Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ: ΑΘΑΝΑΤΟΣ

iliakis
Ημέρα Τρίτη, 23 Μαΐου του 2006. Στις 12.06 το μεσημέρι, δύο μαχητικά F16C block 52+ της 115 Π.Μ. στη Σούδα, λαμβάνουν διαταγή από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων  να απογειωθούν και να κατευθυνθούν στην περιοχή της Καρπάθου, προς αναγνώριση τουρκικού σχηματισμού αεροσκαφών.
Την ώρα κατά την οποία απογειώνονται τα δύο αεροσκάφη της ΠA, με Νο1 τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη και Νο2 τον Πρόδρομο Κολτσίκογλου, ο τουρκικός σχηματισμός βρίσκεται 40 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοανατολικά της Ρόδου.

Η Τσεχία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών

Φωτ.: armenpress.am
Με ένα ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, η Γερουσία της Τσεχίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και ότι τα εγκλήματα των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Ουσιαστικά αναγνωρίζονται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έγιναν κατά τη διάρκεια των δύο παγκόσμιων πολέμων.
Σε ό,τι αφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων, πρόκειται για τη συνέχεια του ψηφίσματος που

Με στοιχεία-αποδείξεις του καφενέ χτυπάνε την Ελλάδα και δεν θέλουν κριτική!

Η υπόθεση μερικών δημοσιευμάτων ξένων μέσων ενημέρωσης, που είχαν έντονη ανθελληνική χροιά, και τα οποία δεν περιείχαν αποδείξεις και στοιχεία για να δικαιολογούνται οι ισχυρισμοί τους, χρειάζεται έρευνα σε βάθος.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Ας ξεκαθαρίσω τη θέση μου από την αρχή: Εάν αποδειχθεί ότι έχουν δίκιο οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης, που δημοσίευσαν τις μη αποδεδειγμένες -κατ’ εμέ- πληροφορίες, εγώ θα

ΥΠΕΘΑ δίπλα στον Δένδια… δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν τι ακολουθεί

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σπεύδει να σταθεί στο πλευρό του Νίκου Δένδια που δέχεται συντονισμένα πυρά, για τη στάση του στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στον Έβρο…

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους.”

Έβρος: Η πραγματικότητα των τουρκικών ενεργειών - Ο Κοτζιάς κατηγορεί την κυβέρνηση για ραγιαδισμό και “παράδοση ελληνικού εδάφους”

Σχόλιο από Αlexander: 2 ενδιαφέροντα άρθρα από τα defencereview.gr  και militaire.gr 
Διαβάστε τα  και βγάλτε τα συμπεράσματα σας


Έβρος: Η πραγματικότητα των τουρκικών ενεργειών
 Γιάννης Νικήτας 
Από το defencereview
Τις τελευταίες ημέρες γράφονται πολλαπλές ανακρίβειες και ανοησίες σε μεγάλο βαθμό που αφορούν δήθεν είσοδο τουρκικών στρατιωτικών τμημάτων εντός ελληνικού εδάφους.

Το Ισλαμικό Κράτος «ξεθάρρεψε» και εξαπολύει επιθέσεις στη Συρία

Αναζωπύρωση της δράσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία καταγράφεται τον Μάιο. Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μια σειρά από επιθέσεις ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις αλλά και στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύτηκε την κρίση του κορωνοϊού για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις, οικονομικούς στόχους, στρατιωτικές θέσεις, συχνά εμπλεκόμενο σε σύντομες αψιμαχίες πριν οι άνδρες του εξαφανιστούν στη συριακή έρημο.

ΗΠΑ: Πολεμικό πλοίο καταρρίπτει drone με λέιζερ σε άσκηση επίδειξης στη θάλασσα – (Βίντεο)

Μη επανδρωμένο σκάφος (drone) καταρρίφθηκε, στις 16 Μαΐου, από λέιζερ του πολεμικού πλοίου «USS Portland», σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσαν οι Αμερικανοί.

Ο Στόλος του Ειρηνικού του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού δημοσιοποίησε, την Παρασκευή (22/05), βίντεο στο οποίο φαίνεται το πλοίο «USS Portland» να καταρρίπτει μη επανδρωμένο σκάφος (drone), στις 16 Μαΐου, κατά τη διάρκεια επίδειξης.

Ο διοικητής του πλοίου, Καπετάνιος Κέρι Σάντερς, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει το εξής: