Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ο Μύθος του Σπηλαίου του Πλάτωνα, οι ομοιότητές του με το Matrix και η σύγρονη ερμηνεία του(Βίντεο)

Ο Μύθος του Σπηλαίου του Πλάτωνα, οι ομοιότητές του με το Matrix και η σύγρονη ερμηνεία του
Ο Μύθος με τη σπηλιά στην Πολιτεία του Πλάτωνα
Από το ramnousia

Η Πολιτεία περιλαμβάνει την Αλληγορία του σπηλαίου, με την οποία ο Πλάτων εξηγεί τη Θεωρία των Ιδεών του.

Η σημερινή κατάσταση του ανθρώπου, λόγω απαιδευσίας, μπορεί να αναπαρασταθεί άψογα από τον περίφημο μύθο του σπηλαίου που διηγείται ο Πλάτωνας, στην αρχή του έβδομου βιβλίου της Πολιτείας του.

Ο άνθρωπος ζει σε μια ψευδαίσθηση


Σύμφωνα με τον αλληγορικό μύθο οι άνθρωποι ζούμε σαν φυλακισμένοι μέσα στις παραισθήσεις και τις αυταπάτες μας και δεν μπορούμε να γνωρίσουμε την αλήθεια γιατί μας εμποδίζουν τα δεσμά των αισθήσεων αλλά και τα δεσμά των εξουσιαστών, που χειραγωγούν τις αισθήσεις μας ώστε να αντιλαμβανόμαστε μόνο την πραγματικότητα όπως την καθορίζουν εκείνοι.

Η μυστική βάση Dulce και οι εξωγήινοι! που τελικά δεν ήταν φαντασία κάποιων συνομωσιολόγων,όπως πασάρουν συνεχεία στους θνητούς!

Η μυστική Βάση, Dulse Underground Genetics Facility, είναι το πρώτο βιογενετικό εργαστήριο στη γη,
της αμερικανικής κυβέρνησης και πολλοί υποστηρίζουν, ότι συνεργάζεται με εξωγήινα όντα. Πρόκειται για μια υπόγεια εγκατάσταση κοντά στο New Mexico, της οποίας η ύπαρξη είναι άγνωστη στον περισσότερο κόσμο. Το σύμβολο της βάσης, ήταν ένα τρίγωνο που κοιτάει προς τα κάτω και μέσα του ένα "Τ" (σαν το ελληνικό κεφαλαίο ταυ).
Οι πρώτες μαρτυρίες για τη συγκεκριμένη βάση, προήλθαν από ανθρώπους, που εργάστηκαν για την κατασκευή της και δούλεψαν στα εργαστήρια, από άτομα σε μυστικές υπηρεσίες (FBI, CIA, NSA) και από διάφορους διαπιστευμένους ερευνητές. Αργότερα, εφόσον το θέμα πήρε δημοσιότητα, ασχολήθηκαν περισσότεροι, έως ότου επιβεβαιώθηκε ότι η μυστική βάση Dulse, τελικά υπάρχει και δεν είναι αποκύημα φαντασίας κάποιων συνομωσιολόγων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΣΤΟΥΣ SIMPSONS Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΞΕΙ! (ΒΙΝΤΕΟ)


ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!
ΑΠΟΔΕΙΞΗ??
ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΩΝ ΣΙΜΠΣΟΝΣ!

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!
(ακουγοντας το τραγουδι με τιτλο"Ριξε τη βομβα"),
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΖΙΠΑΚΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ Η ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΜΕΤΑ!!!!

ΕΡΩΤΗΜΑ;;ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΝ ΤΟΥ ΚΕΙΘΕ ΜΠΛΟΜ ΜΠΛΗΝ-ΜΠΛΟΝ;;

Η διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσης είναι αδιαμφισβήτητη και αυταπόδεικτη!
Μεταξύ πολλών παραδειγμάτων ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα:
Μικροί (οι .ομήλικοι εξ ημών.) είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι : δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε αποκυήματα παιδικής φαντασίας και κουταμάρας (μετέπειτα πήρε την μορφή: «έλα να τα βγάλουμε»)

«Ά μπε, μπα μπλόν, του κείθε μπλόν, ά μπε μπα μπλόν του κείθε μπλόν, μπλήν-μπλόν.»
Τι σημαίνουν αυτά? Μα , τι άλλο, ακαταλαβίστικες παιδικές κουταμάρες, θα ειπεί κάποιος.
Όμως δεν είναι έτσι.

Tα αρχαία Ελληνικά θεραπεύουν τη δυσλεξία!


Tην ωφέλεια που προκύπτει για τη διαμόρφωση και τη σωστή χρήση του εγκεφάλου αναγνωρίζουν ξένοι καθηγητές, οι οποίοι προτείνουν τη συστηματική διδασκαλία της γλώσσας σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά, ενώ εδώ τείνουν να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά από την εκπαίδευσή μας.
Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό…. κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.

Ο Ζεόλιθος ενάντια στη Μαργαρόνια

Του Ν. Λυγερού

Φέτος στο Νομό Μεσσηνίας βλέπουμε ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη Μαργαρόνια. Είναι ένα έντομο που προσβάλλει συνήθως τη νεαρή βλάστηση αλλά και τον καρπό, περισσότερο στο σημείο επαφής δύο καρπών παρά μεμονωμένους. Στην ελιά, οι προνύμφες του εντόμου προσβάλλουν τις τρυφερές κορυφές των βλαστών, κλειστά άνθη αλλά και πράσινους καρπούς. Σημαντική ζημιά κάνει μόνο σε νεαρά δενδρύλλια, άρα είναι προβληματικό για τα φυτώρια ελιάς. Σε κάθε περίπτωση αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι στην περιοχή προσβολής της ελιάς από τη Μαργαρόνια, οι ελιές που έχουν ψεκαστεί με 3 kg ζεόλιθο για 200 λίτρα νερού, δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Διάλεξη Ν. Λυγερού:"Η Διδαχή της Αγάπης"(Βίντεο)


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα:
 "Η Διδαχή της Αγάπης",
Μετόχι Κύκκου,
Λευκωσία, Κύπρος, 12/07/2014