσκι


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε σήμερα αντίποινα μετά την τελευταία ρωσική πυραυλική επίθεση η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 29 ανθρώπων και ζημιές σε νοσοκομείο παίδων του Κιέβου.

Η Ουκρανία θα ζητήσει συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη για την ασφάλεια της χώρας μετά την ρωσική επίθεση, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Η ρωσική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα σήμερα είναι μια τις χειρότερες στα δύο χρόνια πολέμου, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο. Οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την επίθεση προκαλούν σοκ.

 Την ίδια ώρα στα social media κυκλοφορεί βίντεο που εικάζεται ότι δείχνει τη στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος πέφτει κοντά στο νοσοκομείο του Κιέβου.

 Καταρρίφθηκαν 30 ρωσικοί πύραυλοι

Στο μεταξύ η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 30 από τους 38 ρωσικούς πύραυλους της σημερινής φονικής επίθεσης.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους κρουζ, αεροπορικούς βαλλιστικούς πυραύλους και κατευθυνόμενους πυραύλους σε μια συνδυασμένη επίθεση σε ουκρανικές πόλεις, ανακοίνωσε η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου