Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Ερντογάν ζήτησε συγνώμη από τους Κούρδους!!!

Από το
prionokordela
Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση που έκανε ο Ερντογάν οτι τα 6 δις ευρώ που θα μαζέψει από την εξαγορά θητείας θα πάνε στις οικογένειες που σκότωσαν οι «τρομοκράτες», όπως λένε στην Τουρκία τους Κούρδους αντάρτες, προχώρησε σε μια «πρωτοφανή» κίνηση… Ζήτησε συγνώμη για πρώτη φορά, για τη σφαγή 14.000 Κούρδων κατά τη διάρκεια εκστρατείας κατάπνιξης της επανάστασής τους τη δεκαετία του 1930 στην πόλη Ντερσίμ (νυν Τουντζελί).
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως «αν υπάρχει ανάγκη για μια συγνώμη εκ μέρους του κράτους, αν υπάρχει τέτοια πρακτική στα βιβλία, θα ζητήσω συγνώμη και ζητώ συγνώμη». Επιπλέον, κάλεσε τον ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να ζητήσει και αυτός συγνώμη, γιατί το κόμμα του ήταν τότε στην εξουσία, όπως είπε.

ΣΟΚ! Συνελήφθη παππούς γιατί διαδήλωνε που κρύωναν τα εγγόνια του!

Aπό το prionokordela
Η ανθρωπιά χάθηκε;
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως πραγματικά μένει κανείς ασυγκίνητο στο θέαμα ενός ηλικιωμένου άνδρα που διαδηλώνει στο κρύο, για να πάψουν να κρυώνουν τα εγγόνια του.
Τι θα γίνει επιτέλους; Δεν φτάνουν που μας τα παίρνουν από εδώ από εκεί τελείως νταβαλιτζίδικα, κόβουν και το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες που δεν έχουν άλλο τρόπο έκφρασης παρά να διαδηλώσουν.
Αυτό συνέβη σήμερα με έναν παππού που συνελήφθη μαζί με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ στο Χολαργό.
Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο γιατί βρισκόταν εκεί απάντησε:

«Χρειάζεται να είμαι υπάλληλος της ΔΕΗ για να είμαι εδώ κοπέλα μου; είμαι παππούς με εγγόνια που κρυώνουν…»

Εντονες αντιδράσεις για τα ΜΑΤ του Παπαδήμου

Από το dete

Ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας σε βάρος των 15 ατόμων που συνελήφθησαν το πρωί έξω από τα γραφεία Πληροφορικής της ΔΕΗ, ενώ ένας πολίτης κατηγορείται επιπλέον και για αντίσταση κατά της αρχής.
 
Στα δικαστήρια της ευελπίδων παρόντες είναι περισσότεροι από 100 συνάδελφοι των κατηγορουμένων που τους χειροκροτούν και φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης.
Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο Μανόλης Γλέζος ο οποίος δήλωσε διατεθειμένος να καταθέσει μάρτυρας υπεράσπισής τους.
Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο και σύμφωνα με το συνήγορο τους Δημήτρη Περπατάρη επιθυμούν να δικαστούν σήμερα και να μη ζητήσουν προθεσμία όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο.
Οι κατηγορούμενοι μάλιστα δεν προτίθενται όπως λέγεται σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης από το δικαστήριο να ασκήσουν έφεση.

Εγκύκλιος κόβει έως και κατά 25% τις αποδοχές Πλαφόν το διχίλιαρο σε όλες τις ΔΕΚΟ

Από το protothema

Την εγκύκλιο με την οποία υλοποιείται μία ακόμη μεγάλη μείωση αποδοχών για τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών.

Με αυτήν τίθεται ως πλαφόν το ποσό των 2.000 ευρώ ως αποδοχές για τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα  (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ, καθώς και Αγροτική – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), με αποτέλεσμα να μειώνονται οι αποδοχές κατά 25% από την 1η Νοεμβρίου.

Τα ΜΑΤ έσπασαν την κατάληψη Στον εισαγγελέα ο Ν. Φωτόπουλος και άλλοι 15 συλληφθέντες

 
Από το protothema

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι οι δέκα συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος τους Νίκος Φωτόπουλος, καθώς και άλλοι πέντε πολίτες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έξω από το κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στη λεωφόρο Μεσογείων, που τελούσε υπό κατάληψη.

Και οι 15 κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί όταν ο Γενικός Διευθυντής Διανομής Δικτύου της ΔΕΗ, με τη συνοδεία ενός συνεργείου τεχνικών και δύο αστυνομικών, επιχείρησε να μπει στο υπό κατάληψη κτίριο και παρεμποδίστηκε από τους συνδικαλιστές με πρώτον τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλο.

"Εύθραυστη" ανοδική αντίδραση στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Χωρίς να μεταβάλλεται το υποτονικό συναλλακτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ αντιδρά ανοδικά την Πέμπτη, μετά από απώλειες 6,7% σε τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Κέρδη έως 6,51% σημείωνε νωρίτερα ο τραπεζικός δείκτης, που εντός του Νοεμβρίου «μετράει» συνολικές απώλειες 15,6% (μετά και το χθεσινό κλείσιμο), ενώ σε θετικό έδαφος κινείται και ο FTSE20, περιορίζοντας ωστόσο τα κέρδη του, με τις μετοχές των ΤΤ, Τρ. Κύπρου, Βιοχάλκο και Eurobank να εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη.

«Οι σωρευτικές απώλειες 5,15% για τον Γενικό Δείκτη απότ ην αρχή της εβδομάδας και η έντονη πίεση που έχει εκδηλωθεί και στις ξένες αγορές ενδέχεται να βελτιώσει τις πιθανότητες εκδήλωσης μιας τεχνικής βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης κατά την σημερινή συνεδρίαση» εκτιμά στο πρωινό της report η Beta Securities.

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Από το philenews.com

Λευκωσία: Σημαντικά ανοδικές τάσεις καταγράφει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, διακόπτοντας ένα πτωτικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων από την περασμένη Παρασκευή, που οδήγησαν σε ζημιές πέραν του 9%.

Στις 12:55 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 256,43 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 3,35%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 90,99 μονάδες, καταγράφοντας εξίσου σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 3,13%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στο 0,22 εκατομμύριο ευρώ.