Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Το ελληνικό νησί που βρίσκεται ο «τάφος του Ομήρου» και ο θρύλος με τον γρίφο - Η ενδιαφέρουσα ιστορία και το όμορφο ελληνικό νησί

Ακόμη κι αν έχεις επισκεφθεί πολλές φορές ένα μέρος, συχνά μπορεί να σε εκπλήξουν ιστορίες και αξιοθέατα που πιθανόν δεν γνωρίζεις. Κάτι τέτοιο μάλλον θα σου συμβεί και με ένα νησί δημοφιλές που έχει ένα αξιοθέατο όχι γνωστό σε πολλούς. Είναι η Ίος και μιλάμε για τον «τάφο του Ομήρου». Αυτό το ελληνικό νησί, λοιπόν, διεκδικεί το μέρος στο οποίο θεωρείται ότι πέθανε ο Όμηρος. Ένα νησί το οποίο έχει συνδεθεί έντονα με τον τουρισμό που είναι αγαπητός σε νεαρές ηλικίες αλλά όπως αποδεικνύεται έχει πολλούς ακόμη θησαυρούς να επιδείξει. Και ένας από αυτούς είναι ο λεγόμενος «τάφος του Ομήρου». Χτισμένος σε ένα επιβλητικό σημείο το οποίο πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε αν βρεθείς στο νησί οποιαδήποτε στιγμή. Έχουμε βρεθεί όλες τις εποχές εκεί και η αλήθεια είναι πως για κάποιο λόγο την καρδιά μας έχει κλέψει η άνοιξη.

Αντιναύαρχος Χ. Καραθανάσης κυβερνήτης- Αντιναύαρχος Π. Βλαχάκος-Συγκυβερνήτης και Πλοίαρχος Ε. Γιαλοψός(Βίντεο)

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου τιμά για άλλη μια χρονιά τους 3 συναδέλφους μας ,που πέσανε ηρωικά στο καθήκον, 25 χρόνια πρίν.


25 χρόνια πέρασαν. Ήταν 31 Γενάρη του ’96, 05:00 τα ξημερώματα. Το ΠΝ-21 χάνεται… Μαζί του ο Χριστόδουλος, ο Παναγιώτης και ο Έκτορας.

Η θυσία τους φάρος φωτεινός για τις γενιές που ακολούθησαν.

Ίμια ΠΝ-21 Εις Μνήμην…

Κύπρος: Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης

Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 ανανεώθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, γεγονός που χαιρετίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ, «το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός, ότι μέσω του ψηφίσματος 2561, το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναβεβαιώνει εκ νέου τη βάση λύσης του Κυπριακού με ρητές αναφορές στο διατακτικό και προοιμιακό του μέρος.

Το τουρκικό καθεστώς κυνηγά τους ¨ανυπάκουους¨ Τουρκοκύπριους….

Ποινικές διώξεις μέσω του τουρκικού δικαστικού συστήματος σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους εξαπολύει η Τουρκία, ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκφοβίζει με τα σχόλιά του δημοσιογράφους και συνδικαλιστές.
Τρία χρόνια μετά τις βίαιες επιθέσεις εθνικιστικών ομάδων εναντίον της εφημερίδας «Αβρούπα» για τη δημοσίευση σκίτσου με ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο διευθυντής της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ καλείται εκ νέου να καταθέσει για τις ποινικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει σε τουρκικά δικαστήρια. Συγκεκριμένα, στις 23 Δεκεμβρίου ο Τ/κ δημοσιογράφος κλήθηκε μέσω τουρκοκυπριακού δικαστηρίου να δώσει εξηγήσεις για το σατιρικό σκίτσο αλλά και για δύο ακόμα άρθρα του, καθώς αντιμετωπίζει τρεις ποινικές υποθέσεις στο 21ο Ποινικό Πρωτοδικείο της Άγκυρας.

Με «δανεικούς» πιλότους από το Πακιστάν οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο; Τι λένε οι Ισραηλινοί

Αντιμέτωποι με Πακιστανούς πιλότους ενδέχεται να έρχονται στο Αιγαίο οι Έλληνες ιπτάμενοι που σε καθημερινή σχεδόν βάση αναχαιτίζουν τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και εισέρχονται σε ελληνικό FIR.

Τη σχετική αποκάλυψη κάνει το ισραηλινό κέντρο Begin-Sadat Center for Strategic Studies που διαπιστώνει πως εξαιτίας της απόπειρας  πραξικοπήματος στην Τουρκία, η Αεροπορία της χώρας έχασε σχεδόν τη μισή δύναμή της από 1350 πιλότους σε μόλις 680 και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από το Πακιστάν.

Η απόπειρα πραξικοπήματος οδήγησε σε δεκάδες χιλιάδες εκκαθαρίσεις από κυβερνητικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων στρατιωτικών αξιωματικών. Ο αριθμός των στρατηγών στο TuAF