Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Χρυσελεφάντινες οι πόρτες του Παρθενώνα - ΕΙΧΑΝ 10 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ

Χρυσελεφάντινες οι πόρτες του Παρθενώνα
Οι πόρτες του Παρθενώνα, από μοσχοβολιστό ξύλο κέδρου, που έκρυβαν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της παρθένου και επέτρεπαν τη θέασή του ελάχιστες φορές, οι πόρτες που προστάτευαν τους θησαυρούς της αθηναϊκής δημοκρατίας (και αργότερα το χρήμα της αθηναϊκής συμμαχίας) θα πρέπει να ήταν περισσότερο εντυπωσιακές από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο Αρχηγός των Δροσουλιτών, ο ηρωικός αγώνας του και το ένδοξο τέλος

Η ιστορία δεν του έδωσε τη θέση που θα έπρεπε ίσως γιατί δε ζήτησε τίποτε από την πατρίδα του αντίθετα με «οσιομάρτυρες καπεταναίους» που έγιναν στρατηγοί σε περίοδο αδελφοκτόνων πολέμων. Αυτός τα έδωσε όλα. Περιουσία και ζωή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η στρατηγική του απόφαση τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν λάθος, γιατί μεσολάβησαν πολλά μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών. 
Φαίνεται ότι ήταν γραπτό να φθάσει στην τελική μάχη αφού μία άλλη σωστή απόφαση μέσω διπλωματίας, που επιχείρησε για να στρέψει τους τοπικούς άρχοντες του Λιβάνου εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάνοντας αντιπερισπασμό, δεν ευδοκίμησε. Για την συγκεκριμένη ιστορική προσωπικότητα σημασία είχε η πίστη στα δίκαια και στην γενναιότητα τόσο του ιδίου όσο και των ανδρών του.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στο Ράδιο Έβρος 
26/02/2015

Μία πανέμορφη όαση, το κρυμμένο μυστικό του Περού(Φωτο)

96 κάτοικοι έχουν μετατρέψει την όαση σε έναν μαγευτικό τουριστικό προορισμό

 Η έρημος του Περού, είναι ένα από τα πιο άγονα μέρη του πλανήτη. Σε κάποιο σημείο της, αψηφώντας τις πολύ δύσκολες συνθήκες, υπάρχει μια όαση. Εκεί, αντίθετα από τα στερεότυπα που έχουν εντυπωθεί από ταινίες, τύπου «Λόρενς της Αραβίας», δεν σπεύδουν διψασμένοι και εξουθενωμένοι ταξιδιώτες.

Φωτεινές πηγές από τον πλανήτη νάνο Δήμητρα προβληματίζουν τους επιστήμονες (Βίντεο)

Ένας πλανήτης νάνος εκπέμπει δύο φωτεινά σήματα σε ένα σκάφος της NASA το οποίο κατευθύνεται προς αυτόν και οι επιστήμονες δεν ξέρουν πραγματικά με τι έχουν να κάνουν.
Όσο και παράξενο και αν ακούγεται αυτή είναι η κατάσταση που περιγράφεται με τον πλανήτη νάνο Δήμητρα (Ceres) το μεγαλύτερο σε διαστάσεις σώμα που βρίσκεται στην ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Άρη και του Δία.
Το διαστημόπλοιο της NASA DAWN πλησιάζει τον πλανήτη πριν το «ραντεβού» της 6ης Μαρτίου. Η φωτογραφία που μπορείτε να δείτε ελήφθη στις 19 Φεβρουαρίου και σε απόσταση 46.000 χλμ. και δείχνει δύο έντονες φωτεινές πηγές στο έδαφος του μικρο-πλανήτη.

Το ισχυρότερο όπλο του πλανήτη βρίσκεται στην Ελλάδα! Δείτε το... (ΦΩΤΟ)

Το κατασκεύασαν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες...

Επιστήμονες στην Ελλάδα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα λέιζερ ατόμων, που είναι επτά φορές πιο ισχυρό από ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Παγκοσμίως, περίπου δέκα ερευνητικές ομάδες ασχολούνται με τα λέιζερ ατόμων και μία από αυτές βρίσκεται στην Κρήτη, με εντυπωσιακές μάλιστα επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον, γερμανικής καταγωγής, φυσικό Βολφ φον Κλίτσινγκ και τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Βασιλική Μπόλπαση, του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής & Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «New Journal of Physics».

Τα υπέροχα γρανιτένια κύματα! (ΦΩΤΟ)

Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου. Είναι από τα παράλια του νησιού Ναντάκετ της Μασαχουσέτης.

Η θερμοκρασία έπεσε τόσο πολύ που "πάγωσε" η θάλασσα!

Τα κύματα ήταν τόσο συμπαγή σαν τεράστια κύματα γρανίτας, όπως λένε όσοι είδαν και από κοντά αυτό το φαινόμενο.

Και πραγματικά το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Η Ελλάδα συμφώνησε στη διαγραφή του γερμανικού χρέους (27 Φεβρουαρίου 1953 στο Λονδίνο)

Το χρέος της χώρας είναι υπέρογκο. Ο λόγος όχι για την Ελλάδα, αλλά για τη Γερμανία. Πριν από 62 χρόνια υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους.
Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος», πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ- Γιασίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:

Οι φίλαθλοι τις Λίβερπουλ σήκωσαν Ελληνική σημαία μέσα στην Τουρκία.. και τρέλαναν τους Τούρκους (Βίντεο)

Κατέβασαν την ελληνική σημαία στην Πόλη.

Οι Τούρκοι δεν άφησαν τους φίλους της Λίβερπουλ, στον αγώνα με τη Μπεσίκτας για το Γιουρόπα Λιγκ, να τοποθετήσουν μια ελληνική σημαία στην κερκίδα όπου φιλοξενήθηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο της Κωνσταντινούπολης.

Στην Πόλη βρέθηκαν στον συγκεκριμένο αγώνα περίπου 4.000 φίλοι των «κόκκινων» και κάποια στιγμή στην κερκίδα τους κρέμασαν μια ελληνική σημαία.

''O Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας

''O Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας :- Αγαπητέ μου είδα χθες ένα όνειρο και σε θυμήθηκα..- Τι όνειρο; ρωτάει ο Πλανητάρχης.

- Είδα, του λέει, την Τουρκία με καινούριους δρόμους, πλατείες, κ.λ.π. και στην ταράτσα κάθε κτιρίου υπήρχε ένα πανό που έγραφε για την Αμερικανοτουρκική φιλία!...- Ναι; του λέει ο Αμερικάνος.
 
Ακου να δεις και εγώ τι είδα…- Τι είδες; ρωτάει ο Τούρκος ....

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου που διαθέτει δική του ζούγκλα και ποτάμι [Εικόνες,Βίντεο]

Πολλά  είναι τα σπηλαιώδη βουνά της Ασίας, αλλά το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου παρέμεινε για αιώνες καλά κρυμμένο μακριά από τα μάτια του κόσμου στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου «Phong Nha Ke Bang», στο Βιετνάμ. 
Οι εικόνες που μας μεταφέρουν οι εξερευνητές είναι εντυπωσιακές, όσο και η ιστορία του.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Ξηρού - Δυο προσαγωγές

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται δυο άτομα που προσήχθησαν από το Γαλάτσι και τον Άγιο Δημήρτριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άντρα, γενετικό υλικό του οποίου βρέθηκε στο βιβλίο-βόμβα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας, στον εκρηκτικό μηχανισμό στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, καθώς επίσης και στο φάκελο-βόμβα που εστάλη σε εισαγγελέα στον Χολαργό. Επιπλέον, βρέθηκαν δαχτυλικά του αποτυπώματα και γενετικό υλικό στις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου ενώ έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για επεισόδια.

Ο θρυλικός Mr. Spock του «Star Trek» δεν είναι πια εδώ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ηθοποιός Λέοναρντ Νίμοϊ  έφυγε για το μεγαλύτερό του ταξίδι σε ηλικία 83 ετών - Διαβάστε το τελευταίο του μήνυμα στο Twitter - Το όνομά του είχε συνδεθεί όσο λίγα με τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας
Ο Mr. Spock, o αξιωματικός του Enterprise με τα μυτερά αυτιά, ο πιο εμβληματικός ίσως χαρακτήρας  της θρυλικής σειράς επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», ο ηθοποιός Λέοναρντ Νίμοϊ, έφυγε τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και βύθισε στη θλίψη μια ολόκληρη γενιά που ζούσε για να βλέπει στην τηλεόραση της εποχής (συνήθως ασπρόμαυρη) τις περιπέτειές του.