Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η εκτέλεση του 24χρονου αγωνιστή Στυλιανού Λένα. Γιατί τον έθαψαν στα Φυλακισμένα Μνήματα. Στο μνημόσυνο η μάνα του έδινε κουράγιο στα παλλικάρια...

Στις 28 Μαρτίου 1957, οι Κύπριοι είχαν βγει στις πλατείες και στους δρόμους του νησιού κρατώντας ελληνικές σημαίες για να πανηγυρίσουν. Οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα, αναγγέλοντας το τέλος της εξορίας του Μακαρίου από τις Σεϋχέλλες και τη μετάβασή του στην Αθήνα. Το κλίμα ήταν εορταστικό απ’ άκρη σ’ άκρη. 

Στα Χανδριά της Πιτσιλιάς όμως οι καμπάνες δεν χτυπούσαν για να αναγγείλουν το χαρμόσυνο νέο. Αντιθέτως, η καμπάνα του χωριού ακουγόταν νεκρώσιμη: η γενέτειρα του Στυλιανού Λένα, ανήγγειλε τον θάνατό του.

 Ήταν ένα από τα οχτώ παιδιά του Χριστοφή και της Αθηνάς Λένα. Γεννημένος στις 20 Ιουλίου 1932, ο Στυλιανός ονειρευόταν να συνεχίσει τη μόρφωσή του.

ΌΧΙ στην αλλοίωση του χαρακτήρα του μνημείου του Ζαλόγγου

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Το μνημείο του Ζαλόγγου είναι αφιερωμένο στη θυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών οι οποίες προτίμησαν τον θάνατο από την ατίμωση και τη σκλαβιά και έδωσαν με την ενέργειά τους αυτή ένα υπέροχο δείγμα πατριωτισμού και αυτοθυσίας
Το μνημείο ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε το 1961 με πανελλήνιο έρανο και είναι αντιπροσωπευτικό του ολοκαυτώματος των γυναικών εκείνων, οι οποίες θυσίασαν τη ζωή τους και αποτέλεσαν ένα πανανθρώπινο σύμβολο ελευθερίας πάνω στον «ιερό βράχο του Ζαλόγγου».

Πώς η Κωνσταντινούπολη μετονομάστηκε σε Ιστανμπούλ – τι σημαίνει η ονομασία

Σαν σήμερα, στις 28 Μαρτίου 1930, η Κωνσταντινούπολη μετονομάζεται σε Ιστανμπούλ από Τούρκους εθνικιστές. Το ιστορικό της ονομασίας της Πόλης.

Η πόλη της Κωνσταντινούπολης ονομαζόταν από την ίδρυσή της το 658/7 π.Χ. έως και το 330 μ.Χ. Βυζάντιο.

Το 196 μ.Χ και για σύντομο χρονικό διάστημα, έλαβε επίσης την ονομασία Augusta Antonina από τον αυτοκράτορα Σεπτίμιο Σεβήρο, προς τιμή του γιου του Αντωνίου.
Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Α΄, στα εγκαίνιά της το 330 μ.Χ., την μετονόμασε Nova Roma (ελλ. Νέα Ρώμη), όνομα που όμως δεν επικράτησε, καθώς η πόλη έγινε γρήγορα γνωστή ως Κωνσταντινούπολη (=πόλη του Κωνσταντίνου), από το όνομα του ιδρυτή της.

Μέριμνα Ποντίων Κυριών, 100 χρόνια στη Θεσσαλονίκη – Με έκθεση ζωγραφικής ξεκινούν οι εκδηλώσεις

 Η έκθεση της εικαστικού και γραφίστριας Νατάσας Μπαλτούνα φιλοξενηθεί στο Μουσείο «Κεντώντας τη μνήμη»

ΦΩΤΟ:«Χάρτινες» γυναίκες στο Μουσείο «Κεντώντας τη Μνήμη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Με μια έκθεση ζωγραφικής που είναι εστιασμένη σε 15 γυναίκες αστικών περιοχών της Ανατολικής Θράκης, των παραλίων της Μικρασίας και του Πόντου εγκαινιάζεται ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Μέριμνας Ποντίων Κυριών στη Θεσσαλονίκη.

Θέλει το Φ. Όφις να κρυφτεί και δεν τα καταφέρνει

Κώστας Βενιζέλος

Το Φόρεϊν Όφις δεν απουσιάζει ποτέ από την μεγάλη εικόνα και πάντα παρεμβαίνει στο Κυπριακό. Παρασκηνιακά αλλά και με τοποθετήσεις στο προσκήνιο. Το θέμα είναι ότι πάντα είναι μιας κατεύθυνσης η εμπλοκή του, βλέπει από μια οπτική γωνία τα συμφέροντα του στο νησί, χωρίς να έχει διάθεση προσέγγισης με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η βρετανική προσέγγιση στο Κυπριακό αναδεικνύεται μέσα από την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον κυριακάτικο «Φιλελεύθερο», του πρέσβη της Βρετανίας στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, ο οποίος με διπλωματικό τρόπο, αφήνει να αιωρείται πως οι πρωτοβουλίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη δεν θα «περπατήσουν». Ότι, δεν είναι αρκετή η πρωτοβουλία αυτή για να σπάσει το αδιέξοδο!

«Αλληλοϋποστήριξη»- Ελλάδας-Τουρκίας στον Ο.Η.Ε. – Ποιος κερδίζει;

ΥΕΘΑ: Η επίσκεψη πολιτικού συμβολισμού του Παναγιωτόπουλου στην σεισμόπληκτη Τουρκία

Του Κώστα Αλατζά

Την ανταπόκριση της στην επίθεση φιλίας της τουρκικής ηγεσίας επιθυμεί να δείξει η Αθήνα, καθώς ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος φαίνεται να προγραμματίζει επίσκεψη, στις πληγείσες από το φονικό σεισμό, περιοχές της Τουρκίας. Όπως πληροφορείται το OnAlert, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναζητεί ημερομηνία μεταξύ Πάσχα και 21ης Μαΐου, που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, προκειμένου να επισκεφτεί τη γείτονα χώρα, ως ένδειξη φιλίας και συμπαράστασης στην τραγωδία που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός.

Μελέτες ραντάρ και μελλοντική προβολή της Τουρκίας το 2023

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος 

Μελέτες ραντάρ και μελλοντική προβολή της Τουρκίας το 2023

Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας που ελήφθη το 1991, η ASELSAN συνεχίζει τις δραστηριότητές της ως Κέντρο Τεχνολογίας Ραντάρ της Τουρκίας για να καλύψει τις ανάγκες ραντάρ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με συστήματα ραντάρ προηγμένης τεχνολογίας. Η ASELSAN πραγματοποιεί μελέτες ανάπτυξης, ενοποίησης και δοκιμών ξεκινώντας από το επίπεδο του chip. Μιλώντας στην τέταρτη σύνοδο κορυφής Στρατιωτικών Ραντάρ και Ασφάλειας των Συνόρων, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ASELSAN Δρ. Ο Mustafa Akkul έκανε μια σημαντική παρουσίαση. Αυτό το άρθρο ετοιμάστηκε σύμφωνα με την παρουσίαση του κ. Akkul.

Τουρκοι: Θα ρίχνουμε τα F-35 – Δεν μπορούν να κάνουν αερομαχία με τα τουρκικά MMU

  Διονύσης Αντωνέλλος

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει αερομαχίες με το τουρκικό MMU, συμπεριλαμβανομένου του F-35».

Θα ρίχνουμε τα F-35, υποστηρίζει Τούρκος απόστρατος.

«Με αυτό το αεροσκάφος, ο πιλότος αυτού θα ελέγχει όλα τα άλλα αεροσκάφη που παράγονται από την Τουρκία, όπως μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη Anka 3, επιθετικά SİHA / UAV, ελικόπτερα Atak», ανέφερε αρχικά ο Εράι Γκιουτσλιουέρ.

«Με άλλα λόγια, όταν αυτός ο πιλότος απογειωθεί, δεν θα έχει να διαχειριστεί μόνο αυτό το αεροπλάνο, αλλά και έναν στόλο. Αυτό είναι το τέλειο πράγμα. Επομένως, επιτρέψτε μου επίσης να πω ότι οι Τούρκοι πιλότοι θα γίνουν πλέον οι καλύτεροι πιλότοι στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Μία πρόταση για τους S-400 που αγόρασε ο Ταγίπ Ερντογάν από τη Ρωσία: Να σταλούν στην Ινδία για να απαλλαγεί από το “βάρος” η Τουρκία

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Ρωσία δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για παράδοση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ινδία λόγω του πολέμου.

Μεταξύ των όπλων και του εξοπλισμού που ανέμενε να παραλάβει η ινδική πολεμική αεροπορία από τη Ρωσία ήταν ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη SU-30MKI και MIG-29, καθώς και το σύστημα αεράμυνας S-400 Triumf.

Έτσι ξεκινά το  άρθρο του Serhat Güvenç, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης, με τομείς εξειδίκευσής: Τουρκική Εξωτερική Πολιτική, Τουρκική Άμυνα, Σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, Ναυτική Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ για την ελληνική αεράμυνα… οι επιδόσεις και οι κατασκευαστές

Έχοντας καταγράψει τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ελληνικής αντιαεροπορικής – αντιβληματικής άμυνας και έχοντας ξεκαθαρίσει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδεικνύεται καταλύτης για την ευρωπαϊκή άμυνα, συμπαρασύροντας και την ελληνική, ας περάσουμε να δούμε τις διαθέσιμες λύ6σεις δυτικών κατασκευαστών σχετικών συστημάτων.

MBDA UK – Sky Sabre
Το βρετανικό σύστημα κάθετης εκτόξευσης, αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει το σύστημα Rapier και αξιοποιεί τον πύραυλο CAMM (Common Anti-Air Modular Missile) που χρησιμοποιείται στο ναυτικό αντιαεροπορικό σύστημα Sea Ceptor που ήδη υπηρετεί σε αρκετές ναυτικές δυνάμεις. Το σύστημα Sky Sabre αποτελείται από:

Το χρονοδιάγραμμα προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Μετά την ανακοίνωση της 21ης Μαΐου ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκινούν και οι απαραίτητες προεκλογικές διαδικασίες.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ενημερώσει σχετικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ η Βουλή αναμένεται να κλείσει τη Μεγάλη Τετάρτη. Μέχρι τότε θα συνεχιστούν κανονικά οι κοινοβουλευτικές εργασίες, δηλαδή μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, με το τελευταίο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί να είναι του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας και εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων από το Σύνταγμα, θα γίνει η διάλυση της Βουλής, δηλαδή αρχές της Μ. Εβδομάδας.

Ο Φλωρίδης τρολάρει τον…. μεταρρυθμιστή Τσίπρα: Να στείλει στους Γάλλους τον νόμο “Τσίπρα – Κατρούγκαλου”

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που ανέφερε πως στην Ευρώπη τον θεωρούν “μεταρρυθμιστή” προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με τον Γιώργο Φλωρίδη να παρεμβαίνει με ένα νέο επικό τρολάρισμα.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του αναρωτιέται γιατί δεν αναλαμβάνει να «μεταρρυθμίσει» τους Γάλλους ο Τσίπρας, στέλνοντας στα Γαλλικά τον νόμο Τσίπρα – Κατρούγκαλου, που πήγε τη σύνταξη στα 67.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρει τι έγραψε ο Αλέξη Τσίπρας στο twitter με αφορμή το δημοσίευμα του Le Point: «Αιφνιδιάστηκα όταν διάβασα το κύριο άρθρο του γαλλικού περιοδικού Le point, με τίτλο «Ποιος Τσίπρας θα μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;». Ζω την αντίφαση να με θεωρούν στην Ευρώπη μεταρρυθμιστή, αλλά εδώ ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής τάξης, ιδίως της διαπλεκόμενης, να με θεωρεί ακραίο.»

FAKE NEWS για τη διαχείριση της 6ης ήττας


 Μπάμπης Παπαπαναγιώτου 

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, πληθαίνουν τα fake news από το γνωστό υπόγειο της Κουμουνδούρου. Fake news για την ιδιωτικοποίηση του νερού, fake news για την επένδυση της Microsoft που «φεύγει» και «απολύει», fake news για τον Ν. Παπαθανάση, fake news για τη λειτουργία της τηλεδιοίκησης επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. 

Fake news τα οποία άλλοτε σκοπίμως αλλοιώνουν την πραγματικότητα κι άλλοτε έχουν πιο «επαγγελματικό» στόχο: Τη δολοφονία χαρακτήρων. Η βροχή των fake news συμπίπτει με μια περαιτέρω ενθάρρυνση της πολιτικά άξεστης και αγοραίας συμπεριφοράς, όπως π.χ. του συνήθως μετριοπαθούς Ν. Αθανασίου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κ. Μητσοτάκη «δολοφόνο».

Θεοδωρικάκος: Απαράδεκτο να μην καταδικάζει τη βία κατά καθηγητών η αντιπολίτευση

Για συνενοχή όσων σιωπούν στον βιασμό του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης στον πανεπιστημιακό χώρο, με αφορμή τις επιθέσεις φοιτητών εναντίον της προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής κυρίας Βάνας Νικολαΐδου, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Χαρακτήρισε φασιστική αθλιότητα αυτό που συμβαίνει, κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα και κόμματα να λάβουν θέση και διατύπωσε το ερώτημα: “Πού είναι εκείνοι που μιλούσαν για άσυλο ιδεών”;

“Είναι φασισμός και είναι ολοκληρωτισμός. Και θα περίμενα η πανεπιστημιακή κοινότητα να έχει βγει σύσσωμη και να υπερασπιστεί το δικαίωμα της κυρίας Νικολαΐδου και απευθύνομαι γι’ αυτό στους περίφημους προοδευτικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πού είναι οι απόψεις τους για το άσυλο ιδεών; Εδώ πέρα βιάζεται το δικαίωμα μίας καθηγήτριας να έχει άποψη και να την εκφράζει”.

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική εξάρθρωσαν δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζε χτυπήματα στην Ελλάδα

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Νίκος Αναστασιάδης: Οι ισχυρισμοί του εκδότη κ. Κωστή Χατζηκωστή διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα

Απάντηση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας των Αθηνών με αναφορά στο όνομά του και εκείνο του ;Eλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη δίνει μέσω δήλωσής του ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του κ. Αναστασιάδη: 

Αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ημερήσιας εφημερίδας των Αθηνών, ημερομηνίας 25ης Μαρτίου 2023, επιθυμώ προς αποκατάσταση της αλήθειας, να δηλώσω τα ακόλουθα:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά τη μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου

H μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου της ΕΕ αναμένεται να περάσει ένα βασικό στάδιο σήμερα, με την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πολλών σημαντικών άρθρων, που αφορούν κυρίως την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών στην υποδοχή αιτούντων άσυλο.

Το μεταναστευτικό επέστρεψε ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα, καθώς οι αιτήσεις για την παροχή ασύλου αυξήθηκαν στην ΕΕ, ενώ πρόσφυγες χάνουν συχνά τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2020 ένα «Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο» με στόχο να διασφαλιστεί ο καλύτερος καταμερισμός των αιτούντων άσυλο στις χώρες μέλη, μία ακόμη απόπειρα μεταρρύθμισης μετά την αποτυχία να επιβληθούν υποχρεωτικές ποσοστώσεις έπειτα από τη μεταναστευτική κρίση του 2015.

Οι υφ. Εξωτερικών Συρίας, Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας θα συναντηθούν τον Απρίλιο στη Μόσχα

Οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Συρίας, της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας θα συναντηθούν τον Απρίλιο στη Μόσχα, δήλωσαν Τούρκοι και Ιρανοί αξιωματούχοι την Τρίτη, βασιζόμενοι στις επαφές μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού μετά από χρόνια εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου. Ενθαρρυμένοι από τη Ρωσία, σύμμαχο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, Σύροι και Τούρκοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν συναντήσεις πέρυσι, σε μια κίνηση προς την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ κρατών στις αντίπαλες πλευρές της 12ετούς διάρκειας σύγκρουσης της Συρίας.

Ωστόσο, ο Άσαντ αυτόν τον μήνα απέκλεισε οποιαδήποτε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έως ότου η Τουρκία δηλώσει έτοιμη να αποσύρει τον στρατό της από τη βόρεια Συρία.

Η Ρωσία επταπλασιάζει την οπλική της παραγωγή

Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, έδωσε εντολή  για αύξηση της παραγωγής ολόκληρης σειρά οπλικών συστημάτων στις επιχειρήσεις αμυντικής βιομηχανίας σε Τσελιάμπινσκ και Κίροφ, μια αύξηση που θα φθάσει στον επταπλασιασμό των αποθεμάτων μέχρι το τέλος του έτους, όπως σημειώνεται.

Ο Σόιγκου, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, ταξίδευσε στις μονάδες παραγωγής και έλεγξε το έργο των αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής για βλήματα και πυραύλους, περιοχές ελέγχου ποιότητας προϊόντων, ανέφερε το υπουργείο.

Τσίπρας: Μεταρρύθμιση η αύξηση συνταξιοδότησης στα 67

 

Δεν ήταν, λέει, δικό τους μέτρο η αύξηση συνταξιοδότησης στα 67, γι' αυτό στέλνουν αντιπροσωπεία στην Γαλλία να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα του Μακρόν.

Α. Δρίβας: « Η Τουρκία συνάντησε την πραγματικότητα , ο σεισμός έδειξε τα όρια της»

 

Ο Αλέξανδρος Δρίβας, Διεθνολόγος μιλάει στο NaftemporikiTV

Λάβδας Κ.: Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η Τουρκία αλλάζει / Ενημέρωση & Σκέψη

 

O καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολίτικης του Παντείου Πανεπιστήμιου, Κωνσταντίνος Λάβδας, σχολίασε την αλλαγή στάση της Τουρκίας στις σχέσεις της με την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα (27-03-2023).

Άγγελος Συρίγος, Η συνεργασία Κίνας, Ρωσίας και η στρατηγική αμηχανία της Ευρώπης

 

Τι δείχνει η συνάντηση Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ; Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο πανεπιστήμιο μιλάει για τις τελευταίες κινήσεις της Κίνας και την αμηχανία της Ευρώπης μπροστά στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται

Γ. Χαρίτος: Η Επόμενη μέρα στο Ισραήλ - Τελείωσε η αναταραχή ή απλώς μετατέθηκε;

 

Ο Γαβριήλ Χαρίτος, Ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ και του ινστιτούτου Μπεν-Γκουριον μιλάει στο NaftemporikiTV

Σάββας Καλεντερίδης: Υπάρχει κράτος στην Ελλάδα ή κάνει ό,τι θέλει η μαφία; (27-3-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Υπάρχει κράτος στην Ελλάδα ή κάνει ό,τι θέλει η μαφία;

Λ. Τζούμης: «Ο Διάλογος με την Τουρκία πρέπει να ξεκινήσει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις»

 

Ο Αντιστράτηγος ε.α., Λάμπρος Τζούμης μιλάει στο NaftemporikiTV

Κωνσταντίνος Φίλης, Οι εξαιρετικές Ελληνοαμερικανικές σχέσεις και το πρόβλημα που λέγεται Τουρκία

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή την στιγμή, οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο φεγγάρι τους μεταπολεμικά, δηλαδή μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δηλώνει ο Διεθνολόγος και Συγγραφέας, Κύριος Κωνσταντίνος Φίλης

Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών - Πότε κλείνει η Βουλή – Τι λένε σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ | Ειδήσεις

 


1. Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών - Πότε κλείνει η Βουλή – Τι λένε σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ
2. Ξεκίνησαν οι μεγάλες προεκλογικές υποσχέσεις από Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου – Κλείνει η «ψαλίδα»
3. Ολοκληρώθηκε η απολογία του έμπειρου σταθμάρχη – Μεταφέρονται τα συντρίμμια των τρένων

Μ. Σαρηγιαννίδης - Νομικός, διεθνολόγος: Ο Καλίν κάνει τη «βρώμικη» δουλειά απέναντι στον Μενέντεζ | Ώρα Ελλάδος| OPEN TV

1. Μ. Σαρηγιαννίδης - Νομικός, διεθνολόγος: Ο Καλίν κάνει τη «βρώμικη» δουλειά απέναντι στον Μενέντεζ
2. Μ. Σαρηγιαννίδης: Εάν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα για την Ελλάδα
3. Παραλύει η Γερμανία: Μαζική απεργία - Μισό εκατομμύριο Γερμανοί στους δρόμους

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του τουρκικού αμφίβιου τεθωρακισμένου «Zaha» - Οι αποβατικές του δυνατότητες | Σήμερα | 28/03/2023

 


1. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ στον ΣΚΑΪ: Δεν έχω απειληθεί αλλά φοβάμαι για την ασφάλειά μου
2. Με ένα τραγούδι που στέλνει πολλά μηνύματα ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του Κιλιτσντάρογλου
3. Τουρκία: Ο Ερντογάν υπόσχεται 650.000 διαμερίσματα – «Μακέτα τούτο το έργο» δηλώνει η αντιπολίτευση
4. Εκνευρισμένος ο Καλίν με τον Μενέντεζ - Απειλές της Γαλλίας προς τις ΗΠΑ για τα F16 
5. Ένταση Γαλλίας - Τουρκίας: Στο τουρκικό Υπ. Εξ. για εξηγήσεις κλήθηκε ο Γάλλος Πρέσβης
6. Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του τουρκικού αμφίβιου τεθωρακισμένου «Zaha» - Οι αποβατικές του δυνατότητες
7. Ιατρίδης και Χατζηβασιλείου σχολιάζουν όλες τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά