Από το
prionokordela
Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση που έκανε ο Ερντογάν οτι τα 6 δις ευρώ που θα μαζέψει από την εξαγορά θητείας θα πάνε στις οικογένειες που σκότωσαν οι «τρομοκράτες», όπως λένε στην Τουρκία τους Κούρδους αντάρτες, προχώρησε σε μια «πρωτοφανή» κίνηση… Ζήτησε συγνώμη για πρώτη φορά, για τη σφαγή 14.000 Κούρδων κατά τη διάρκεια εκστρατείας κατάπνιξης της επανάστασής τους τη δεκαετία του 1930 στην πόλη Ντερσίμ (νυν Τουντζελί).
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως «αν υπάρχει ανάγκη για μια συγνώμη εκ μέρους του κράτους, αν υπάρχει τέτοια πρακτική στα βιβλία, θα ζητήσω συγνώμη και ζητώ συγνώμη». Επιπλέον, κάλεσε τον ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να ζητήσει και αυτός συγνώμη, γιατί το κόμμα του ήταν τότε στην εξουσία, όπως είπε.

Είναι αυτονόητο ότι για τη συνεχιζόμενη βία και τους θανάτους Κούρδων, για την μεγάλη επίθεση από αέρα και ξηρά στους Κούρδους, δεν έγινε ούτε λόγος. Έτσι, λένε πάρα πολλοί διπλωμάτες και ιστορικοί μέσα και έξω από την Τουρκία, η «συγνώμη» του κ. Ταγίπ Ερντογάν έχει περισσότερο επικοινωνιακή σημασία, παρά ουσιαστική αξία.