Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Η Αλβανία ξεπούλησε σημαντική αρχαία ελληνική πόλη…

Από το defence-point

Ένα πολιτισμικό έγκλημα σε βάρος της πανανθρώπινης κληρονομιάς που άφησε στο διάβα των αιώνων ο Ελληνισμός, είναι έτοιμη να διαπράξει η γειτονική Αλβανία. Η αρχαία ελληνική πόλη Βουθρωτόν, κείμενη 20 χλμ. περίπου νότια των Αγίων Σαράντα, αποτελεί, ίσως, τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο στην Αλβανία.

Του Παντελή Καρύκα

Η ηπειρωτική ελληνική πόλη, γνώρισε ιδιαίτερη ακμή στους Ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους, αλλά εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της, τον 15ο αι. λόγω των τουρκικών επιδρομών. Το 1925 ιταλική αρχαιολογική αποστολή άρχισε ανασκαφές στην περιοχή φέρνοντας στο φως και μέρος της αρχαίας πόλης. Το κομουνιστικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα «εθνικοποίησε» τον αρχαιολογικό χώρο.

Παύλος Σαντορίνης: Το εκατοστομετρικό ραντάρ - Μία μεγάλη Ελληνική εφεύρεση

Παύλος Σαντορίνης: Έλληνας πολιτικός μηχανικός, φυσικός, και σπουδαίος σύγχρονος εφευρέτης. (Ιούνιος 1893 - 19 Οκτωβρίου 1986)

Το εκατοστομετρικό ραντάρ είναι καθαρά Ελληνική εφεύρεση του καθηγητού του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Παύλου Σαντορίνη ο οποίος σπούδασε στην Ελβετία από το 1905 έως το 1919 και ήταν φυσικός του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και πολιτικός μηχανικός του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, μαθητής, φίλος και συνεργάτης του Αλβέρτου Αϊνστάιν, κατά την περίοδο εκείνη.

Το 1936 ο Παύλος Σαντορίνης ήταν υφηγητής της Εφηρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την περίοδο αυτή, ο τότε πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς πληροφορήθηκε ότι ο Έλληνας επιστήμονας είχε κάνει μία μεγάλη ανακάλυψη, σχετική με την ανίχνευση των αεροπλάνων, οπότε κάλεσε επειγόντως τον Παύλο Σαντορίνη για να του δώσει σχετικές πληροφορίες.

Αρχαίοι Εξωγήινοι-Εξωγήινοι & Αστρικές Πύλες (Βίντεο)

Τον Μάρτιο του 2013, αρχαιολόγοι στην αρχαία ελληνική πόλη της Ιεράπολης στην Μικρά Ασία, ανακοίνωσαν ότι έφεραν στο φως ευρήματα που πιστοποιούν την ύπαρξη της εισόδου για τον Κάτω Κόσμο. Πρόκειται για την περιβόητη Πύλη του Άδη, η οποία οδηγούσε σε ένα σπήλαιο, το Πλουτώνιο, που μόνο ιερείς της Κυβέλης επιτρεπόταν να πλησιάσουν.

- Τί ήταν αυτό που φυλούσε η Κυβέλη και ποιές οι γνώσεις του αρχαιοελληνικού ιερατίου στην Ιεράπολη;

ΜΟΣΧΑ: "ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΟΠΛΟΣ ΞΕΝΟΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ"

Τους φονιάδες της Blackwater επιστράτευσε η κυβέρνηση του Κιέβου κατά των ρωσόφωνων πληθυσμών

Την εταιρεία μισθοφόρων Blackwater, νυν Academi επιστράτευσε η "κυβέρνηση" της Ουκρανίας για να συλλάβει τους αντικαθεστωτικούς ρωσόφωνους που αντιδρούν στην παράνομη ηγεσία της στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας και ειδικότερα στις πόλεις Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ,

ΟΙ ΗΠΑ ΘΥΜΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ: 1.000 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ Η ΡΩΣΙΑ! ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ S-500 ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!(ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!
Οι κινήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θύμωσαν την Αρκούδα, η οποία ξεκινά νέα γιγάντια "Άσκηση", αυτή τη φορά στην Αεράμυνα της Δυτικής Περιφέρειας, ενεργοποιώντας 1.000 συστήματα
πυραύλων διαφόρων τύπων και Όπλων και κινητοποιώντας 3.500 Στρατιώτες,
με επίκεντρο το περίφημο πεδίο δοκιμών Kapustin Yar, 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Ουκρανίας, σε απόσταση δηλαδή ικανής βολής...

Πρόκειται για την μεγαλύτερη Ρωσική Άσκηση Αεράμυνας στα χρονικά, η οποία αποτελεί απάντηση στις Νατοϊκές ενισχύσεις σε Πολωνία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Ρουμανία!
Η περίοδος διεξαγωγής της μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς θα καλύψει χρονικά το κρίσιμο Δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου και την αναμενόμενη Ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσική Επικράτεια και θα διαρκέσει δε μέχρι τον Απρίλιο!

Τὰ ἀραβικὰ ἀριθμητικὰ ψηφία εἶναι…ἑλληνικά;

Ὣς γνωστόν, τὰ ἀριθμητικὰ ψηφία, που χρησιμοποιοῦνται ἀπὸ τὴν συντριπτικὴ πλειοψηφία τῶν ἀνθρώπων τοῦ πλανήτη, καλοῦνται ἀραβικά. 
 
Μὲχρι τὴν καθιέρωση τοῦ συγχρόνου συστήματος ἀπεικόνισης τῶν ἀριθμῶν, οἱ Ἑλληνες συμβόλιζαν τοὺς ἀριθμοὺς μὲ τὰ πρῶτα γράμματα τῆς ἑλληνικῆς ἀλφαβήτου, καὶ μὲ τὸν συνδυασμὸ τους.

Κατὰ πόσον, ὅμως, ἰσχύει ὅτι τὸ σύγχρονο σύστημα ἀπεικόνισης ἀριθμῶν εἶναι ἀραβικό; 
 
Παραθέτω ἕναν πίνακα που ἔφτιαξα πρόχειρα, ὁ ὁποῖος παρουσιάζει τὴν μετατροπὴ τῶν ἑλληνικῶν ψηφίων διαφόρων ἐποχῶν(κλασσική,μεσαιωνική) καὶ διαφόρων σχημάτων(κεφαλαῖα,μικρά,καλλιγραφικά), σὲ λεγόμενους ἀραβικοὺς ἀριθμούς.

Συγκλονιστικό: Φυτό μπόρεσε να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα σε 16 ώρες

Η μελέτη των επιστημόνων δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Life Sciences, και είναι άκρως ενθαρρυντική για τη μάχη και την καταπολέμηση του καρκίνου.

Αρχικά οι επιστήμονες χορήγησαν αρτεμισινίνη από την αψιθιά και διαπίστωσαν ότι υπήρχε μείωση των καρκινικών κυττάρων κατά 30% . Στη συνέχεια η θεραπεία συνδυάστηκε με σίδηρο και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Το 98% των καρκινικών κυττάρων είχε εξαφανιστεί μέσα σε 16 ώρες και το σπουδαιότερο, τα υγιή κύτταρα δεν είχαν επηρεαστεί καθόλου.

Προειδοποίηση αμερικανικών εταιρειών σε Μ.Ομπάμα: "Τυχόν κυρώσεις στην Ρωσία θα καταστρέψουν εμάς"! "ΔΕΜΕΝΟΥΣ" ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ 200 ΔΙΣ. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ

Η αμερικανική βιομηχανία απηύθυνε επιστολή-προειδοποίηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα, αναφέροντας ότι τυχόν επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα πλήξει πρώτα και κύρια την ... αμερικανική βιομηχανία και τον καλούν να δείξει ρεαλισμό και να αποφύγει οποιεσδήποτε
κινήσεις οι οποίες την μεν Ρωσία ελάχιστα θα την ενοχλούσαν, τις δεν ΗΠΑ θα τις κτυπούσαν καίρια!

Πλάτων, Τίμαιος. (Κοσμογονία)

Πλάτων, Τίμαιος. (Κοσμογονία)2Τὸ ἀρχαῖον Ἑλληνικὸν πνεῦμα, ἦτο κατὰ τὴν φύσιν, καὶ τὴν οὐσίαν αὐτοῦ, κυριολεκτικῶς καλλιτεχνικόν. Διὰ τὴν παραγωγὴν δὲ τοῦ καλλιτεχνήματος αὐτοῦ, ἐκτὸς τοῦ Δημιουργοῦ ἀναγκαῖως συντρέχουσι δύο τινὰ, πρῶτον ἡ Ἰδέα καθ᾿ ἧς γίνεται τὸ ἔργον, καὶ δεύτερον ἡ Ὑλη, ἥτις δέχεται καὶ ἐμφανίζει τὴν Ἰδέαν αἰσθητῶς. Οὕτω καὶ ὅλος ὁ αἰσθητὸς κόσμος εἶναι κατὰ τὸν Πλάτωνα καλλιτέχνημα, τὸ ὁποῖον ἔπλασεν ὁ θεῖος Δημιουργὸς (τὸ ὄν) κατὰ τὰς ἰδέας, κατὰ τὰ ἐν αὐτῷ θεία, αὐτοτελῆ καὶ αἰώνια νοήματα. Ἕκαστον ὄν ἐν τῇ φύσει εἶναι ἐμφάνισις καὶ πραγμάτωσις αἰσθητὴ μίας ἰδέας, ἑνὸς ὄντος νοητοῦ. Καὶ ἡ μὲν ἰδέα εἶναι τὸ πραγματικὸν (ὄντως) ὄν, αἰώνιον (ἀεὶ ὄν), ἀμετάβλητον, ἀκίνητον, τὸ αὐτὸ πρὸς ἑαυτὸ (κατὰ τὰ αύτὰ ὄν) καὶ διὰ τῆς νοήσεως μόνης ἀντιληπτὸν (νοητόν). Τὴν ἑτέραν ἀρχὴν τοῦ παντός, τὴν Ὑλην, ὁ Πλάτων ὑπολαμβάνει ἀΐδιον μέν, οὐχὶ ὅμως ἀκίνητον, ἀλλὰ ἄμορφον καθ᾿ ἑαυτὴν καὶ ἀσχημάτιστον, δεχομένην δὲ πᾶσαν μορφήν, ἀπλοῦν χῶρον.

Κατάθεση σοκ από πρώην πιλότο της CIA: «Κανένα αεροπλάνο δεν χτύπησε τους δίδυμους πύργους»


didimoi

Ένας πρώην πιλότος της CIA έχει ορκιστεί με ένορκη βεβαίωση, δηλώνοντας ότι κανένα αεροπλάνο δεν πέταξε στους δίδυμους πύργους δεδομένου ότι θα ήταν φυσικά αδύνατο.
Ο John Lear, γιος του εφευρέτη του Learjet Bill Lear, έχει δώσει αποδείξεις ότι είναι φυσικά αδύνατο για τα Boeing 767, όπως οι Πτήσεις AA11 και UA175 να έχουν χτυπήσει τους δίδυμους πύργους στις 11/9, ιδιαίτερα όταν έχουν πετάξει από άπειρους πιλότους:
«Τα αεροσκάφη Boeing 767 δεν χτύπησαν τους δίδυμους πύργους, όπως δολίως προβάλλεται από την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε στην ένορκη κατάθεση.

NEO BINTEO ΦΡΙΚΗΣ – Ισλαμοφασίστες “εξισλαμίζουν” Χριστιανό και έπειτα τον αποκεφαλίζουν (σκληρές εικόνες)


apok.


 ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Συρία συνεχίζονται από τις ορδές των εισβολέων. Ισλαμοφασίστες “εξισλαμίζουν” Χριστιανό και έπειτα τον αποκεφαλίζουν, στη μαρτυρική Συρία.

Χρυσό μετάλλιο για τον Κώστα Φιλιππίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Δείτε το άλμα που χάρισε στον Έλληνα πρωταθλητή το χρυσό - Με άλμα στα 5μ.80 στο επί κοντώ κατέκτησε την πρώτη θέση.Στην πρώτη θέση του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σόποτ «πέταξε» ο Κώστας Φιλιππίδης, με άλμα στα 5μ.80 στο επί κοντώ, επαναφέροντας την Ελλάδα στις μεγάλες επιτυχίες.

Τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό στίβo το χρυσό μετάλλιο του Έλληνα άλτη, που έφερε την Ελλάδα και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών.

Κριμαία: «Ένταξη στη Ρωσία μέχρι τα τέλη Μαρτίου»

Η δυτική άκρη της Κριμαίας καταλήφθηκε από ρωσικές δυνάμεις, στην προσπάθειά τουςνα επεκτείνουν την κυριαρχία τους στο έδαφος της χερσονήσου - Άρχισαν και οι υποσχέσεις για οικονομική ενίσχυση - Το εισόδημα στρατιωτικών, αστυνομικών, δασκάλων και άλλων δημοσίων υπαλλήλων θα τετραπλασιαστεί με την ένταξη της περιοχής στη Ρωσία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Κριμαίας.Ο ηγέτης του φιλο-ρωσικού περιφερειακού κοινοβουλίου στην Κριμαία φέρεται να δεσμεύτηκε το Σάββατο ότι η περιοχή θα αποτελέσει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πριν από το τέλος του μήνα.

Πώς η BlackRock στρώνει το χαλί στους «γύπες» της κερδοσκοπίας

Πώς η BlackRock στρώνει το χαλί στους «γύπες» της κερδοσκοπίας
Οι εκθέσεις της χρησιμοποιούνται ως άλλη «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» προκειμένου να «εξαγνιστούν» όλες οι αποφάσεις για τη μεγάλη μπίζνα των συγχωνεύσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας
Την Πέμπτη η ΤτΕ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση που συνέταξε για τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών με βάση την δεύτερη μελέτη που διενήργησε η BlackRock, σύμφωνα με την οποία οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται στα 6,38 δισ. ευρώ στα επόμενα 3 χρόνια.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επισφαλή δάνεια σε βάθος τριετίας, τα οποία αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για την κεφαλαιακή τους επάρκεια των τραπεζών.

Θρίλερ με το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysian Airlines

Θρίλερ με το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysian Airlines
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines - Περίπου 22 αεροσκάφη και 40 πλοία ψάχνουν για ίχνη του αεροσκάφους.
Απολύτως κανένα ίχνος του μοιραίου αεροσκάφους δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, συγγενείς και φίλοι των αγνοούμενων επιβατών περιμένουν με αγωνία την εξέλιξη των ερευνών.
Εξετάζονται όλα τα σενάρια, ενώ οι αρχές ερευνούν  την ταυτότητα τεσσάρων επιβατών
Οι επιβάτες «φαντάσματα» αγόρασαν την ίδια ημέρα τα εισιτήρια τους
Την ταυτότητα τεσσάρων επιβατών του αεροσκάφους της Malaysia Airlines ερευνούν οι μαλαισιανές αρχές, καθώς όπως φαίνεται ταξίδευαν με κλεμμένες ή πλαστές ταυτότητες. Μπορεί ακόμη να μην έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, όμως αυτό είναι το ενδεχόμενο που εξετάζεται.