Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα μικρό αγροτικό ιερό ελληνιστικών χρόνων στις παρυφές της Όθρυος – Δείτε την ψηφιακή έκθεση


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο του πολυσχιδούς έργου της για την έρευνα, διάσωση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της πάγιας πολιτικής της με στόχο την ενδυνάμωση της επικοινωνίας των μουσείων αρμοδιότητάς της με το ευρύ κοινό, σας προσκαλεί να περιηγηθείτε στην ψηφιακή έκθεση με τίτλο: «ΣΤΥΡΦΑΚΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, Ένα μικρό αγροτικό ιερό ελληνιστικών χρόνων στις παρυφές της Όθρυος».

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ JOE BIDEN ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΫΤΕΡΟ


Πως όμως ο Joe Biden και ο φεμινισμός αποφάσισαν πως δεν πιστεύουμε τις γυναίκες, για να ξεπλύνουν τις κατηγορίες που είχαν γίνει εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση; Οι φεμινίστριες συχνά μας λένε ότι πρέπει να πιστεύουμε τις γυναίκες. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να υποστηρίζει μια τόσο τεράστια γενίκευση, όμως οι φεμινίστριες σιχαίνονται την λογική. 

Ο εύζωνας που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία: Είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή – Ένιωσα δέος (video)


Ο 24χρονος εύζωνας Γιώργος Τσιούλος, που έγινε viral καθώς δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του στην τελευταία του υπηρεσία της προεδρικής φρουράς, μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό». 

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Η σημαία της ντροπής σε έκθεση στο Σύνταγμα - Υπό της αιγίδα της ΠτΔ


Η Ελλάδα δεν αλλάζει μυαλά ούτε μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε με την ροζ σημαία...

Δημήτρης Δρίζος

Τι φοβούνται οι Τούρκοι


Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Ελλάδα και η Κύπρος την Τετάρτη είπαν «ναι» στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ζητεί να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη εντός των επόμενων 12 μηνών και να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ

Τούρκος ΥΠΑΜ: Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο

Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο για την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, προσθέτοντας ότι προστατεύουν τα συμφέροντα τους στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ και την ‘Ουράνια Πατρίδα’.

Αναχωρεί σήμερα για Νέα Υόρκη και Γενική Συνέλευση ΗΕ ο ΥΠΕΞ


Θα συνοδεύσει τον ΠτΔ – Θα συμμετάσχουν στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών – Από αύριο ξεκινάει τις επαφές του

Εγκρίθηκαν από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Κύπρου οι επενδυτικές δαπάνες €125 εκ. για την περίοδο κατασκευής του Great Sea Interconnector * Η ανακοίνωση της ΡΑΕΚ


FILE PHOTO: Στην απόφαση να εγκρίνει τις επενδυτικές δαπάνες για την περίοδο κατασκευής του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Κρήτης, Great Sea Interconnector (GSI), 1 Ιανουαρίου 2025 έως την 31 Δεκεμβρίου του 2029, το ποσό των €25 εκατομμυρίων, ανά έτος, με συνολικό ανώτατο όριο επιτρεπόμενου εσόδου προς ανάκτηση για τα πέντε έτη τα €125 εκ., κατέληξε η ΡΑΕΚ. Photo: admie.gr

Στην απόφαση να εγκρίνει τις επενδυτικές δαπάνες για την περίοδο κατασκευής του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Κρήτης, Great Sea Interconnector (GSI), 1 Ιανουαρίου 2025 έως την 31 Δεκεμβρίου του 2029, το ποσό των €25 εκατομμυρίων, ανά έτος, με συνολικό ανώτατο όριο επιτρεπόμενου εσόδου προς ανάκτηση για τα πέντε έτη τα €125 εκ., κατέληξε την Παρασκευή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ).

Η προμήθεια της 4ης FDI HN για το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαταράσσει τα δημοσιονομικά δεδομένα της κυβέρνησης


Σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και αναφερόμενος στην ενίσχυση του στόλου με τέταρτη φρεγάτα Belharra, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε πως δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατ’ έτος, δηλαδή δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα από όσα έχουν ήδη προϋπολογιστεί για την αμυντική ενίσχυση της χώρας τα επόμενα χρόνια. 

Φρεγάτες Belharra: 470 χιλιόμετρα η εμβέλεια του πανίσχυρου ραντάρ SEA FIRE έδειξαν οι πρώτες δοκιμές στην F-601 «ΚΙΜΩΝ»


* Του Κώστα Σαρικά

Χωρίς αμφιβολία η upgraded version της φρεγάτας Belharra εξοπλισμένη με 8 πυραύλους επιφανείας – εδάφους Scalp Naval, 24 αντιαεροπορικούς – αντιβαλλιστικούς Aster 30, 8 αντιπλοικούς Exocet Block, πυροβόλο Oto Melara 76 χιλιοστών, σύστημα εγγύς προστασίας Ram και τορπίλες τελευταίας γενιάς θα αποτελεί πλοίο «αστακό»,  το πιο ισχυρό στη Μεσόγειο.

SCALP NAVAL στις FDI HN και η αρχή επαναξιολόγησης των αναγκών στο Πολεμικό Ναυτικό


Στην ομιλία του στο ναυπηγείο της Naval Group Λοριάν, στις ακτές του Ατλαντικού στη βορειοδυτική Γαλλία, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έριξε τη «βόμβα»: Οι φρεγάτες FDI (Belharra) του Πολεμικού Ναυτικού, πέραν της πρώτης, θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα βλήματα μακρού πλήγματος MdCN, πιο γνωστά ως SCALP Naval (ναυτική έκδοση των Scalp), ένα εντυπωσιακών επιδόσεων βλήμα πλεύσης (cruise), ένα πραγματικό όπλο στρατηγικής αποτροπής με εμβέλεια πλέον των 1.000 χλμ.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Τρεις από τις FDI HN με MdCN, Ευρωκορβέτα και η απουσία προγράμματος νέας κορβέτας


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Από όσα είπε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στον χαιρετισμό του, κατά την τελετή καθελκύσεως της φρεγάτας ΝΕΑΡΧΟΣ (F-602) προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία και ενδείξεις για τα μείζονα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. Αλλά δημιουργούνται και ορισμένα ερωτήματα.,

Πολεμικό Ναυτικό: Στροφή 180 μοιρών στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών MEKO-200HN

Γιάννης Νικήτας

Σημαντικές αποφάσεις και διεργασίες καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα με επίκεντρο τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. 

Το πρόγραμμα του Ναυτικού: Φρεγάτες Belharra, Constellation, κορβέτες, ΜΕΚΟ και υποβρύχια


Μαζί με τις ανακοινώσεις του Νίκου Δένδια για την απόκτηση και 4ης φρεγάτας Belharra ήρθαν οι ανακοινώσεις και για αλλά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του enikos.gr στις 3 Σεπτεμβρίου για το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού μέσα από τη Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

ΔΕΣΦΑ: ενεργοποιείται ο ευρωπαϊκός διάδρομος φυσικού αερίου Νότου-Βορρά


Συνάντηση εργασίας για την προώθηση των έργων που απαιτούνται προκειμένου να αναπτυχθεί ο Κάθετος Διάδρομος Φυσικού Αερίου από την Ελλάδα προς την Κεντρική Ευρώπη, διοργάνωσε ο ΔΕΣΦΑ στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των εταιρειών Gastrade, ICGB, Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ και EUSTREAM (ως παρατηρητή), οι οποίες διαχειρίζονται τα συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου και Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Σλοβακία, αντίστοιχα.

Αποκλειστικές εικόνες από τη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον καταυλισμό Ρομά – Σοκάρουν τα ευρήματα, δέκα συλλήψεις μέχρι στιγμής

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται από το πρωί της Παρασκευής (20/9) σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Φυλής, στην Αττική.

Έσφαζε φωνάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ”… αλλά αναζητούν το κίνητρο!


“Αλλάχου Άκμπαρ”… Η ολλανδική αστυνομία ερευνά σήμερα την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ στο Ρότερνταμ, με τις αρχές να υπογραμμίζουν ότι «δεν αποκλείεται τίποτα», ακόμη και το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Τουρκία: Ο πολιτικός εκφραστής των Γκρίζων λύκων λέει πως έφτασε η μέρα και η νύχτα που οι Τούρκοι θα έρθουν στην Ελλάδα

«Σήμερα είναι εκείνη η μέρα, απόψε είναι εκείνη η νύχτα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Διονύσης Αντωνέλλος

Νέα πρόκληση Μπαχτσελί: Ο Δένδιας λαχταρά τον βυθό της θάλασσας όπως οι παππούδες του


Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επιτέθηκε λεκτικά στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια.

ΓΓ του ΝΑΤΟ: Ελλάδα και Τουρκία πολύτιμοι και σημαντικοί σύμμαχοι


«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι και σημαντικοί Σύμμαχοι, που συμβάλλουν στην κοινή άμυνα και ασφάλεια με διαφορετικούς τρόπους, παίζουν και οι δύο σημαντικό ρόλο στο ΝΑΤΟ και είναι μέρος της λήψης αποφάσεων σε καθημερινή βάση", είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναχωρεί για Νέα Υόρκη ο Ερντογάν - Ποια θέματα θα θίξει στην ομιλία του


Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί αύριο Σάββατο (21/9) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συμμετάσχει στην 79η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και να έχει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες ανάμεσά τους και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νετανιάχου: Αναβάλλει κατά μία μέρα την αναχώρηση για ΗΠΑ


Αναχώρηση στις 25 Σεπτεμβρίου

Κατά μία ημέρα αναβάλλει την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς είχε προγραμματιστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Ισραήλ: Προχώρησαν βαθύτερα στη Ράφα οι δυνάμεις μας


Τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις με τεθωρακισμένα και από αέρος βομβαρδισμούς σε βόρειες και κεντρικές περιοχές της Γάζας, με φόντο τη γενικότερη κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή.

Μέχρι την αποχώρηση του προέδρου Μπάιντεν από το Λευκό Οίκο: Η Ουάσιγκτον δεν αναμένει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

epa11614940 US President Joe Biden delivers remarks at the Congressional Hispanic Caucus Institute 47th Annual Awards Gala Washington, DC, USA, 19 September 2024. EPA, Yuri Gripas POOL

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης παραδέχονται πλέον πως η επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς είναι απίθανη προτού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ολοκληρώσει τη θητεία του τον Ιανουάριο του 2025.

Ο IDF κτύπησε προπύργιο της Χεζμπολάχ σε προάστιο της Βηρυτού - Νεκρός ο Ιμπραχίμ Ακίλ, νούμερο 2 της οργάνωσης


Οκτώ νεκροί και 59 τραυματίες - «Ένα F-35 εκτόξευσε δύο ρουκέτες», αναφέρουν λιβανέζικα ΜΜΕ - Ο Ιμπραχίμ Ακίλ ήταν επικηρυγμένος με 7 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ

Εξαφάνιση μυστήριο για τον Νορβηγό «γκουρού» της τεχνολογίας που βοήθησε το Ισραήλ με τους βομβητές


Μυστήριο με εξαφάνιση επιχειρηματία που άθελά του βοήθησε το Ισραήλ με τους βομβητές της Χεζμπολάχ.

Πώς παγίδευσαν τα γουόκι-τόκι της Χεζμπολάχ και πέρασε απαρατήρητο -15 χρόνια σχεδίαζαν την επίθεση


Οι μπαταρίες των γουόκι τόκι που χρησιμοποιούσε η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου και εξερράγησαν περιείχαν νιτρικό πενταερυθρίτη (PETN), δήλωσε στο Reuters λιβανέζικη πηγή με γνώση των εξαρτημάτων της συσκευής.

Λίβανος: Μοίρασαν τους παγιδευμένους βομβητές λίγες ώρες προτού εκραγούν ΕΙΧΑΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Ένας αστυνομικός επιθεωρεί ένα αυτοκίνητο στο οποίο εξερράγη ένας βομβητής στον Λίβανο (AP Photo/Hussein Malla)

Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα, για τα φονικά χτυπήματα του Ισραήλ στον Λίβανο, με στόχο μέλη της Χεζμπολάχ. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οργάνωση συνέχιζε να μοιράζει στα μέλη της νέους βομβητές επωνυμίας Gold Apollo, μέχρι και μερικές ώρες πριν από την ανατίναξη χιλιάδων τέτοιων συσκευών αυτή την εβδομάδα.

Υστερία στον Λίβανο- Οι άνθρωποι φοβούνται τα κινητά τηλέφωνα και αποσυνδέουν τους ηλιακούς συλλέκτες


Σεπτέμβριος 20, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Μετά την έκρηξη των τηλεειδοποιητών Pager και των φορητών σταθμών εκπομπής στον Λίβανο την Τρίτη και την Τετάρτη, οι Λιβανέζοι φοβούνται όλες τις κινητές και ηλεκτρικές συσκευές γενικά.

Η Ουκρανία απαγορεύει σε στρατιωτικούς και αξιωματούχους να χρησιμοποιούν το Telegram για λόγους ασφαλείας

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει στους στρατιωτικούς και αξιωματούχους να χρησιμοποιούν στις υπηρεσιακές συσκευές τους την πολύ δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram που ίδρυσε ο Ρώσος Πάβελ Ντούροφ, καθώς θεωρεί ότι ο ρωσικές μυστικές υπηρεσίες μπορούν να έχουν πρόσβαση, στην αλληλογραφία των χρηστών της εφαρμογής.

Ζελένσκι: Το «Πλάνο Νίκης» του Κιέβου εξαρτάται από τις γρήγορες αποφάσεις των συμμάχων


Το «νικηφόρο σχέδιο» της Ουκρανίας για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας εξαρτάται από το κατά πόσο θα ληφθούν γρήγορες αποφάσεις από τους συμμάχους φέτος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια επίσκεψης από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Φον ντερ Λάιεν: Δάνειο 35 δισ. ευρώ στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Θα πάνε για την αεράμυνα, την ενέργεια και όπλα


«Οι ανελέητες ρωσικές επιθέσεις σημαίνει ότι η Ουκρανία χρειάζεται συνεχή υποστήριξη από την ΕΕ», δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν

Ουκρανία: Τι δείχνουν οι 420 ημέρες στο Κουρσκ


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας έκλεισε πλέον έξι εβδομάδες. Παρά την πρώιμη κριτική, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι επιτυχής. Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις της προελαύνουν στην ανατολική Ουκρανία, όπου το Κίεβο ανέφερε φονικούς βομβαρδισμούς και προέτρεψε τους Δυτικούς συμμάχους του να το εξουσιοδοτήσουν να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Η Μόσχα απειλεί τη Δύση: «Ο πύραυλος Satan II χρειάζεται «μόνο 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για να χτυπήσει το Στρασβούργο»


Σεπτέμβριος 20, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Δοκιμαστική εκτόξευση του νέου ρωσικού πυρηνικού πυραύλου Sarmat – γνωστός και ως Satan-2. ( Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας)

Πεσκόφ για Κουρσκ: «Ο στρατός μας κάνει τη δουλειά του - Ο έλεγχος θα αποκατασταθεί»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την άποψη ότι η περιφέρεια του Κουρσκ που κατελήφθη από την Ουκρανία στις αρχές του περαμένου Αυγούστου θα ανακτηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Η Ρωσία προειδοποιεί Δύση και Ουκρανία για "καταστροφικές συνέπειες" αν το Κίεβο κινηθεί κατά της Λευκορωσίας


Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Δύση και την Ουκρανία για "καταστροφικές συνέπειες" αν το Κίεβο κινηθεί κατά του στενού συμμάχου της Ρωσίας, τη Λευκορωσία, καθιστώντας σαφές ότι θα επέμβει για να υπερασπιστεί μια χώρα στην οποία έχει αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα.

«Είμαστε καταδικασμένοι να πολεμήσουμε τη Δύση» – Αλεξάντερ Ντούγκιν


Σεπτέμβριος 20, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι μόνο το Λονδίνο που διεξάγει συστηματικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και χρησιμοποιεί την Ουκρανία ακριβώς για αυτούς τους σκοπούς. Η ‘στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία’ είναι απλώς ένα μικρό επεισόδιο στην ιστορία του «Μεγάλου Παιχνιδιού», έγραψε ο Ρώσος  φιλόσοφος Αλεξάντερ Ντούγκιν ειδικά για την έκδοση του Τσάργκραντ. 

Typhon: Το πυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες φοβίζει την Κίνα – «Δοκιμάζεται η πιθανή χρήση του»


Οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόθεση να αποσύρουν, τουλάχιστον σύντομα, το πυραυλικό σύστημα μέσου βεληνεκούς τύπου Typhon, το οποίο ανέπτυξαν νωρίτερα φέτος στις Φιλιππίνες, παρά τα πιεστικά αιτήματα της Κίνας περί αυτού και δοκιμάζεται το ενδεχόμενο χρήσης του σε περίπτωση σύρραξης στην περιφέρεια, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, πηγές του ενημερωμένες για τις προθέσεις της Ουάσιγκτον και της Μανίλας.

Πεκίνο: Οι πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν παραβιάζουν την αρχή της «ενιαίας Κίνας»


Οι αμερικανικές πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν παραβιάζουν κατάφωρα την «αρχή της ενιαίας Κίνας» στις οποίες είναι θεμελιωμένη η σχέση της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, ο Τζανγκ Σιαογκάνγκ.