Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Επανένωση για τον «Θησαυρό του Καρπενησίου»


Χρυσό πλέγμα για την κόμη με προτομή Αρτέμιδος (3ος αιώνας π.Χ.), από τον «Θησαυρό του Καρπενησίου».

Βρέθηκε, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός αρχαιοπώλη, στο Καρπενήσι. Η συλλέκτρια Ελένη Σταθάτου που τον απέκτησε, δώρισε το 1957 το μεγαλύτερο μέρος του στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (35 αντικείμενα) και ένα μικρότερο στο Μουσείο Μπενάκη (τα υπόλοιπα 9).

Προς νέους άντρες : μην βιάζεστε...φτιάξτε και γλεντήστε τη ζωή σας...έχετε την άνεση να καταστραφείτε/παντρευτείτε πριν το τέλος σας...


Δυστυχώς όπως όλοι βλέπετε και ίσως καταλαβαίνετε ο Φεμινισμός έχει καταστρέψει τις γυναίκες σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα πεδία και τις έχει καταστήσει πλέον ανίκανες όχι μόνο να αγαπήσουν αλλά και να αντικρύσουν την πραγματικότητα προσβλέποντας πάντα μόνο στην δικιά τους απόλυτη ευχαρίστηση χωρίς να νιώθουν ενοχές ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ!!!

ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΟ


Οι άστεγοι “άνθρωποι” έχουν φύλο. Οι άστεγοι είναι άντρες. 550.000 άστεγοι στην Αμερική. 50.000 άστεγοι στην Ιταλία. 20.000 άστεγοι στην Ελλάδα, οι 9000 στην Αθήνα. Κρίνονται ως η πιο ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα στον covid 19.

Βόλος: Άνδρας που ζει σε κοτέτσι απείλησε να θάψει τη γυναίκα και την κόρη του


Σε παράγκα – κοτέστι στο ίδιο οικόπεδο που βρίσκεται το σπίτι του, ζει ένας συνταξιούχος στον Βόλο, προκειμένου να μην έχει επαφή με τη σύζυγο και την κόρη του.

Τα όρια της «πολυπολιτισμικότητας» και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη


Πύργος της Βαβέλ, Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος 

Η βασικότερη αιτία για την τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, όπως καταγράφηκε πρόσφατα τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις τοπικές εκλογές στη Γερμανία, είναι η απόπειρα για μία άνευ σοβαρών προϋποθέσεων μετατροπή των ευρωπαϊκών κοινωνιών σε πολυπολιτισμικές. Όμως, οι Ευρωπαίοι πολίτες που εκφράζουν προβληματισμούς για την πολυπολιτισμικότητα δεν είναι οπωσδήποτε ρατσιστές ή φασίστες…

    Γράφει ο Κώστας Παπαχρήστου 

Η Μικρασιατική Καταστροφή που ξερίζωσε τους Έλληνες: «Εντός του πλοίου ήτο ουχί ολόκληραι οικογένιαι»


Πρόσφυγες από τη Νικομήδεια εγκαταλείπουν τη Μικρά Ασία με τα υπάρχοντά τους, το 1921 (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ–ΕΙΜ)

Το pontosnews.gr συνεργάζεται με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο πλαίσιο της έκθεσης «Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα»

Συνάντηση κορυφής την Τρίτη στην Κύπρο για το καλώδιο – Έρχεται και η Nexans!


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των μερών που εμπλέκονται στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, στην Κύπρο, την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 στις 15:30. 

Λετυμπιώτης για GSI: Είναι έργο του 2012 - Έγιναν και εγκαίνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ο οποίος μίλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου αναμένεται η τελική απόφαση για την ηλεκτρική διασύνδεση Great Sea Interconnector.

Τουρκία: Έρχεται ντοκιμαντέρ-απάντηση στο Famagusta - «Θα περιγράφει τις θηριωδίες των Ελλήνων»


Τη δική τους απάντηση στη σειρά Famagusta που προβάλλεται στο Netfflix ετοιμάζουν οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη


Η τριμερής, που πραγματοποιείται ανά τακτά διαστήματα στις πρωτεύουσες των τριών κρατών, αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της επίσκεψης των τριών ηγετών

Περιμένει απάντηση η Πολεμική Αεροπορία για τα KC-135 R: Δείχνει ενδιαφέρον όμως και για άλλα Air Refueling – αυτά που σε έναν χρόνο θα τα αντικαταστήσει η USAF


Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ελληνική πολεμική αεροπορία εκπαιδεύεται με ιπτάμενα τάνκερ συμμαχικών χωρών. Και αυτό γίνεται διότι οι Έλληνες ιπτάμενοι πρέπει να είναι πιστοποιημένοι σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ // HELLAS JOURNAL

Μπορεί το αεροπορικό επιτελείο να έχει θέσει επίσημα στους Αμερικανούς το ερώτημα για την τιμή και την διαθεσιμότητα των αεροσκαφών εναέριου εφοδιασμού KC-135, τα οποία περιγράφονται στην λίστα Μπλίνγκεν, πλην όμως οι επιτελείς έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και σε πλήρως λειτουργικά Air Refueling που υπηρετούν τώρα στην USAF.

Δένδιας: Συνάντηση με το ΔΣ της ΕΑΒ – Ανάγκη να επιταχυνθούν οι παραδόσεις αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΒ ΑΕ, αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο και τους εντεταλμένους συμβούλους του Διοικητικού της Συμβουλίου, αντιπτέραρχο ε.α. Γεώργιο Καραδήμα και Δημήτριο Σκαλαίο.

Έξυπνη Αποτροπή της Τουρκίας και ποιότητα απέναντι στην ποσότητα…


Στο σημερινό διεθνές σύστημα δεν υπάρχει καμία υπερκείμενη αρχή, δηλαδή μια παγκόσμια κυβέρνηση που να προστατεύει τα κράτη από τον αναθεωρητισμό των γειτόνων τους. Τα κράτη είναι αναγκασμένα να βασιστούν στις συμμαχίες τους και στις δικές τους δυνάμεις.

Tων καθηγητών Κωνσταντίνου Λάβδα, Σπύρου Λίτσα, Αθανασίου Πλατιά (*)

Δίκη για το Μάτι: «Ο μπέμπης έγινε αγγελάκι και η Μαργαρίτα πήγε να τον βρει»

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Βαθιά συγκίνηση προκάλεσε στα μέλη του δικαστηρίου και τους παράγοντες της δίκης, η κατάθεση της Μαρία Διονυσιώτη, μητέρας της Μαργαρίτας Διονυσιώτη, της γυναίκας που έχασε το μόλις έξι μηνών μωρό της και υπέκυψε και η ίδια σε βαρύτατα εγκαύματα το μοιραίο απόγευμα που η φωτιά κατέκαψε το Μάτι.

Απίστευτη χυδαιότητα Φιντάν: Συναντήθηκε με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ και την αποκάλεσε «Μακεδονία»


Δημήτρης Δρίζος

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις καθώς η Τουρκία και τα Σκόπια φαίνεται πως γίνανε... φιλαράκια!

Στα Σκόπια ο Φιντάν με γεωπολιτική ατζέντα: Η Τουρκία επενδύει στρατηγικά στη Βόρεια Μακεδονία


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στη συνέντευξη τύπου η εναλλασσόμενη αναφορά του Φιντάν πότε σε Βόρεια Μακεδονία και πότε σε απλώς «Μακεδονία»

Η Τουρκία δεν μπορεί να αποκτήσει F-35 ούτε καν F-16


Του Κώστα Στούπα

1) Η Τουρκία δεν μπορεί να αποκτήσει F-35 ούτε καν F-16

O πρόεδρος της Αιγύπτου πραγματοποίησε χθες επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα και τούτο προκαλεί εύλογες ανησυχίες στην ελληνική πλευρά, καθώς η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αποτελεί έμπρακτη αμφισβήτηση του Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου.

“Πισώπλατη μαχαιριά” από τη γερουσιαστή Τζιν Σαχίν, ευτυχώς έπεσε στο κενό: Επιχείρησε μέσα στο καλοκαίρι την άρση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για να πάρει τα F-35


FILE PHOTO: Two F-35 Lightning IIs fly alongside a KC-135 Stratotanker above Tucson, Ariz., Jan. 26, 2024. Photo Airman 1st Class Elias Carrero

Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρχή του καλοκαιριού, καθώς η Αγκυρα αναζητεί φόρμουλα για να μπορέσει να αγοράσει μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ, μετατοπίζοντας τους στόχους της στρατηγικής της περί αμυντικής αυτονομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή (ρεπορτάζ της Λένας Αργύρη).

Συνεχίζουν με «παγωμένες σχέσεις» – Τι δεν έγινε στην Άγκυρα

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

Η δεκαετής διαμάχη Τουρκίας και Αιγύπτου βασίστηκε σε τρεις βασικούς παράγοντες, την διαρκή υποστήριξη του Ερντογάν στη Μουσουλμανική Αδελφότητα [ειδικά μετά την ανατροπή του Μόρσι το 2013], την ανάμικη της Τουρκίας στη Λιβύη και τη δέσμευση της Αιγύπτου στην ενεργειακή συμμαχία με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσογείο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών μετέβη στην Τρίπολη της Λιβύης


Σεπτέμβριος 5, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Αραβικά δημοσιεύματα αναφέρουν την επίσκεψη τουρκικής αντιπροσωπείας σήμερα Πέμπτη, με επικεφαλής  τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών- MiT, Ιμπραήμ Καλίν, στην Τρίπολη της Λιβύης.

Οι τουρκοαιγυπτιακές σχέσεις γυρίζουν σελίδα: Γιατί Ερντογάν και Σίσι αλλάζουν τώρα τη στάση τους - Το μεγάλο «αγκάθι»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Στην Άγκυρα έγινε μία νέα αρχή για τις δύο χώρες - Τα κοινά ζητήματα των δύο χωρών είναι τρία

«Πως η Ρωσία επηρέασε την Τουρκία να προσαρμόσει την εξωτερική πολιτική της»- ρωσική ανάλυση


Σεπτέμβριος 5, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

χρόνος ανάγνωσης 9′

Στις 2 Σεπτεμβρίου, το Bloomberg ανέφερε ότι η Τουρκία είχε υποβάλει αίτηση για ένταξη στους BRICS. Λίγο αργότερα αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από άλλες πηγές. 

Ισραήλ: «Να χρησιμοποιηθεί όλη η στρατιωτική μας ισχύ κατά των ενόπλων Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη»


Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε χθες ότι είναι ανάγκη  να   χρησιμοποιηθεί  «όλη η ισχύς» κατά των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στην   κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ο ισραηλινός στρατός διεξάγει μεγάλη επιχείρηση η οποία μετρά ήδη δεκάδες νεκρούς μέσα σε μια εβδομάδα.

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς ότι «απέρριψε τα πάντα» στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα τη Χαμάς ότι «απέρριψε» συνολικά «όλα» όσα προτάθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της διεθνούς μεσολάβησης προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα.

ΗΠΑ: Το 90% της συμφωνίας για τη Γάζα έχει κλείσει - «Αγκάθι» η ανταλλαγή ομήρων-κρατουμένων


Η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να επιλυθεί το θέμα της ανταλλαγής μετά τη δολοφονία των έξι Ισραηλινών ομήρων

Ανάλυση Al Jazeera: Γιατί ο Νετανιάχου επιμένει τόσο πολύ στον έλεγχο του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA/ABIR SULTAN

Τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα η επιμονή του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου στον έλεγχο του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας.

Η EE εκπαιδεύει μετανάστες πως να αποφεύγουν την απέλαση;


Στην Γερμανία οι αντιδράσεις ενάντια στην μαζική μετανάστευση κορυφώνονται κυρίως λόγω της δράσης του πολιτικού ισλάμ που απειλεί την κοινωνική συνοχή αλλά και της αυξημένης εγκληματικότητας από δράστες με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Υποστηρικτής του «Ισλαμικού Κράτους» ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο - Τι ερευνούν οι Αρχές

Aστυνομικοί στο Μόναχο.AP Photo

Ο άνδρας που άνοιξε νωρίτερα σήμερα πυρ εναντίον αστυνομικού φυλακίου έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό στο Μόναχο και τελικά έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ήταν ο Εμρά Ι., 18 ετών, Αυστριακός βοσνιακής καταγωγής.

Γαλλία: Ο Μακρόν διόρισε πρωθυπουργό τον κεντροδεξιό Μισέλ Μπαρνιέ - Του ανέθεσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:54

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διόρισε την Πέμπτη τον κεντροδεξιό Μισέλ Μπαρνιέ, πρώην διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, ως πρωθυπουργό και του ανέθεσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ελπίζοντας να τερματίσει το πολιτικό αδιέξοδο μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών που έφεραν ένα κοινοβούλιο χωρίς αυτοδύναμη πλειοψηφία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μολδαβία: Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την ελληνική πρεσβεία στο Κισινάου


Σεπτέμβριος 4, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Ελλάδα, στις 16 Σεπτεμβρίου 2024, θα ανοίξει στην πρωτεύουσα Κισινάου η πρεσβεία της Ελλάδας.

Πούτιν: Απέτυχαν οι Ουκρανοί στο Κουρσκ, οι όροι για διαπραγματεύσεις

Ο αντιπερισπασμός δεν ανέκοψε τη ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς, υποστηρίζει. Διαπραγμάτευση με βάση όσα μονογραφήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο δεν βλέπει προαπαιτούμενα για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με το Κίεβο


Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι στρατιωτικοί εκπαιδευτές από διάφορες χώρες εργάζονται στην Ουκρανία.

Πούτιν: «Προτιμούμε» να εκλεγεί η Κάμαλα Χάρις


Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σκωπτικά την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ότι «στηρίζει» την κ. Χάρις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου