Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στη Μυτιλήνη έφτασε το τουρκικό «Πίρι Ρέις» Σε νέα προκλητική ενέργεια στο Αιγαίο προχώρησε η τουρκική πλευρά.

Στη Μυτιλήνη έφτασε το τουρκικό «Πίρι Ρέις»
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» εισήλθε το μεσημέρι εντός ελληνικών υδάτων, στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.
Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεννόηση με το Λιμενικό Σώμα για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ έχουν ήδη δοθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να προχωρήσει σε διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας τόνισε σε δηλώσεις του ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας και το λιμενικό, η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ενεργειών του Πίρι Ρέις και θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που προασπίζουν και διασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Μισόλογα ΤΑΙΠΕΔ στα αγγλικά για το ξεπούλημα στην Τουρκία

Μισόλογα ΤΑΙΠΕΔ στα αγγλικά για το ξεπούλημα στην Τουρκία
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb

Αφού έγινε σάλος με το δημοσίευμα της «Χουρριέτ» πως το 30% της Ελλάδας βγαίνει στο σφυρί, η εταιρεία που εκπροσωπεί το Ταμείο (!) επιχειρεί αναδίπλωση με ανακοίνωση στα αγγλικά…
Όσα ονειρεύονταν κάποτε τα γεράκια της Άγκυρας με ασκήσεις επί χάρτου, εξοπλισμούς και πολεμικά σενάρια μπορούν να τα πετύχουν χάρη στην ανεπάρκεια και τον ερασιτεχνισμό ορισμένων που θα χαρακτηρίζονταν διακονιάρηδες επενδύσεων ή πραματευτές του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμμονή κάποιων να σπεύσουν στην Κωνσταντινούπολη και να δηλώσουν ότι πωλείται το 1/3 της ελληνικής γης. Αυτή τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Πάνος Πρωτοψάλτης, γεγονός το οποίο ανέδειξε η εφημερίδα «Χουρριέτ» (“Hurriyet”).

Ανέβαινε η Αριστερά, τώρα ανεβαίνει η Δεξιά…

Αλλάζει ραγδαία το πολιτικό σκηνικό όσο πλησιάζει η ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών, με τους ψηφοφόρους να μετατοπίζονται από κόμμα σε κόμμα και να διαμορφώνουν μια νέα δυναμική.
 
Σε τελευταία δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα» που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΚΚΕ έρχονται στη δεύτερη θέση, ενώ μεγάλο ποσοστό 11% καταγράφουν οι νεοσύστατοι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου.

Ο ΛΑΟΣ εισέρχεται στη Βουλή οριακά, με το ποσοστό του 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 3,5%.

Σόιμπλε: «Δεν είναι δεδομένη η αλληλεγγύη μας…»

Την ελπίδα του ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές η κυβέρνηση που θα προκύψει θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας και στην αυστηρή εφαρμογή του νέου Μνημονίου εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κύριος Σόιμπλε δήλωσε χαρακτηριστικά πως ήταν επιθυμία του ελληνικού λαού η προσφυγή στις κάλπες και επικαλέστηκε διαβεβαιώσεις που φέρεται να έδωσε στους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με τον οποίο η πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Μεγάλη πτώση στο κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Μεγάλη πτώση καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), υπό το βάρος των σημαντικών πιέσεων που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Τράπεζας Κύπρου .

Στις 13.14, ο Γενικός Δείκτης σημείωνε μεγάλες απώλειες της τάξης του 4,56% και υποχωρούσε στις 261,86 μονάδες.

Μεγάλη πτώση 4,24% παρουσίαζε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος βρισκόταν στις 93,58 μονάδες.

Πιέσεις στις τράπεζες με χαμηλό τζίρο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο και με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στον κλάδο των τραπεζών, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινείται πτωτικά την Τετάρτη, μετά από έξι συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις.

Ανοδικά στον FTSE20 ξεχωρίζουν οι μετοχές των Τιτάν και βιοχάλκο, ενισχυμένες περί του 1,2%, ενώ με μικρότερα κέρδη ακολουθούν οι Jumbo και ΕΛΠΕ. Στον αντίποδα βρίσκονται οι τίτλοι των Eurobank και Alpha Bank με απώλειες περί του 4,2%.

«Η χαμηλότερη του αναμενόμενου κάλυψη στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τρ. Κύπρου (που ανακοινώθηκε χθες, μετά το κλείσιμο της αγοράς) ίσως βαρύνει αρνητικά στο κλίμα για τον τραπεζικό κλάδο σήμερα» σχολιάζει η Marfin Analysis, στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα σχόλια της Eurobank Securities, ενώ από την πλευρά της η Piraeus Securities αναμένει μία «ρηχή» συνεδρίαση με διακύμανση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Εξαφανίστηκαν τα νεράτζια από το κέντρο της Αθήνας ενόψει 25ης Μαρτίου!- 'Ολη νύχτα υπάλληλοι του δήμου μαζεύουν νεράτζια - Μόνο στο "άβατο" της Βουλής έχουν οι νερατζιές... νεράτζια


Από το newsit

Στην αρχή κυκλοφόρησε ως φήμη. Ακουγόταν πολύ τραβηγμένο. Στο κέντρο, μαγαζάτορες και κάτοικοι έλεγαν ότι συνεργεία του Δήμου Αθηναίων τις βραδυνές ώρες αφαιρούσαν από τις νερατζιές, όπου υπάρχουν, γύρω από το Σύνταγμα, του καρπούς.

Μάλιστα, κάποιοι έλεγαν ότι αυτά γίνονται συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας. "Το κάνουν για να αφήσουν χωρίς "πολεμοφόδια" εκείνους που θα θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια στις 25 Μαρτίου", είπε καταστηματάρχης της περιοχής.

«Πωλείται το 1/3 της ελληνικής γης» στην Τουρκία!!!

«Πωλείται το 1/3 της ελληνικής γης»
Ειδική ημερίδα διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη, για να παρουσιάσει στους Τούρκους επιχειρηματίες τα φιλέτα που προκύπτουν από το «ξεπούλημα» των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου.
Ανάμεσα στα άλλα έγινε λόγος και για τα ελληνικά νησιά, στην ημερίδα με τίτλο «Ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και ευκαιρίες».
«Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση», δήλωσε με τον πιο σαφή τρόπο ο Πάνος Πρωτοψάλτης, συντονιστής του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στους Τούρκους επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», η Ελλάδα υπό την πίεση των δανειστών βλέπει στην Τουρκία μια εναλλακτική λύση αντί δυτικών επενδύσεων, ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι Γερμανοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για τουριστικό προορισμό

Οι Γερμανοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για τουριστικό προορισμό
Διαφημιστική καμπάνια υπέρ της Ελλάδας ξεκίνησαν οι έξι μεγαλύτεροι tour operator της Γερμανίας, με στόχο να ενισχυθούν οι κρατήσεις προς τη χώρα μας, που υστερούν κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.
«Για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνο η εμπιστοσύνη» είναι το σλόγκαν των καταχωρήσεων στις γερμανικές εφημερίδες, σύμφωνα με τα «Νέα». Η καμπάνια των tour operator TUI, Thomas Cook, 1-2 Fly, Neckermann Reisen, ITS και Jahn Reisen έρχεται σε συνέχεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ITB) και των επαφών των ελληνικών φορέων τουρισμού με τους αντίστοιχους γερμανικούς, που πραγματοποιήθηκαν εκεί.

Στο Βερολίνο Η Μέρκελ θα συναντήσει την... ΓΣΕΕ

Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη η ΓΣΕΕ μετά από πρόσκληση και πρωτοβουλία των Γερμανικών Συνδικάτων (DGB).

Η ΓΣΕΕ, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο, θα συναντηθεί επίσης με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (SPD) και τους Γιόχαν Βάντεπουλ (CDU/CSU), Μίκαελ Ροθ (SPD), Αλεξάντερ Ούλριχ (Αριστερά), καθώς και με άλλα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου.

Υστερία και διασυρμός στην TV(Βίντεο)

Με πολλές μεταπτώσεις, σε κάποια σημεία φωνάζοντας και άλλες φορές προσπαθώντας να μιλήσει χαμηλόφωνα, παρουσιάστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1. Προκλητικός, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ισχυριζόμενος ότι απλώς μετέφερε την κακή είδηση...

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έριξε την ευθύνη για την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τη στιγμή που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δημοσίως παραδεχθεί πρώιμες συνεννοήσεις με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Ολιγωρία Παπαδήμου και κομμάτων... Από... καραμπόλα υπουργός Οικονομικών ο Σαχινίδης

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, στη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών αναμένεται να αναβαθμιστεί ο Φίλιππος Σαχινίδης, μέχρι τώρα αναπληρωτής υπουργός.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από καραμπόλες, αφού το σενάριο που ήθελε την μετακίνηση του Τάσου Γιαννίτση από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Οικονομικών δεν προχώρησε. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ να τοποθετηθεί υπουργός Εσωτερικών (στη θέση του κ. Γιαννίτση) ο Γιώργος Καλαμίδας, τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Χωρίς Μαρκεζίνη αλλά με «δέκα» ο Καμμένος

Ένα βήμα πιο κοντά στη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας βρίσκεται ο Π. Καμμένος έπειτα από τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία. Το «όχι» του Β. Μαρκεζίνη και το φλερτ με τον Γ. Δημαρά.

Τη θέση του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας και δη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» καλοβλέπει από χθες το βράδυ ο Πάνος Καμμένος έπειτα από την ψηφοφορία για τη δανειακή σύμβαση. Το «όχι» του Μιχάλη Γιαννάκη από τη Βοιωτία δημιουργεί νέα δεδομένα στους επικοινωνιακούς συσχετισμούς εντός και εκτός βουλής εάν φυσικά ο πρώην «γαλάζιος» ανακοινώσει και επίσημα την προσχώρησή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

«Πόρτα» Λοβέρδου στους διαγραφέντες

Επιμένει να κλείνει την πόρτα της επιστροφής στους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ποια αιχμηρά σχόλια έκανε στον realfm 97.8 για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Υγείας επέμεινε ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ όσα στελέχη καταψήφισαν τα πάντα στη βουλή τονίζοντας μάλιστα πως αυτό το έχει συζητήσει ήδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Κάποιοι πέρασαν τη γέφυρα και μετά την τίναξαν, έχουν χωρίσει οι δρόμοι μας μετά από εκείνη την έντονη Κυριακή» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποια στελέχη παρά το γεγονός ότι ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη κάνει προσκλητήριο προς κάθε κατεύθυνση:

Ψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη από το real.gr

Την πόρτα της επιστροφής τους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο παρά πέντε των εκλογών, άνοιξαν οι διαγραφέντες βουλευτές και από τα δύο κόμματα που ψήφισαν «ναι» στην νέα δανειακή σύμβαση.

Η νέα δανειακή σύμβαση έγινε δεκτή με ευρύτατη πλειοψηφία αφού υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά ψήφισαν «όχι». "Όχι" ψήφισαν ακόμα οι βουλευτές της Κοινωνικής Συμφωνίας αλλά και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ευ. Φλωράτος: Οι Τροϊκανοί έκλεισαν την Αχαϊκή – Στόχος τους και οι υπόλοιπες συνεταιριστικές

Καλά μελετημένο σχέδιο από την Τράπεζα της Ελλάδας και το Υπουργείο Οικονομικών υπό την καθοδήγηση της Τρόικας, βλέπει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευάγγελος Φωλαράτος. Στόχος του σχεδίου είναι να βγουν από την αγορά όλες οι συνεταιριστικές τράπεζες, ώστε να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών πιστωτικών ιδρυμάτων.
Ο Ευάγγελος Φλωράτος, μίλησε σήμερα στο thebest.gr, αποκαλύπτοντας τα σχέδια των πιστωτών της χώρας μας για την τραπεζική αγορά.
Όπως είπε, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα κλείσουν όλες οι συνεταιριστικές τράπεζες, ενώ θα συγχωνευθούν οι υπάρχουσες εμπορικές.

Επανήλθαν οι ανησυχίες για την ανάκαμψη στη Wall Street

Dow13.170,19-68,94 -0,52%  



  Nasdaq3.074,15-4,17 -0,14%  

Η Wall Street χθες
Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα ανησυχίας για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάκαμψης  μετά τις νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στην Κίνα και τα απογοητευτικά μάκρο στις ΗΠΑ.

Ο S&P 500 κατέγραψε ήπιες απώλειες 0,3% έπειτα από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις που οδήγησαν τον δείκτη κοντά σε υψηλά τεσσάρων ετών.

Η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές των καυσίμων για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έξι εβδομάδες επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την πορεία της ανάπτυξης επιβαρύνοντας το επενδυτικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή ο μεταλλευτικός κολοσσός BHP Billiton προειδοποίησε σήμερα για εξασθένιση της παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα καθώς η ανάπτυξη εξασθενεί.

Στις ΗΠΑ τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας απογοήτευσαν τους επενδυτές με τις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών να υποχωρούν το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, αν και οι άδειες για νέες κατασκευές έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου οι ενάρξεις ανέγερσης υποχώρησαν 1,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο στις 698.000 διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 1,3% στις 708.000 σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.