Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Σκέψη του ήταν μόνο η Ελλάδα… Ξεψύχησε αγκαλιά με την ελληνική Σημαία

Ο Πετράκης Γιάλλουρος γεννήθηκε στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο της επαρχίας Αμμοχώστου, στις 29 Αυγούστου 1938. Γονείς του ήταν ο Ζαχαρίας και η Αννεζού Γιάλλουρου. Είχε πέντε αδέλφια: Τον Λευτέρη, τη Μαρία, την Καίτη, τον Νίκο και τον Γιάννη. Ψηλός, λεπτός, με σγουρά ξανθά μαλλιά και καταγάλανα μάτια, πάντα πρώτος στα μαθήματά του, σημαιοφόρος του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και ηγετική μορφή των αγωνιζόμενων μαθητών. «Λόγος του και κουβέντα του» αφηγείται η μάνα του «ήταν πάντα η Ελλάδα. Καημός του και πόθος, όνειρο και τραγούδι του, η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Να αγωνιζόμαστε πρέπει, μάνα, να αγωνιζόμαστε για την Κύπρο μας».

ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΗ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Η αγάπη του Πετράκη Γιάλλουρου για την πατρίδα φαίνεται από τα γραπτά κείμενα που έστελνε στον πατέρα του:

Γιώργος Βότσκαρης: Η συγκινητική ανάρτηση του δημοσιογράφου για τον καρκίνο - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο δημοσιογράφος  Γιώργος Βοτσκάρης μιλώντας για τη μάχη του με τον καρκίνο στην άνω γνάθο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο δημοσιογράφος του Star περιέγραψε όσα πέρασε και περνάει μετά τη διάγνωση.

O καρκίνος είναι απλά μία στραβοτιμονιά που ξεπερνιέται με τη βοήθεια του Θεού, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Δείτε την ανάρτηση του δημοσιογράφου:

«Παγκοσμια μερα καρκίνου. Ναι μην φοβάστε να την πείτε την λέξη γιατί μπορεί να είναι πόνος θλίψη αγωνία δάκρυα πίκρα μελαγχολία. Κρύβει ομως πράγματα που στην αρχή δεν τα καταλαβαίνεις ....κρύβει δύναμη αντοχή υπομονή ελπίδα σοφια αγώνα πάθος για την ζωή. 

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης που έφυγε σαν σήμερα, απαντά σε εχθρούς και συμμάχους για συμβιβασμό με την Τουρκία(Βίντεο)

Σε ποιον διάλογο να πάμε με την Τουρκία;

Επειδή πληθαίνουν οι φωνές των σειρήνων και των προθύμων που όλες μαζί μας πιέζουν, να τα βρούμε…να πάμε σε διάλογο…να τελειώνουμε..

έχουμε να τους δώσουμε την απάντηση του Θόδωρου Κολοκοτρώνη, στον Άγγλο Χάμιλτον, τότε…το 1821 :

Ο Θ. Κολοκοτρώνης διηγείται τον παρακάτω διάλογο με το στρατηγό Χάμιλτον:


Μίαν φοράν, όταν επήραμεν το Ναύπλιον, ήλθε ο Άμιλτων να με ιδή. Μου είπε ότι: