Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Η πόλη της Κρήτης με την πολυτάραχη ιστορία και το άλυτο μυστήριο - Κατοικήθηκε από τα προϊστορικά χρόνια και μνημονεύεται από τον Όμηρο - Δείτε τις φωτογραφίες

Χτισμένη πάνω σε χαμηλό λόφο, εποπτεύει την εύφορη κοιλάδα της Κάτω Μεσαράς και περιβάλλεται από επιβλητικούς ορεινούς όγκους. Η Φαιστός ήταν η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Κρήτης και ο σημερινός αρχαιολογικός χώρος αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό του νησιού.
Το Μινωικό Ανάκτορο της Φαιστού βρίσκεται στα νότιο-κεντρικά του νησιού, εκεί που πρωτοαναπτύχθηκε η πόλη κατά τους προϊστορικούς χρόνους, δηλαδή από το 6.000 π.Χ. περίπου και μέχρι και τον 1ο π.Χ. αιώνα. Ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού, με πλούτο και δύναμη, αναφέρεται στα κείμενα αρχαίων συγγραφέων όπως ο Διόδωρος, ο Στράβωνας και ο Παυσανίας, ενώ τη μνημονεύει και ο Όμηρος.

Το παράλογο πραξικόπημα

Του Ν. Λυγερού

Μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία λόγω της αποτυχίας του, βλέπουμε όλο και περισσότερο παράλογες και σχιζοφρενικές αντιδράσεις που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικό καθεστώς. Ο λαϊκισμός κυριαρχεί και οδηγεί σιγά σιγά τη χώρα σε μια απόλυτη τυραννία από κάποιον που αμφισβητείται από κάθε δημοκρατική άποψη. Στην ουσία βλέπουμε όλες τις συνθήκες για τη δημιουργία ενός παράλογου πραξικοπήματος, αφού είναι η ίδια η κυβέρνηση που επιχειρεί να πάρει όλες τις εξουσίες γύρω από τον πρόεδρο.

Οι πράξεις του Ε. Βενιζέλου

Του Ν. Λυγερού

Το 1922, έστειλε τηλεγράφημα εκ των υστέρων για την καταδίκη των 6.
Το 1923, υπογράφει την Συνθήκη της Λωζάννης ως πρώην.
Το 1930, υπογράφει την ελληνοτουρκική σύμβαση στην Άγκυρα.
Το 1931, είναι ενάντια στην Επανάσταση των Κυπρίων.

Μυστικά αρχεία CIA: Γιατί η αμερικανική υπηρεσία ήθελε να μάθει τι υπήρχε στον πλανήτη Άρη πριν 1 εκατ. χρόνια

Σύμφωνα μα τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA τα οποία έγιναν πρόσφατα διαθέσιμα στο κοινό το 1984 η αμερικανική μυστική υπηρεσία απασχολείτο με το ερώτημα πως ήταν η ζωή στον πλανήτη Άρη πριν από 1 εκατ. χρόνια. 

Αυτό με τη βοήθεια ατόμων με ειδικές τηλεπαθητικές ικανότητες ή  “remote viewers” όπως αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία.

FT: «Αξίζει στους Ευρωπαίους να ηττηθούν από την Ελλάδα» - ΖΗΤΑΝΕ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

«Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν συμπεριφερθεί με λάθος τρόπο στο ελληνικό ζήτημα. Τους αξίζει να ηττηθούν» αναφέρουν οι Financial Times 
 
Οι FT ζητούν από το Ταμείο να μην κάνει πίσω και να αναγκάσει τις κυβερνήσεις των μεγάλων χωρών της Ευρωζώνης να δεχθούν τις δικές του προτάσεις και το κούρεμα χρέους.
 
«Από το ξεκίνημα της ελληνικής κρίσης το 2010, η αντίδραση των κυβερνήσεων της ευρωζώνης καθορίστηκε από την πολιτική ανάγκη να προστατέψουν τις τράπεζες, τους επενδυτές και τους φορολογούμενούς τους.

Κρήτη:Εικόνες καταστροφής – Κατέρρευσε ενετικό μνημείο στα Χανιά

Εικόνες καταστροφής στην παλιά πόλη των Χανίων, καθώς κατέρρευσε ο ενετικός επιπρομαχώνας του Αγίου Δημητρίου
Εικόνες καταστροφής στην παλιά πόλη των Χανίων, καθώς κατέρρευσε ο ενετικός επιπρομαχώνας του Αγίου Δημητρίου.

Ο προμαχώνας “λαβώθηκε” από την κακοκαιρία και τα χώματα του κάλυψαν το οδόστρωμα καταπλακώνοντας ένα αυτοκίνητο. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές ενώ συνεργεία σπεύδουν για να καθαρίσουν την οδό της οποίας η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί.