Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Guardian: Ζήστε την περιπέτεια "απο νησί σε νησί" στις Μικρές Κυκλάδες

- Άρθρο-«ύμνος» για τα ελληνικά νησιά δίνει έξτρα ώθηση στον τουρισμό της χώρας μας- Προτείνει στους τουρίστες από καταδύσεις, καγιάκ και κολύμπι σε σπηλιές στην Κέρο.- Ζήστε παρέα με φώκιες και δελφίνια στη Σχοινούσα


Ένα εκτενές αφιέρωμα που εκθειάζει τα ελληνικά νησιά έκανε την Παρασκευή η εφημερίδα The Guardian και ο ελληνικός τουρισμός τρίβει τα χέρια του και ευελπιστεί σε ακόμα περισσότερες αφίξεις.

Πανευρωπαϊκή αίσθηση από το πρωτοσέλιδο της Realnews

Tου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΗ
Από το real.gr

Εκτενή ρεπορτάζ για το πρωτοσέλιδο της Realnews δημοσιοποίησαν ορισμένα από τα κορυφαία ΜΜΕ της Ευρώπης. Ο τίτλος «Κύριε Σόιμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα», γραμμένος στα γερμανικά, προκάλεσε πανευρωπαϊκή αίσθηση, ενώ σύμφωνα με αρκετές από τις αναλύσεις, είναι ενδεικτικός των δυσκολιών που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την προσεχή επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Κύριε Σόιμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα!»

Των ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ, ΛΩΡΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΦΑΙΗΣ ΚΑΡΑΒΙΤΗ, 
Ανταπόκριση: Βερολίνο
Από το real.gr

Οι Ελληνες ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, που έρχεται στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου: «Κύριε Σόιμπλε, φέρε πίσω τα κλεμμένα».

Οι γερμανικές αποζημιώσεις, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και οι κλεμμένες ελληνικές αρχαιότητες που εκτίθενται στα γερμανικά μουσεία είναι στη λίστα των εθνικών απαιτήσεων. Είναι τα δίκαια αιτήματα ενός λαού που πληρώνει με βίαιες ανατροπές στη ζωή του τις εμμονές της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας που φέρει την υπογραφή του Βερολίνου.

Πορεία στην Ηρώδου Αττικού(Βίντεο)

Μηχανοκίνητη πορεία έξω από τη Βουλή και την Ηρώδου Αττικού έκαναν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ το μεσημέρι.

Σε μικρή απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου αστυνομικοί τούς εμπόδισαν να συνεχίσουν την πορεία τους και προς στιγμήν στο σημείο επικράτησε ένταση.

Νωρίτερα, δημοτικοί αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΝΔ,

Αποσύρεται η ρύθμιση για το «ποινικό ακαταδίωκτο» των μελών του ΤΧΣ

Οι Γιάννης Κουτσούκος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ είχαν ξεκαθαρίσει προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο

Την απόσυρση της ρύθμισης που παρείχε το ακαταδίωκτο στα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για ποινικές υποθέσεις, από το πολυνομοσχέδιο  προκάλεσε η πίεση που άσκησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες.

ΣΥΡΙΖΑ: Κυρίαρχος ο Τσίπρας που εξελέγη με ποσοστό 74,04%

- Στη δεύτερη θέση εξελέγη η Σίσσυ Βωβού με 157 ψήφους (ποσοστό 4,69%) και στην τρίτη θέση ο Πάνος Ηλιόπουλος με 22 ψήφους (ποσοστό 0,6%) - Ποσοστό 30,1% για την ενισχυμένη Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Την προσωπική και πολιτική κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε το ιδρυτικό  συνέδριο του κόμματος, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, μετά από πενθήμερες δραματικές εργασίες και σκληρές παρασκηνιακές και δημόσιες συγκρούσεις.

Οργή βουλευτών της ΝΔ εναντίον υπουργών για τις απολύσεις

Οργή βουλευτών της ΝΔ εναντίον υπουργών για τις απολύσεις
-Υψηλοί τόνοι στα γραφεία της Συγγρού. -«Δεν υπάρχει σχέδιο. Θα μας εκβιάζετε συνέχεια ζητώντας και άλλες απολύσεις κα μέτρα», λένε οι Βουλευτές.
Υψηλοί τόνοι επικρατούν αυτή την ώρα στην ενημέρωση των βουλευτών της Ν.Δ για το πολυνομοσχέδιο.
Οι 4 υπουργοί που παρίστανται οι κ.κ Μητσοτάκης, Μιχελάκης, Αρβανιτόπουλος και Μαυραγάνης περνούν δύσκολες ώρες από το σφυροκόπημα των βουλευτών της Ν.Δ που δέχονται πλέον τεράστια κοινωνική πίεση για το θέμα των απολύσεων.
Την οργή του συνόλου της Κ.Ο έχει προκαλέσει η απουσία του κ. Στουρνάρα από την ενημέρωση των βουλευτών αφού ο Υπουργός Οικονομικών επέλεξε να αποφύγει τις ερωτήσεις των βουλευτών κατά τον ίδιο τρόπο που συνηθίζει να απαξιώνει τη Βουλή.

Στους δρόμους ΠΟΕ-ΟΤΑ και δημοτικοί αστυνομικοί

Στους δρόμους ΠΟΕ-ΟΤΑ και δημοτικοί αστυνομικοί
Σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας μηχανοκίνητες πορείες των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δημοτικών Αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων. 
Οι διαμαρτυρόμενοι που εκφράζουν με τις κινητοποιήσεις την αντίδρασή τους στο πολυνομοσχέδιο για τις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, με μοτοσυκλέτες και περιπολικά, οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί «κατάληψη» στο δρόμο έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν στάσεις στο ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους και έξω από τη Βουλή.

Δεν δέχεται ο Ιερώνυμος να δει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Δεν δέχεται ο Ιερώνυμος να δει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!
Ο Μακαριότατος δεν προτίθεται και δεν διατίθεται να ανοίξει οποιονδήποτε διάλογο με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας
 
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
 Από το newsbomb

Μεγάλη προθυμία να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ επιδεικνύει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας την Πέμπτη.

Μικρές απώλειες τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρές απώλειες παρουσιάζει τη Δευτέρα το κυπριακό χρηματιστήριο, υποχωρώντας στο επίπεδο των 95 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:31, βρισκόταν στις 95,55 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 0,52%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 20.067 ευρώ.

Αντίθετα, σημαντική πτώση της τάξης του 2,54% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 36,43 μονάδες.

Σε αλλεπάλληλα χαμηλά έτους το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στην έναρξη μιας κρίσιμης εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας υποχωρεί προς τις 790 μονάδες και «γράφει» νέα χαμηλά έτους.

Το μεγαλύτερο μέρος του FTSE25 διαπραγματεύεται με απώλειες, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται στη μετοχή της ΕΤΕ η οποία βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως 7,51% στα 2,34 ευρώ. Την ΕΤΕ, που αυτή τη στιγμή περιορίζει τις απώλειές της σε 4,74%, ακολουθούν πτωτικά οι Frigoglass, ΟΠΑΠ, MIG, Τρ. Πειραιώς και Eurobank Properties με απώλειες άνω του 2%.