Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Γιατί η ελληνική γλώσσα είναι η πιο "πλούσια" γλώσσα του κόσμου εδώ και 4.000 χρόνια!

“Η αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την ελληνική γλώσσα (βιβλίο Γκίνες). Η ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτήν δεν υπάρχουν όρια”. (Μπιλ Γκέιτς).
“Η ελληνική και η κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την ελληνική”. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Λίγο πριν την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, σε έναν καφενέ στην Σαμψούντα…

Οι θαμώνες του παραλιακού καφενείου του Σουκρή αγά, χαμένοι μέσα στους καπνούς των τσιγάρων και των ναργιλέδων, άκουγαν με προσοχή το γραμμόφωνο που σκορπούσε τους ήχους ενός μελαγχολικού αμανέ στο μισοσκόταδο. Καθισμένοι παρέες – παρέες γύρω στα ξύλινα τραπέζια, ρουφούσαν την υγρή νικοτίνη και βούλιαζαν σε μια ναρκωτική και απόκοσμη ρέμβη. Κάπου – κάπου άλλαζαν καμμιά κουβέντα συναμεταξύ τους, ή έσκυβαν ο ένας στο αυτί του άλλου , για να πουν κανένα χοντρό αστείο και να ξεσπάσουν μετά σε πνιχτά γέλια, που έμοιαζαν με φωνές κρωκτικών πουλιών σ’ έρημο δάσος.

Βρέθηκε γαλαξίας με το πιο μακρινό οξυγόνο στο σύμπαν - Η ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων ALMA και VLT του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου

Αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα πολύ μακρινό γαλαξία, όπου εκτιμάται ότι άρχισαν να σχηματίζονται άστρα απρόσμενα νωρίς, μόλις 250 εκατομμύρια χρόνια μετά την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ) που γέννησε το σύμπαν.
Στον ίδιο γαλαξία ανακαλύφθηκε επίσης το πιο μακρινό οξυγόνο που έχει ποτέ ανιχνευθεί στο σύμπαν, σε απόσταση 13,3 δισεκατομμυρίων ετών φωτός. Το προηγούμενο ρεκόρ απόστασης οξυγόνου ήταν τα 13,2 δισεκατομμύρια έτη φωτός από το 2016.

Αυστηρό μήνυμα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Τούρκο στρατηγό: Απελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»
Έλληνες στρατιωτικοί | Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Τούρκο στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, έστειλε την Τετάρτη (16/05/2018) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ανώτατοι στρατιωτικοί στο περιθώριο της Συνόδου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο κ. Αποστολάκης μετέφερε στον κ. Ακάρ τις ξεκάθαρες ελληνικές θέσεις.
Υπενθυμίζεται πως τόσο ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης όσο και ο ΕΠ.ΟΠ. λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, παραμένουν εδώ και 77 ημέρες κρατούμενοι στη γείτονα, χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί σαφές κατηγορητήριο εναντίον τους.

Neue Zurcher Zeitung: Η χρεοκοπία της Τουρκίας ξεκίνησε

O οικονομολόγος Russel Napier θεωρεί ότι η διαδικασία χρεοκοπίας της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει, γράφει η εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung.

O Ρ.Τ. Eρντογάν δεν θα αργήσει να επιβάλει capital controls και να επιδιώξει ανάπτυξη με χαμηλά επιτόκια, πράγμα που σημαίνει de facto χρεοκοπία.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ με «κατηγορώ» στην κυβέρνηση για την μείωση των συντάξεων(Βίντεο)

Προειδοποιεί για πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων - Τονίζει ότι το μνημόνιο είναι ασύμβατο και παραβιάζει το σύνταγμα - Με δάκρυα στα μάτια ο Νίκος Σακελλαρίου διαμαρτυρήθηκε για τις λανθασμένες διαρροές ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου - Διαβάστε τη δήλωση-μανιφέστο του ανώτατου δικαστικού - «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας»
Με δάκρυα στα μάτια, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου καταγγέλλοντας την παραβίαση του απορρήτου της διάσκεψης του δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα.