Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Τούρκοι μισθοφόροι λεηλατούν και ‘σβήνουν’ την Ελληνική Ιστορία στην Λιβύη! Έκλεψαν πάνω από 8.000 Αρχαιοελληνικά αριστουργήματα, ανεκτίμητης αξίας

Στόχος τους δεν ήταν μόνο το κέρδος. Ήθελαν παράλληλα να σβήσουν οτιδήποτε Ελληνικό από την πολύπαθη χώρα!

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σε μια από τις κορυφαίες γαλλικές αρχαιολογικές εκδόσεις, το Art Critique, υπογράμμισε την αυξανόμενη πίεση να επιστρέψουν σχεδόν 8.000 έργα τέχνης, αρχαία Ελληνικά αριστουργήματα και ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα που λεηλατήθηκαν από τη Λιβύη από το 2011 από τις τουρκικές τρομοκρατικές δυνάμεις Σύριων μισθοφόρων που στη συνέχεια το πωλούν στην ευρωπαϊκή μαύρη αγορά.

Η έκθεση ανέφερε ότι η λεηλασία ιστορικών τεχνουργημάτων στη Λιβύη έχει λάβει ελάχιστη προσοχή σε σύγκριση με το Ιράκ και τη Συρία και ότι η χώρα είχε γίνει «ξέφραγο αμπέλι» για τους λαθρέμπορους μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Καντάφι το 2011.

Έχει περιθώρια ελιγμών στην Κύπρο η Άγκυρα;

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη
Από το dw.com
 

"Η Κύπρος είναι τουρκική κι έτσι θα παραμείνει" δηλώνει μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν  από τα κατεχόμενα και ο άτυπος αλλά απαραίτητος εταίρος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ουσιαστικά ο ηγέτης του εθνικιστικού κινήματος δεν λέει κάτι καινούργιο. Πρόκειται για το διαχρονικό σύνθημα των εθνικιστών που εξάπτει τον τουρκικό λαό. Με το ίδιο σύνθημα έβγαιναν τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων από τη δεκαετία του 60, όταν επιδεινώθηκε το κυπριακό.

Διπλωματικές πηγές: Απορρίπτονται στο σύνολό τους οι τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις - Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ

Στην επιστολή της η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας σχετικά με το καθεστώς στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και η σύνδεση του καθεστώτος αυτού με την ελληνική κυριαρχία, είναι παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, καθώς και νομικά και ιστορικά λανθασμένες.

Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απέστειλε η Ελληνίδα Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στην επιστολή της η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας σχετικά με το καθεστώς στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και η σύνδεση του καθεστώτος αυτού με την ελληνική κυριαρχία, είναι παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, καθώς και νομικά και ιστορικά λανθασμένες.

Ύπουλη τουρκική “ιδέα” προς τη Ρωσία: Αναγνώριση της Κριμαίας έναντι αναγνώρισης των Κατεχομένων…

Οι ρωσικές περιοχές δεν θα αποτελέσουν ποτέ αντικείμενο συναλλαγών με άλλες χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την πρόταση του καθηγητή του τουρκικού πανεπιστημίου Μαλτέπε (Κωνσταντινούπολη) Hasan Unal για συναλλαγή στα ζητήματα Κριμαίας και Κύπρου. “Φυσικά, οι ρωσικές περιοχές δεν μπορούν ποτέ να είναι και δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο συναλλαγών, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφέρει το TASS.

Έτσι, σχολίασε τη δήλωση του καθηγητή Χασάν Ουνάλ, ο οποίος πρότεινε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα θα μπορούσαν να συμφωνήσουν για το καθεστώς της Κριμαίας, εάν η Ρωσία αναγνωρίσει την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’ ως ανεξάρτητο κράτος. «Είναι απίθανο ο σεβαστός καθηγητής από την Τουρκία να εκφράζει την επίσημη άποψη της Άγκυρας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ξεκάθαρο το Ισραήλ… “Γράφει” Τουρκία, μένει δίπλα σε Ελλάδα & Κύπρο

Οι σημαντικές επαφές του Κύπριου υπουργού στο Ισραήλ κατέδειξαν ότι το Εβραϊκό Κράτος θα μείνει πιστό στις σχέσεις του με την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και την Ελλάδα. Και ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ισραήλ ήταν απλά ένα τουρκικό πυροτέχνημα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης έγινε δεκτός την Τρίτη από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Νaftali Bennett, με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων, “την περαιτέρω ενίσχυση των ισχυρών διμερών σχέσεων, τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Βαρώσι, τον EastMed, τις σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ και τις κοινές μας προσπάθειες για προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή μας” ανέφερε στο twitter ο Υπουργός.

Απάντηση με ουσία και όχι κούφια λόγια – Αναπάντητες τουρκικές προκλήσεις ισοδυναμούν με ήττα(Βίντεο)

Ο Ερντογάν κάνει πράξεις που φαντάζουν προκλήσεις, αλλά δεν προκαλεί. Επιτίθεται.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την Αμμόχωστο «χτυπά» με την εξαγγελία του μερικού ανοίγματος των Βαρωσίων.

Η βραχυπρόθεσμη επιδίωξή του είναι η αναγνώριση -από την πλευρά των Ελλήνων- της… νομιμότητας του «Αττίλα» και της υπόστασης του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα. Η αναγνώριση δεν χρειάζεται άμεσα υπογραφές και τελεσίδικες πράξεις.

Αρκεί Έλληνες και Ελληνοκύπριοι ν’ αρχίσουν να συζητούν με τους εκπροσώπους του

Διασυρμός για την Τουρκία: «Είναι πηγή στρατολόγησης τζιχαντιστών» λέει ο ΟΗΕ

Νέος διεθνής διασυρμός για την Τουρκία, αυτή την φορά από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) καθώς έκθεση που κοινοποιήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις ότι ριζοσπαστικές ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιούν την χώρα για να στρατολογήσουν νέα μέλη και να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Το έγγραφο, που απαριθμεί 22 σελίδες, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τόσο το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος – ISIS» όσο και η Αλ-Κάιντα χρησιμοποιούν την Τουρκία, μέσω των συνόρων με τη βόρεια Συρία, για να στρατολογήσουν νέα μέλη, κυρίως Ουιγούρους, Τούρκους και μουσουλμάνους μετανάστες από την Κεντρική Ασία.