Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Σημαντικό εύρημα στη Σίκινο: Στο «φως» ασύλητος τάφος επιφανούς γυναίκας (ΦΩΤΟ)

Μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι στο μνημείο της Επισκοπής Σικίνου.
Ασύλητος τάφος επιφανούς γυναίκας ήρθε στο φως στην Επισκοπή Σικίνου κατά την διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου της Επισκοπής που πραγματοποιεί από το 2017 το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού: «Ο πλούτος των κοσμημάτων που φορούσε η γυναίκα προδίδει ότι ήταν επιφανές πρόσωπο του κοινωνίας της Σικίνου. Από τον τάφο περισυνελέγησαν χρυσά περικάρπια, δακτυλίδια, περιδέραιο, μια πόρπη με ανάγλυφο καμέο, μαζί με γυάλινα και μεταλλικά αγγεία, άλλα μικροευρήματα καθώς και οργανικά σπαράγματα της ενδυμασίας της νεκρής».

WSJ: Η δράση της Τουρκίας προωθεί νέα φιλία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας

Το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στην άκρη τον ανταγωνισμό του με το Ισραήλ και συνεργάζεται με την κυβέρνηση Νετανιάχου, καθως η Άγκυρα διεκδικεί ισχύ στην περιοχή, γράφει η αμερικανική Wall Street Journal. Είναι δύσκολο να βρει κανείς καλύτερο παράδειγμα για το πώς οι γεωπολιτικές πραγματικότητες υπερβαίνουν τις ιδεολογίες από την υπό άνθηση φιλία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας.
Όπως αναφέρει η WSJ, οι αριστεροί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη συνεχίζουν να δαιμονοποιούν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τη συντηρητική κυβέρνησή του.

Αγριο ελληνοτουρκικό επεισόδιο – Συγκρούστηκε ελληνικό με τουρκικό πλοιάριο – Βυθίστηκε το ελληνικό

Eνα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα χθες. Ελληνικό αλιευτικό συγκρούστηκε με τουρκικό σκάφος στη Σύμη, το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Λιμεναρχείο Σύμης, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, ότι μικρό αλιευτικό σκάφος βουλιάζει στην είσοδο του λιμένα του νησιού.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε στέλεχος της οικείας λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή φουσκωτού σκάφους καθώς και περιπολικό σκάφος του Λιμενεικού Σώματος, ενώ ο μοναδικός επιβαίνων του Α/Κ σκάφους «ΤΑΣΟΣ» Ν.Σ. 1012, 72 ετών, διασώθηκε και επιβιβάστηκε σε ιστιοφόρο σκάφος.

«Καμίνι» όλη η χώρα -Οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα - ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ

Καύσωνας στην Αθήνα/ Φωτογραφία intime
Πρεμιέρα καύσωνα από σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα με υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπους θα αγγίξουν τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Οι περιοχές που κυρίως θα πληγούν είναι η ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος. «Κατεξοχήν ο Ιούλιος είναι ο μήνας των υψηλών θερμοκρασιών. Είναι αναμενόμενο να σημειώνονται 38 με 39 βαθμοί Κελσίου αυτήν την περίοδο».

Λόγω καύσωνα κλείνει νωρίτερα ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης - To έκτακτο μέτρο αφορά την σημερινή μέρα και τη Δευτέρα 23/7

Νωρίτερα κλείνει σήμερα και αύριο (22 και 23 Ιουλίου) ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου, λόγω καύσωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως δε πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο από το διαδίκτυο, μπορούν να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής: