Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Του Νίκου Τοπούζη
Ιστορικόυ Συγγραφέα

Δεν είναι πολλές οι φορές που το εθνικό συμφέρον μιας χώρας ταυτίζεται με αυτά κάποιας γειτονικής καθώς και με τα συμφέροντα του «Διεθνούς Παράγοντα».  Ως Διεθνή Παράγοντα θα ονομάσουμε την τάση για αλλαγή στα γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά δεδομένα που εξυπηρετούν την ή τις εκάστοτε υπερδυνάμεις που προσπαθούν να βρουν πιόνια στο Μεγάλο Σκάκι ώστε να κερδίσουν, με αδίστακτο και χωρίς συναισθήματα τρόπο, την παρτίδα.  Τους τελευταίους δύο αιώνες μονάχα δύο φορές το εθνικό συμφέρον των Ελλήνων βρέθηκε σε σύμπλευση με τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. 

Σύγκρουση Αρβανιτόπουλου-Ρεπούση για τα "μαθημάτα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού"!

Ακάθεκτη η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις κατηγορώντας βουλευτές της ΝΔ για εθνικιστικές κορώνες και για επιλεκτική διοχέτευση των ερευνητικών κονδυλίων.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ συνέδεσε την αδικαιολόγητη «αύξηση» κατά  6 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. σε σχέση με το 2011) της χρηματοδότησης της Ακαδημίας Αθηνών «με την ίδρυση ενός ερευνητικού κέντρου στη Μεσσηνία, με αντικείμενο τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής» και με «πελατειακές λογικές».

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Οι ισλαμιστές έκαψαν Eλληνορθόδοξο μοναστήρι

Το Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Μαρίας στις όχθες του Ευφράτη αποτελεί παρελθόν. Γι αυτό φρόντισαν οι "δημοκρατικοί" - κατά τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δ.Αβραμόπουλο - ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι μόλις κατέλαβαν την περιοχή το έκαψαν και μετά το ανατίναξαν.
Μνημείο τέχνης που συγκέντρωνε ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας κειμήλια και έργα ανεκτίμητης τέχνης καταστράφηκε  τους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας  που αγωνίζονται για την κατάληψη της εξουσίας στην Συρία.

Πισώπλατο κτύπημα: Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνώρισε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Η αποδυνάμωση της Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα δείγμα της εθνικής παρακαμής στην οποία μας έχει οδηγήσει η πολιτική ελίτ που κυβερνά τηςν χώρα από το 1950 και μετά, προκάλεσε ένα ακόμα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τα εθνικά συμφέροντα: Η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι το αρμόδιο όργανο του Οργανισμού για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έγγραφό της με ημερομηνία απόφασης την 24η Οκτωβρίου 2012 προς τις ελληνικές Αρχές, τα καλεί να "σβήσουν" την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και να αναγνωρίσουν την «Τουρκική Ένωση Ξάνθη», παράρτημα των εξτρεμιστών που καθοδηγούνται από τουρκικό προξενείο.

«Ζουμ» σε κλεμμένους θησαυρούς

Σε αμερικανικό οίκο δημοπρασιών εντοπίστηκαν τα ψηφιδωτά της Παναγίας Κανακαριάς της Λυθραγκώμης, ενός χωριού της Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Έπειτα από αγώνα χρόνων οι κυπριακές αρχές τα πήραν πίσω με απόφαση του δικαστηρίου της Ινδιανάπολης και σήμερα εκτίθενται στο Βυζαντινό Μουσείο της Λευκωσίας.

Τα ίχνη κλεμμένων κειμηλίων από 550 εκκλησίες και μοναστήρια στα Κατεχόμενα αναζητούν σε όλο τον κόσμο το Μουσείο και το Βήμα Θρησκειών και Πολιτισμών της Ιεράς Μονής Κύκκου και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

Θησαυρός της θρακικής φυλής των Γετών ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία

Χρυσά αντικείμενα
από τον θησαυρό που ήρθε στο φως
στον τύμβο του Ομουρτάγκ στη Βουλγαρία.
Ένα κιβώτιο (οστεοθήκη) που περιέχει χρυσά αντικείμενα που χρονολογούνται από τα τέλη του τέταρτου ή τις αρχές του τρίτου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής Ντιάνα Γκέργκοβα στο Γαλλικό Πρακτορείο.


"Ένα ξύλινο κιβώτιο που βρέθηκε σε ένα ανώτερο στρώμα του τύμβου του Ομουρτάγκ (στη βορειοανατολική Βουλγαρία) περιέχει καμένα οστά και προσφορές εξαιρετικής τέχνης από χρυσό που ήταν τυλιγμένες σε ένα πανί του οποίου η ύφανση περιέχει και χρυσή κλωστή", εξήγησε η Ντιάνα Γκέργκοβα.

Oι Παριζιάνοι έτρωγαν μαμούθ!!!

Έχουν βρεθεί πολλά απολιθώματα μαμούθ τον τελευταίο διάστημα. Αυτό που εντοπίστηκε πριν λίγους μήνες στα περίχωρα του Παρισιού κοντά στις όχθες του ποταμού Μάρνη παρουσιάζει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 


Η ανασκαφή ολοκληρώθηκε και από αυτή προέκυψε ένας καλοδιατηρημένος σκελετός. Δίπλα στον σκελετό εντοπίστηκαν ευρήματα που υποδηλώνουν ότι το ζώο έπεσε θύμα Νεάντερταλ κυνηγών πριν από περίπου 20 χιλιάδες έτη.

Αυστρία: Ρεκόρ επισκεπτών στη μεγάλη έκθεση «Το χρυσό Βυζάντιο»

Μεγάλη επιτυχία είχε η αφιερωμένη στον Βυζαντινό Πολιτισμό έκθεση «Το χρυσό Βυζάντιο και η Ανατολή», στο «Ανάκτορο Σάλαμπουργκ» στην Κάτω Αυστρία, καθώς στους επτά μήνες της διάρκειάς της, υποδέχθηκε πάνω από 140.000 επισκέπτες-αριθμό ρεκόρ.


Η έκθεση, που έκλεισε τις πύλες της την περασμένη Κυριακή, φιλοξενούσε πάνω από 400 πολύτιμα εκθέματα από συνολικά 60 των σημαντικότερων μουσείων της Ευρώπης - ανάμεσά τους το Μουσείο Μπενάκη της Αθήνας - και χάρις στο θέμα της και στην ποιότητά της, το «χρυσό Βυζάντιο» μπόρεσε να προσελκύσει ένα πολύ νέο κοινό στο Ανάκτορο Σάλαμπουργκ.

Τις φιλικές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας, επιβεβαίωσαν οι Πρόεδροι των δύο χωρών

Οι ιστορικές φιλικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Σερβία επιβεβαιώθηκαν εκ νέου, σήμερα, στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Σέρβο ομόλογό του Τόμισλαβ Νίκολιτς, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την οποία ξεκίνησε η τριήμερη επίσκεψη του Σέρβου Προέδρου στην Ελλάδα.
«Οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή μας παραμένουν ακόμα εύθραυστες. Η Ελλάδα και η Σερβία, χώρες γειτονικές με ιστορικούς δεσμούς φιλίας, οφείλουν να επιδεικνύουν αλληλεγγύη στα κρίσιμα εθνικά τους θέματα. Ήταν μια ευκαιρία για μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, όπως αρμόζει μεταξύ φίλων», είπε ο Κάρολος Παπούλιας και διαβεβαίωσε τον Τόμισλαβ Νίκολιτς ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ.

Έρογλου: Όχι παραχωρήσεις στους Ελληνοκύπριους, η Μόρφου είναι τούρκικη!!!

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου, είπε επιτακτικά να μην θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά θέμα επιστροφής της Μόρφου γιατί αυτός ο τόπος θα παραμείνει τουρκικό έδαφος, όπως είπε.

Ο Ντερβίς Έρογλου σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αμμόχωστο συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης της Μόρφου, Idris Demirsöz.
Σε ομιλία του ο Έρογλου τόνισε ότι η βόρεια Κύπρος μετά το 1974 κατοικήθηκε από ανθρώπους που προέρχονται από όλη την τουρκική επικράτεια.

Τεράστια αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού στη Ρωσία

Οι αμυντικές δαπάνες στη Ρωσία μέχρι το 2015 αναμένονται να ξεπεράσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Πούτιν δηλώνει ότι είναι πιθανή μια αύξηση των αμυντικών δαπανών ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με το Ρία Νόβοστι.


Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που δαπανά τεράστια ποσά σε αμυντικές δαπάνες. Μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να ξεπεράσει τα 75 δις δολάρια, ενώ μέχρι το 2015 οι δαπάνες για το ρωσικό στρατό θα αυξηθούν κατά 60 τοις εκατό.

Τουρκία: Η Μοσάντ ισχυρίζεται ότι το ελικόπτερο έπεσε με πύραυλο Stinger

Δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας που συνδέεται με την Μοσάντ ισχυρίζεται ότι η πτώση του ελικοπτέρου κατά την οποία σκοτώθηκαν 17 στρατιώτες, καταρρίφθηκε από αντιφρονούντες της Συρίας.

Η ιστοσελίδα Debka- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- ισχυρίζεται ότι το τουρκικό ελικόπτερο δεν έπεσε λόγω ατυχήματος και κακής ορατότητας αλλά ότι πυροβολήθηκε από πύραυλο Stinger που είχαν παραδοθεί στους αντιφρονούντες της Συρίας προκειμένου να πολεμήσουν κατά των δυνάμεων του Μπασάρ Άσαντ.

Επιβάλλουν μισθό 510 ευρώ την ώρα που λαμβάνουν μηνιαίως 7.000 ευρώ

Επιβάλλουν μισθό 510 ευρώ την ώρα που λαμβάνουν μηνιαίως 7.000 ευρώ
Ανεπαίσθητες είναι οι περικοπές που έχουν επιβάλει στους εαυτούς τους οι βουλευτές, αφού εξακολουθούν να λαμβάνουν το μήνα 7.000 ευρώ, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ισόποσες παροχές για αυτοκίνητο, ενοίκιο, εισιτήρια, τηλέφωνα και μισθούς προσωπικών συνεργατών. 
 
Όλα αυτά όταν έχουν διαμορφώσει τον κατώτατο μισθό για τον νέο εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα στα 510 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πρώτο Θέμα το οποίο επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του newsbomb.gr για τους υπερβολικούς μισθούς των Ελλήνων Βουλευτών και τη διαφορά των μισθών των συναδέλφων τους σε άλλες χώρες.

Oι «πορφυρογέννητοι εργαζόμενοι» και οι 56 μισθοί εφάπαξ

Oι «πορφυρογέννητοι εργαζόμενοι» και οι 56 μισθοί εφάπαξ
Βασιλικές υπερωρίες, αστρονομικά εφάπαξ και το περιβόητο «αμετάθετο» συνιστούν κάποια από τα προνόμια που απολαμβάνουν πολλοί από τους 1.270 μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής. 
 
Οι διορισμένοι εκτός των διαδικασιών ΑΣΕΠ , αλλά συγγενείς και φίλοι των περισσότερων πολιτικών στελεχών αντέδρασαν με εξαιρετική σφοδρότητα προς κάθε κατεύθυνση, βουλευτές, δημοσιογράφους στο άκουσμα της ρύθμισης που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών εξισώνοντάς τους με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημοσίου, ανοίγοντας έτσι την «πόρτα» στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου Κοινοβουλίου.

Ο Παπανδρέου πλουτίζει... από τη φτώχεια της Ελλάδας

Ο Παπανδρέου πλουτίζει... από τη φτώχεια της Ελλάδας
Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε μέχρι το καλοκαίρι 18 ομιλίες και cocktail dinners με συνολική αμοιβή 1.000.000 δολάρια!!!
Τι κι αν η πολιτική του καριέρα πνέει τα λοίσθια...
 Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει για τα καλά ανοίξει τα φτερά του για μια... διεθνή καριέρα ως "ειδικός" επί των οικονομικών καταστροφών σε χώρες με πρόβλημα χρέους έναντι αδρών αμοιβών.
Μπορεί να είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την καταστροφή αλλά σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής έχει ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktail dinners μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι με συνολική αμοιβή που φτάνει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Σόιμπλε: Θα βοηθήσουμε αλλά με τους δικούς μας όρους

Σόιμπλε: Θα βοηθήσουμε αλλά με τους δικούς μας όρους
Κληθείς να απαντήσει στο εάν και πότε η Αθήνα, θα λάβει την επόμενη δόση του προγράμματος, ο Γερμανός Υπουργός «πέταξε το μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να απευθύνεται στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

«Κανείς στη ζώνη του ευρώ δεν είναι 
αντίθετος με την ιδέα της αποδοχής της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις», ξεκαθάρισε ο Σόιμπλε.

Σάλος από την απίστευτη δήλωση Παναγούλη στη Βουλή «Να εύχεστε να μην έχετε το τέλος του Αμερικανού Πρέσβη στη Λιβύη»(Βίντεο)

Σάλο έχει προκαλέσει η απίστευτη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, ο οποίος, κατά την διάρκεια ενός εμπρηστικού παραληρήματος στην Ολομέλεια της Βουλής, «προέβλεψε» Ειδικό δικαστήριο ή θάνατο (!) για όσους υπέγραψαν υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης υπέγραψαν τα μνημόνια!
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατά την διάρκεια της τοποθέτησής για τον κρατικό προϋπολογισμό σημείωσε ότι αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί να «βρει τα κλεμμένα» τότε «πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα» και συμπλήρωσε πως όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια πρέπει : «να παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».

Για χάρη της έμεινε ακέφαλη η CIA

Μετά την είδηση της παραίτησης του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους επικαλούμενος εξωσυζυγική σχέση, που έπεσε σαν βόμβα στην αμερικανική κυβέρνηση και στην υπηρεσία του, λίγες ώρες χρειάστηκαν μέχρι να αποκαλυφθεί το όνομα της ερωμένης του.

Η 39χρονη Πόλα Μπρόντγουελ λοιπόν, φέρεται να είναι το τρίτο πρόσωπο ανάμεσα στον Πετρέους και τη σύζυγό του αλλά και η σχέση τους η αιτία της παραίτησής του. Η Μπρόντγουελ που είναι παντρεμένη με γιατρό και μητέρα δύο αγοριών, ήρθε σε επαφή το 2006 με τον Πετρέους ο οποίος υπηρετούσε ακόμα στον αμερικανικό Στρατό, όταν ετοίμαζε διδακτορική εργασία ενώ σπούδαζε στο Χάρβαρντ με θέμα τα ηγετικά προσόντα ενός ανώτατου στρατηγού.

Πάτρα: Έφτασε στο παλιό λιμάνι το Νορβηγικό πλοίο "Nordic Explorer" - Ξεκινούν οι έρευνες για το πετρέλαιο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έφτασε στο παλιό λιμάνι το Νορβηγικό πλοίο "Nordic Explorer" - Ξεκινούν οι έρευνες για το πετρέλαιο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ   Πατραϊκός: Τον Ιανουάριο οι πρώτες απαντήσεις για το αν και πόσο πετρέλαιο υπάρχει
Έφτασε πριν από λίγο στο παλιό λιμάνι της Πάτρας , κοντά στο ύψος του επιβατικού σταθμού, το ερευνητικό πλοίο της νορβηγικής PGS, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτό του thebest.gr. To πλοίο θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης

Στην Πάτρα θα βρεθεί και ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, όπως και ο πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.

Μαζέψτε αποδείξεις

Αποδείξεις θα πρέπει να συνεχίσουν να μαζεύουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Όχι όμως για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, αλλά για να εξασφαλίσουν τη σταθερή έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ που θα προβλέπει η νέα φορολογική κλίμακα και το νέο σύστημα φορολόγησης των μισθωτών και συνταξιούχων που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο.

Το μέτρο των αποδείξεων δεν θα αλλάξει. Οι φορολογούμενοι, δηλαδή, θα εξακολουθούν να ζητούν και να συλλέγουν αποδείξεις, η συνολική αξία των οποίων θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματος τους (πραγματικού ή τεκμαρτού) για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ που θα προβλέπεται με τη νέα φορολογική κλίμακα.

Στα τρία το ΠΑΣΟΚ

Σημάδια ...τριχοτόμησης εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραμένει στο τιμόνι του και δύο πόλους να δημιουργούνται στο εσωτερικό του. Από τη μία ο Ανδρέας Λοβέρδος που επί μήνες θεωρείται «εντός-εκτός» ΠΑΣΟΚ και από την άλλη ο διαγραφείς Κώστας Σκανδαλίδης, που κατά δήλωσή του παραμένει ΠΑΣΟΚ...

«Με το ΠΑΣΟΚ μπήκα στην πολιτική, με το ΠΑΣΟΚ θα φύγω, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ δεν θα φύγω», ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κλείνοντας χθες το βράδυ την ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, τον οποίο θα ψηφίσει απόψε στη Βουλή, ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Θρίλερ με τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα για την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν ανώνυμα αξιωματούχοι της Ε.Ε., αναμένεται να υπάρξει πολιτική στήριξη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά όχι απόφαση για την εκταμίευση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν την τελική έκθεση της τρόικας προκειμένου να ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των χρημάτων αλλά τη Δευτέρα θα έχουν στα χέρια τους μία πρόχειρη αποτίμηση των επικεφαλής της τρόικας.