Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εγκύκλιος κόβει έως και κατά 25% τις αποδοχές Πλαφόν το διχίλιαρο σε όλες τις ΔΕΚΟ

Από το protothema

Την εγκύκλιο με την οποία υλοποιείται μία ακόμη μεγάλη μείωση αποδοχών για τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών.

Με αυτήν τίθεται ως πλαφόν το ποσό των 2.000 ευρώ ως αποδοχές για τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα  (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ, καθώς και Αγροτική – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), με αποτέλεσμα να μειώνονται οι αποδοχές κατά 25% από την 1η Νοεμβρίου.


Ο τελικός στόχος είναι οι μηνιαίες αποδοχές για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2009, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό του 2012.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι διοικήσεις πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην μείωση των αποδοχών που λάμβαναν οι δικαιούχοι κατά τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος των ως άνω διατάξεων, δηλαδή την 31/10/2011 ως 25% και αν υπάρχει «υπερβάλλουσα μείωση» (ως το 35% των αποδοχών του 2009 που είναι το όριο) να κατανεμηθεί ισόποσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών δηλαδή το 2012 και το 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου